Som om ingenting hänt

Plötsligt är det som om inget har hänt.

”Var det inte alldeles hysteriskt här alldeles nyligen?” frågar man Visby, som svarar: ”Hur då, menar du?”

Annons:

Så där är det förstås efter alla festivaler och andra mastodontarrangemang, men ändå: För en förstagångsbevakare i Almedalen är det abrupta slutet lika påtagligt som överraskande.

Det börjar redan på torsdagen. Tält försvinner ett efter ett, banderoller tas ner, och plötsligt ser man kvarter och utsikter man inte tidigare märkt. Donners plats blir framkomlig och det ringlar inte längre någon bankomatkö ut på Hästgatan.

I själva dalen, hysterins hjärta, ligger ungdomar i grupper på gräset och solar, och på bänken runt ett träd intill spekulerar ett par pensionärer stilla. Scenen är så tom, så tom.

Men hundra meter längre ner har strandlivet tagit fart. Business as usual. Snart är det dags för ”Stockholmsveckan”.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

Hurra - slut på tjatet om Almedalen detta år! Krystat, konstlat och verklighetsfrämmande för oss alla som jobbar och lever utanför politik-, PR- och mediasfären.

Boel, 11:25, 11 juli 2011. Anmäl

Bevakningen av Almedalen är underdånigare än vid ett kungligt bröllop. Underdånigheten inför det politiska etablissemanget markerar förstagångsbesökare Bolling med sin enda undran inför detta för medierna pinsamma jippo än att tält försvinner redan på torsdagen. Vilket land.

buttan, 07:37, 11 juli 2011. Anmäl