De hundra bästa deckarna/3

Maj Sjöwall och Per Wahlöö
”Mannen på balkongen”
Norstedts 1967, Piratförlaget 2012
En het och dammig sommar i Stockholm på sextiotalet, och någon mördar små flickor i parkerna. Staden kokar av skräck och raseri, och poliserna måste inte bara försöka hitta mördaren utan även stoppa medborgarna från egna påfund om hur barnen ska skyddas. Samtidigt begås en rad rånöverfall som kanske, men inte alls säkert, hör ihop med flickmorden. Man kan naturligtvis diskutera vilken av Sjöwall och Wahlöös deckare som är den allra bästa, men detta är min favorit: en otäckt bra deckarintrig, underbara Stockholmsmiljöer, och en Kollberg som blir så arg att han inte kan prata.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (0)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 0 av 0
Bli den första att kommentera!