Vad ska ni köpa för deckare på bokrean?

Tove Alsterdal
”Låt mig ta din hand”
Lind & co
Helenes syster faller från elfte våningen i Jakobsberg, men är det verkligen självmord? Spåren leder bakåt i tiden, till en mamma som försvann och ett Argentina under militärjuntan. Intensivt driv från en av Sveriges bästa.

Belinda Bauer
”Livets & dödens villkor”
Övers. Leif Janzon
Modernista
Belinda Bauer när hon är som bäst: en modern klasskildring i en fridsam brittisk kustby, en farlig seriemördare och ett oskyldigt barn som inte förstår vad hon ser. Dessutom absurt rolig mellan skräckscenerna.

Erik Axl Sund
”Glaskroppar”
Ordfront
Sveriges punkdeckarförfattare inleder en ny serie, där en självmordsserie bland ungdomar väcker frågor. Vad har deras besatthet av enmansbandet Hunger betytt? Våldsam, intensiv berättelse om musik och självdestruktivitet.

Eva Dolan
”Lång väg hem”
Övers. Carla Wiberg
Modernista
Familjen Barlow vågar inte gå ut: en polsk gästarbetare har ockuperat deras trädgårdsskjul. Som plötsligt brinner ner en natt, låst utifrån. Polisen utreder en intrikat väv av gästarbete och människohandel.

Peter May
”Lewismannen”
Övers. Charlotte Hjukström
Modernista
Andra delen i Peter Mays Lewistrilogi, från Yttre Hebriderna i Skottland. Där hittas ett lik i en torvmosse: ett eget arkeologiskt fynd? Nej, inte så gammalt. En dement man har en historia att berätta, men kan han?

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (0)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 0 av 0
Bli den första att kommentera!