Välkommen till Dina vänners Nyheter!

Idag är vi glada att få presentera en ny social funktion på DN.se: Dina vänners nyheter. Den nya modulen hittar du en bit ned till höger på startsidan.

Dina vänners nyheter presenterar artiklar och annat innehåll som dina Facebookvänner aktivt har rekommenderat eller kommenterat på DN.se samt deras resultat på våra många tester. Du behöver alltså inte surfa till din Facebookprofil utan kan ta del av nyheterna där de är som mest relevanta – direkt på DN.se:s startsida.

Ungefär så här kan dina vänners nyheter komma att se ut:

Exempel på dina vänners nyheter

För att komma igång behöver du ansluta ditt Facebookkonto till DN.se. Detta gör du enkelt genom att klicka på länken ”Logga in via Facebook”. Så fort du gjort detta kan du se vilka artiklar dina vänner har kommenterar eller rekommenderat.

Logga in, och tipsa dina vänner, redan idag! För dig som inte har ett Facebookkonto fungerar alla funktioner på DN.se precis som vanligt.

Om du själv vill rekommendera en artikel till dina vänner klickar du helt enkelt på ”Rekommendera artikeln” längst ned i varje artikel. Denna funktion är även den helt ny för dagen.

Rekommendera artiklar på DN.se

För dig som inte vill logga in med Facebook har än så länge funktionen inget värde. Om vår testperiod faller väl ut räknar vi dock med att ersätta den nuvarande topplistan ”Mest tipsade”, som används ganska lite, med ”Mest rekommenderade”.

Om dina vänners nyheter blir en framgång eller inte beror enbart på hur nyttig funktionen är för dig. Eftersom detta är helt nytt även för oss räknar vi med att kunna göra en hel del förbättringar i takt med att vi får återkoppling från er. Kom gärna med tips och förslag i kommentarsfältet nedan! Det går även bra att skicka e-post till mig.

Uppdatering: För dig som redan tidigare använt ditt Facebookkonto på DN.se kan det ta lång tid innan vänners nyheter uppdateras. Detta problem åtgärdas i början av nästa vecka.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (20)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 20

Om man av misstag trycker Rekommendera inlägget kan man ta bort det? Hur ångrar man?

Facebookanvändare, 00:48, 2 december 2010. Anmäl

Ripoff från NYT? Men bra idé som tål att användas!

Facebookanvändare, 06:04, 8 oktober 2010. Anmäl

Men om man kopplat ihop Fb och DN och ångrar sig hur kopplar man loss sig då?

Liselotte, 14:30, 15 mars 2010. Anmäl

förlåt sebastian jag bara testar det här med sociala medier.. jag är tant och fattar inget.. ännu...

fb:789849257, 23:03, 26 februari 2010. Anmäl

Varför kallas det för en "social funktion"? Allt man vill är ju att vända individen FRÅN sitt sociala centrum, arb.plats, hem, barn mm. TIdningarnas siter är otroligt jobbiga att ta till sig, en enda aslång maratondasspappersrulle att scrolla igenom, med ideliga och tidsslukande stickspår. Ska man dessutom orka med s k vänners irrelevanta tyckanden om ingenting krävs det nog att ens reala sociala nät minimeras till noll.

Facebook, over and out in 15 secs., 07:10, 12 februari 2010. Anmäl

Intressat funktin med koppling till DN via Facebook. Kolla gärna in.

Facebookanvändare, 13:43, 27 januari 2010. Anmäl

Bra initativ. försöker komma i kontakt med försäkringskassan för att diskutera allmän pension som Driva Eget skrev om. få se om jag lyckas komma fram.

Facebookanvändare, 11:49, 21 januari 2010. Anmäl

Men det verkar ju lite spännande. Det vore verkligt roligt att få lite uppföljning av hur många som använder det och så.

Hans (Webbsida), 16:11, 9 januari 2010. Anmäl

bra initiativ med vänners nyheter på dn.se. nu ska jag se vad som kan delas.

Facebookanvändare, 14:35, 17 december 2009. Anmäl

Synd att det (väl) inte funkar för På Stans artiklar, det är ju dem man vill dela med sig av mest!

Facebookanvändare, 14:09, 11 december 2009. Anmäl