Stoppa statens planer att ta död på Drottninggatan!

Drottninggatans karaktär är hotad av statens expansionsplaner …

Annons:

… enligt en debattartikel i dagens DN …

… fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp).

Staten har planer på att få bort butikerna längs stora delar av Drottninggatan och förvandla butikslokalerna till kontor för de statliga verken. Det framgår i en debattartikel av fastighetsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (fp) i dagens DN:

”Det har nu kommit till min kännedom att staten har som långsiktig plan att få bort samtliga kommersiella aktörer på Drottninggatan för att bereda plats för regeringskansliet. Effekterna skulle bli förödande för ett av Stockholms viktigaste promenadstråk.”

Det är lätt att hålla med Madeleine Sjöstedt. Dessa upprörande planer måste självklart stoppas. Jag utgår från att samtliga partier i Stockholms kommunfullmäktige säger nej till de statliga planerna att lägga en död hand över Stockholms mest frekventerade promenadstråk, Drottninggatan. Det räcker mer än nog med att staten det gångna halvseklet har kontoriserat hela Södra Klara.

Staten nöjer sig tydligen inte med att bygga på ett helt kvarter ovanpå kv. Loen i hörnet av Jakobsgatan och Drottninggatan …

… nu finns det planer på att ta affärslokalerna i anspråk och …

… lägga en död över Drottninggatan så att den bli lika spännande att promenera på som …

… Karduansmakargatan, en av tvärgatorna till Drottninggatan.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (20)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 20

Man kan bara flytta de statliga verk som inte är beroende av kontakter med allmänheten. Dessa bör i första hand flyttas till medelstora svenska städer - vår framtid och bästa möjlighet att stoppa den destruktiva utbyggnaden av stockholmsregionen.

civilingenjör, 15:28, 14 februari 2011. Anmäl

Flytta ut de statliga verken till förorterna istället.

Karin, 00:38, 10 februari 2011. Anmäl

mycket bra inlägg, hade ingen aning om detta! fortsätt att upplysa oss vanliga stockholmare epstein, det uppskattas! / 21 årig stockholmare

Anonym, 16:44, 7 februari 2011. Anmäl

Det är trist att de stora partierna inte vill ha olika valdagar för kommun- och riksdagsval. Det kan ju nu göra nästan vad som hellst i kraft av detta ofog. Meningen med stadsdelsnämnderna var att vi skulle få en fördjupad lokaldemokrati. Det enda som verkligen är riktigt viktigt för många innerstadsbor är stadsbyggnadspolitiken. I avsaknad av vetorätt i bygglovsfrågor för nämnderna kan vår vackra gamla stad mycket snart vara fördärvad för all framtid. Besinna er, vi borgerliga gräsrötter förväntar oss respekt för trevnad, kultur- och stadsvärden!

Österman, 12:41, 4 februari 2011. Anmäl

Sverige är i behov av en fördjupad demokrati. Det har blivit lite för många "stoppa"- och "rädda"-listor under de senaste åren. Orsaken är att folkviljan inte respekteras, och att bra idéer inte tas tillvara. Folk känner sig överkörda av politiken, gång på gång! Varför? Politiken är ju "vi", dvs politikerna är representanter för oss, de ska företräda oss. Varför gör det inte det? Vad har gått snett? Hur ska vi utveckla och fördjupa folkstyret?

erik, 08:12, 4 februari 2011. Anmäl

Kanske kunde Epstein eller någon annan på Dn forska i vad Statens Fastighetsverk planerar!

aliasman, 19:28, 3 februari 2011. Anmäl

Det här blir nog enda gången någonsin jag håller med Aliasmannen. Dessa planer är absolut horribla och måste till varje pris stoppas.

Roy M, 23:56, 2 februari 2011. Anmäl

Detta är inte rätt plats att förolämpa statschefen!

major W, 19:48, 2 februari 2011. Anmäl

Förolämpa inte Hans Majestät Konungen! Vi har faktiskt valt en borgerlig regering för att vi vill minska statlig och kommunal verksamhet. Innan dessa offentligt försörjda element drar oss alla i fördärvet.

Yngve G, 15:58, 2 februari 2011. Anmäl

Varför inte ta och kontorisera slottet? Majestätet bor ju ute i förorten och kan gott klara sig med en mindre övernattningslya i stan.

Masis Knosis, 12:56, 2 februari 2011. Anmäl