Ord står mot ord om TV-ekens status – kan fällas redan i dag

Hur rötangripen är egentligen TV-eken som kan börja fällas redan idag? Det frågar sig ekvännerna som själva har haft en expert nere vid ekens rötter i natt för undersökning.  ”Det är god klang vid rötterna och nere vid stammen. På ett ställe var det ett mindre parti som var mjukt men det var endast fem millimeter tjockt”, säger en av ekvännerna, Per Schönning, ordförande i Djurgården-Lilla Värtans miljöskyddsförening. Han finner det också märkligt att staden inte inväntar den rapport om TV-ekens status som den norske arboristen Erik Solfjeld arbetar med på trafikkontorets uppdrag.

Annons:

Trafikkontorets trädexpert Björn Embrén å sin sida har sagt att TV-ekens status är mycket sämre än han först trodde och att den därför måste fällas med det snaraste för att inte utgöra en fara för allmänheten. Ord står mot ord. Måtte TV-eken inte sågas ned på felaktiga grunder.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

Tydligen har den norske experten också dömt ut trädet om det Aftonbladet skriver är sant (se länk nedan). Däremot har han inte kommit med sin rapport ännu. Men han har säkert också fel. Bäst att ta in fler experter tills någon kommer till rätt slutsats?

Magnus Orest (Webbsida), 18:11, 17 november 2011. Anmäl

[...] eken kommer att fällas fredag morgon klockan 6, enligt Resumé kommer det att direktsändas på [...]

Något är ruttet i Eken « No size fits all (Webbsida), 17:32, 17 november 2011. Anmäl

Måtte den inte få stå kvar på felaktiga grunder!

Måns, 16:33, 17 november 2011. Anmäl