Musiken behållningen på Fotografiskas stora vernissage

Anton Corbijn på vernissagen på fredagskvällen.

Annons:

Konstnären Damien Hirst porträtterad av Anton Corbijn.

Fotograferna Bernd och Hilla Becher porträtterade av Anton Corbijn.

Anton Corbijn, den holländske fotografen med rockstjärnestatus, gästar stan. Hans bilder ställs ut på Fotografiska på Stadsgården. På vernissagen på fredagskvällen dök han själv upp och talade lågmält om sina bilder, porträtt på kända konstnärer, musiker och andra som inspirerat honom.

Systrarna Johanna och Klara Söderberg i bandet First Aid Kit förgyllde vernissagekvällen på Fotografiska.

Uppåt tusen inbjudna gäster trängdes på vernissagen och kollade in bilderna och lyssnade på First Aid Kit, systrarna Söderberg från Svedmyra som sjöng och spelade gudomligt. Någon i publiken påstod sig i själva verket ha kommit för att lyssna på bandet snarare än för att betrakta Anton Corbijns bilder. Jag kan delvis förstå synpunkten. Visst är Anton Corbijns bilder karismatiska. Men frågan är om inte livebandet hade ännu större utstrålning särskilt som Anton Corbijns kopior på väggarna kändes lite grå och intetsägande. Som jag tyckte.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

[...] riktning. -Först bara plåtade jag och sen insåg jag att det var det här som var …Musiken behållningen på Fotografiskas stora vernissageDagens [...]

Corbijn söker sig inåt – Smålandsposten | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 17:49, 15 januari 2012. Anmäl

Cool kommentar. Tur att det finns en skribent som har en mer nyanserad bild av vad som emellanåt visas på Fotografiska .. oftast tillrättalagda och lite lagom utställningar. Skulle vara kul om dom någon gång visade något progressivt och nyskapande ... hur blev det med Kenneth gustavsson utställningen? Tox

Anonym (Webbsida), 10:14, 14 januari 2012. Anmäl

[...] Musiken behållningen på Fotografiskas stora vernissageDagens NyheterAnton Corbijn, den holländske fotografen med rockstjärnestatus, gästar stan. Hans bilder ställs ut på Fotografiska på Stadsgården. På vernissagen på fredagskvällen dök han själv upp och talade lågmält om sina bilder, porträtt på kända konstnärer, …Kändisfoto med svärta som signumSvenska DagbladetAnton Corbijn närmar sig konstenNorra Västerbotten [...]

Musiken behållningen på Fotografiskas stora vernissage – Dagens Nyheter | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 07:07, 14 januari 2012. Anmäl