Hela Stockholm läser August Strindberg – kanske

I dag, måndagen den 16 januari klockan 18.00 i Rotundan på huvudbiblioteket på Sveavägen, presenterar Märta Tikkanen den än så länge hemliga boken som är årets bok i projektet ”Stockholm läser”.

Annons:

Bokcirklar, stadsvandringar, föreläsningar och andra evenemang ingår i projektet. Boken har anknytning till årets Strindbergsjubileum har vi fått veta. Det är i år 100 år sedan August Strindberg lämnade jordelivet. Är det en alltför djärv gissning att årets bok i ”Stockholm läser” är Röda rummet, Strindbergs Stockholmsroman par préférence. Kanske. Jag vet inte. Det ska bli spännande att höra vilken bok vi ska ägna vårt särskilda läsintresse i år. Förra året var det Elin Wägners högst läsvärda Norrtullsligan som jag själv kom att med stor behållning att för första gången läsa tack vare projektet.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Hoppas det blir Röda rummet. Den som inte orkar med pappersvarianten kan alltid lyssna på Per Myrbergs formidabla inläsning. CD-boken finns att låna på biblioteket. Per Myrberg gav helt nya dimensioner åt Röda rummet.

Neon, 08:53, 16 januari 2012. Anmäl