Barnkulturhuset Palatset har gått i konkurs

Annons:

Barnkulturhuset Palatset på Riddarholmen gick inte att rädda trots att vd Anders Bergh bara för två dagar sedan sade att han skulle göra allt för att undvika konkurs. På måndagen försattes Palatset i konkurs efter bara tre månaders verksamhet. De ekonomiska kalkylerna har inte hållit trots hyggligt stora bidrag från det offentliga. Stockholms kommun gick in med mer än nio miljoner kronor i projektet. Ändå har bidragen blivit mindre än förväntat och utlovade sponsorpengar har uteblivit trots förhandslöften.  Man kan ju undra hur Stockholms kommun kan satsa mer än nio miljoner kronor i ett osäkert kulturprojekt som spricker efter bara ett kvartal samtidigt som man drastiskt minskar bidragen till Fria teatern i Högdalen som verkat i fyrtio år så att den kulturverksamheten nu äventyras.

Hur som helst är det trist att Palatset med sin kreativa profil inte kunde räddas. Nu verkar det slutdansat, slutspelat, slutskapat i det gamla Riksarkivet. Trist.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

Några smarta entreprenörer som hajat att man i nuläget ska trycka på knappen "barnkultur", så öppnar sig Stadshusdörren och pengar flödar. Samtidigt som hon förstör verksamhet i förorten där barn bor, så ska föräldrar släpa in sina barn till ödsliga riddarholmen vid en motorväg. Ännu ett Sjöstedt-fiasko, kolla om det finns några personliga kopplingar och om det plockats ut pengar ur projektet

Morgan, 23:47, 18 januari 2012. Anmäl

En äkta Madelenare med andra ord. Vi behöver inte sådana hybrisstinna politiker i Sverige, som folkpartiets Madelene Sjöstedt ! Ska ringa Allmänna Arvsfonden i morgon och höra hur många miljoner dom offrade på detta redan i förväg dömda fiasko!

Karin aurell, 23:27, 17 januari 2012. Anmäl