Papperskorgen som staden glömt att tömma

5  januari.

Annons:

12 januari.

Städningen av gator och trottoarer i Stockholm blir allt intensivare för varje år läste jag i en intervju i DN med trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) för tre veckor sedan.  Det låter bra.  Men det verkar som vissa platser i stan är bortglömda som exempelvis Vasabrons södra fäste bara femtio meter från Riksdagshuset. För exakt fjorton dagar sedan var papperskorgen där överfull och en del av skräpet hade ramlat ned trottoaren. Samma skräp nu som då ligger utspritt över ett stort område och papperskorgen är fortfarande otömd. Det kanske dags att finjustera stadens städorganisation.

16  januari.

17 januari.

18 januari.

19 januari.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 10

[...] Papperskorgen som staden glömt att tömma [...]

Samma fyllda hundbajspåsar nu som då - DN.se (Webbsida), 14:48, 23 januari 2012. Anmäl

Att en papperskorg glöms bort är kanske naturligt, men när stan är full av skräp och överfulla papperskorgar varje vecka så är det en annan sak. För att inte tala om allt skräp i rännstenen som blåser fram och tillbaka på gatorna. Usel renhållning anser jag.

Bosse, 11:18, 21 januari 2012. Anmäl

Istället för att alla ska fotografera fulla papperskorgar så kanske ni kan använda samma tid på att anmäla till staden att den är full? Det är väl inte så konstigt att en papperskorg glöms bort om till exempel personal byts ut? Eller är alla andra här helt felfria i sina arbeten?

Johan, 15:27, 20 januari 2012. Anmäl

Hur kan det vara så mycket skräp i Stockholm? Var i Berlin en vecka sedan och inte var det skräp, fimpar m.m på marken. Rent och snyggt. Samma sak har jag tänkt på när jag varit i Spanien, Gran Canaria och London, Det är aldrig skräp på marken och papperskorgar är tömda. Är det så att städningen sköts kommunalt i andra länder men i sverige privat och då skiter man fullständigt i att följa avtalen?

M, 10:41, 20 januari 2012. Anmäl

Trist! Dags att använda stadens felanmälan på nätet. Där kan även dålig städning anmälas, se webbsida.

Neon (Webbsida), 09:33, 20 januari 2012. Anmäl

Särskilt på Södermalm är det väldigt mycket otömda papperskorgar. I somras vid Pålsundskanalen såg det hemskt ut vid varenda parksoffa där. Ändå slår man sig för bröstet och säger att nu har man satt ut 2000 nya sådana på ön (Söderandans dag 2011). Bristen är ju såklart entreprenören som ska tömma, det är inte nog beskrivet hur det jobbet ska skötas. De som styr idag är inte bra på att skriva avtal. Det har man ju märkt i flera fall.

Abacus, 06:57, 20 januari 2012. Anmäl

Jag förstår inte varför papperskorgarna ska vara så fjuttigt små. Det känns som om de är anpassade i storlek efter en tid då folk på sin höjd slängde en glasspinne och ett kolapapper och inte efter dagens snabbmats och take-away-samhälle. Sätt upp stora rejäla skräptunnor istället, de kan delvis sitta under marknivå också, så att de inte blir fulla direkt efter lunch samma morgon de tömdes. Sätt ett nr på varje papperskorg och ett klistermärke som upplyser om att man kan skicka ett sms och rapportera om just den korgen är proppfull. De som tömmer kan då kanske få upp det som en prick på sin karta och åka dit.

Malin, 21:05, 19 januari 2012. Anmäl

Vad har hänt med mitt älskade Stockholm, för det finns en massa soppor över allt. Jag gick runt en dag och tog kort, och jag va verkligen ledsen att se hur det såg ut. Bakom Högalidskyrkan i parken va det som en sopphög, och man skulle kunna tro att en soppbil va på väg för att hämta upp en stor last.

Marianne Södermalm, 20:33, 19 januari 2012. Anmäl

Bra idé att dokumentera otömda papperskorgar. Det finns massor av dom runt om i Stockholm. Och många finns i turisttäta områden. Det är ju ingen bra reklam för staden eller är det så att våra styrande politiker inte bryr sig ?

Bo Larsson, 19:51, 19 januari 2012. Anmäl

Rolig bildserie! Hoppas att du fortsätter med ditt "en bild om dagen"-reportage. Det ska bli intressant att se när det händer något.

Axel, 19:01, 19 januari 2012. Anmäl