Vid Årstabron: Byggbodar nu, 26-våningshus sedan

Byggbodar i dag …

Annons:

… 26-våningshus i framtiden. Illustration: Rosenbergs Arkitekter

Årstabron längst till vänster. 26-våningshuset i mitten.

Liljeholmskajen eller Årstadal kallas området vid Årstabrons sydvästra fäste där Vin och Sprit en gång hade sitt lager och sin produktion. Nu planeras ett antal spektakulära bostadshus på kajen, det högsta 26 våningar högt. I det första förslaget var det 21 våningar vilket höjdes till 24 våningar och som nu i det utställda detaljplaneförslaget (fram till 2 april) har ökats till 26 våningar med restaurang i de två högsta våningarna. Huset närmast bron blir också anslående. En ”vit monolit” ritad av Wingårdhs Arkitekter. I de väldiga bergrummen intill bebyggelsen där Vin och Sprit hade sina väldiga cisterner planeras parkering och publika utrymmen vad det nu kan betyda. . Jag tror det hela kan bli imponerande byggkomplex. Intresserade kan gå till Årstadalsskolan, Sjöviksbacken 19, onsdagen den 14 mars kl 18-20, då det hålls ett öppet hus-samråd om stadsplanen.

Den ”vita monoliten” närmast Årstabron. Illustration: Wingårdhs Arkitekter

Dörrarna till det enorma bergrummet finns fortfarande kvar. Här inne ska det bli parkeringsplatser och publika utrymmen.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (67)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 67

Tusenaliasmannens farhågor att lägenheterna skulle bli omöjliga att hyra ut har nog redan nu kommit på skam... något säger mig att kön är ganska lång till de här lägenheterna med sin fantastiska utsikt och perfekta läge, två stationer från Centralen och Tvärbanan alldeles intill.

Herbert, Tingesten (Webbsida), 19:31, 15 mars 2012. Anmäl

"Försök inte tvinga på någon annan något han inte vill ha..." Vilket självmål -

SAR, 08:19, 11 mars 2012. Anmäl

Det var lite bättre när statarlängorna stod nere på marken, åtminsone för barnen som det minnsann inte bara är gunsan som tänker på. Alla barn är allas våra barn!

-, 15:13, 10 mars 2012. Anmäl

Aliasmannen: Det är bra att du (under alias Gunsan) försöker backa upp dina andra alias (civ.ing. Bålsta) eftersom ingen annan gör det. Vill du inte bo i staden så är det bara flytta. Men försök inte tvinga på andra något de inte vill ha.

Erik, 12:59, 8 mars 2012. Anmäl

Din lilla egoist! Ingenjörn tänker på andra, det ligger tydligen långt över din begränsade horisont. Det är ju människoovärdigt. Man kan till exempåel inte låta barn växa upp så. Som i en broilerfabrik i så fall.

Gunsan, 10:50, 8 mars 2012. Anmäl

Gunsan/civ.ing. Bålsta/aliasmannen: Som sagt: Ingen tvingar dig att bo där ingen tvingar någon att bo där. Det är frivilligt.

Erik, 14:08, 7 mars 2012. Anmäl

Han är ju bara omtänksam och vill inte att andra skall behöva bo som packade djur. Alla är som tur är inte egoister. Många är kristna.

Gunsan, 12:14, 7 mars 2012. Anmäl

civ.ing. Bålsta: Jag skulle absolut inte ha något emot att bo där. I synnerhet inte med tanke på att det kommer växa fram en stadsdel och att Södertäljevägen kommer boulevardiseras. Att du inte vill bo där är givetvis en annan sak. Ingen tvingar dig.

Erik, 11:07, 7 mars 2012. Anmäl

Vílket helvete för de som måste bo här. En utstuderad grymhet av de ansvariga. Var finns medmänskligheten?

civ.ing. Bålsta, 08:08, 7 mars 2012. Anmäl

Vem sätter in dessa "ping-back". Är det tidningen eller någon politruk på kommunen?

prenemurant, 11:57, 6 mars 2012. Anmäl