Åke Ericsons prisade bilder ställs ut på Kungsholmen

Fotografiet som här betraktas på Åke Ericsons utställning föreställer kvinnor som bakar i byn Loxha i Kosovo.

Annons:

Åke Ericson signerar sin bok ”Kosovo in Progress”.

En septemberdag 1999, tre månader efter balkankrigets slut, kom fotografen Åke Ericson till Loxha, en av Kosovos mest söderbombade byar, där han blev hjärtligt mottagen av invånarna. Till Loxha återvände han vid tio tillfällen under en tioårsperiod och dokumenterade det mödosamma återuppbyggnadsarbetet. Fotografierna samlades i boken ”Kosovo in Progress”, nyligen utnämnd till en av de tio främsta dokumentärskildringarna i Pictures of the Year (den världsomspännande motsvarigheten till Årets Bild i Sverige).

Nu ställs bilderna ut på galleriet Bergamott, Södra Agnegatan 26 Kungsholmen. Trängseln var stor på lördagens vernissage. Utställningen pågår till den 29 april.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0