Rädda Hötorgets söndagsloppis!

Annons:

Hötorgets loppmarknad är nedläggningshotad. Den har funnits på söndagarna i 17 år. Nu vill fastighetskontoret säga upp avtalet. Om inte politikerna ingriper så stängs loppmarknaden kommande årsskifte. Gör nåt politiker! Rädda söndagsloppisen på Hötorget.

Visserligen är de gamla tvåöringarna dyra, två kronor styck, men böckerna är billiga, tre för tjugo kronor. Jag har fyndat mycket Stockholmiana på Hötorgtets loppmarknad under åren. Gamla fotografier väcker minnen till liv. Vilka är de festklädda nästan bortbleknade människorna med sina högtidliga miner som fotograferats, ramats in och till sist hamnat på ett loppisbord på Hötorget. Det kan man bara fantisera om.

Gamla Katarinahissen utgör motivet på en tallrik som jag önskar att jag hade köpt. Porslinsfigurer, gamla telefoner, inrökta pipor, avlagda slipsar, varma pälsar, grammofonskivor, en sockertopp, golvlampor, åkta hötorgskonst, allt som tänkas kan, nästan, finns till salu på Hötorget på söndagarna. Beröva inte stockholmarna och stadens turister nöjet att shoppa eller bara gå omkring och betrakta föremålen på söndagsloppisarna. Det hör till en ”stad i världsklass”.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

"En välstädad förgård till helvetet". det var verlige på pricken väl formulerat av Marianne. Vi är nu många inne i stan som kräver att stadshusstyret inser att det är nya tider och dags att visa s att viill och kan MER. Det är i sista minuten att höja ribban! Perfektionism är förbehållet s, vi människor kräver en levande stad, med färre bilar och inte en massa onödiga nybyggen. Stockholm är faktiskt Sveriges huvudstad och inte något Harlem. Gör något!

major W, 13:19, 3 april 2012. Anmäl

Låt Stockholm vara en levande stad inte en välstadad förgård till helvetet.

Marianne (Webbsida), 15:39, 2 april 2012. Anmäl

Ånyo försöker kommunaltjänstemän att gå emot folkvilja. Vad heter tjänstemännen bakom detta?

ebbe, 22:00, 1 april 2012. Anmäl

Det är helt självklart att loppmarknaden ska vara kvar! Variation, mina vänner! Stockholm är redan en mycket tråkigt stad jämfört med andra europeiska städer, så varför ta bort en lilla variation som finns? Låt denna vara kvar, och tillåt marknader av olika former på samtliga torg i stan, eller varför inte, som på andra håll, dedikera en hel gata för marknad dagligen? Vi ska ha MER, inte mindre, Stockholm!!

Kalle, 21:53, 1 april 2012. Anmäl

Fint motiv på tallriken. Det visar bebyggelse som revs innan dagens Sluss anlades. Dagens Sluss' tillkomst är en förlaga till Klararivningarna.

Erik, 19:32, 1 april 2012. Anmäl