Cyklisterna vet inte att de ska cykla i gångfart i Götgatsbacken

Fotgängare och cyklister kommer ofta i konflikt på Götgatsbackens gågata som samtidigt är cykelstråk.

Annons:

Irritationen mellan fotgängare och cyklister är ibland på kokpunkten i Götgatsbacken särskilt vid rusningstid. Vid fullmäktigesammanträdet på måndagskvällen frågade Ann Mari Engel (v) trafikborgarrådet Ulla Hamilton (m) om hon tyckte att trafiksituationen på Götgatan är tillfredsställande.  Det tyckte inte Ulla Hamilton. Götgatsbacken är både gågata och cykelstråk på en gång.

Ann Mari Engel (v).

-Den nuvarande lösningen har väsentliga brister eftersom det råder viss okunskap kring att det är de gående som har företräde och att gångfart ska gälla, sade Ulla Hamilton.

Ulla Hamilton (m).

Hon dissade ett tidigare förslag att anlägga en dubbelriktad cykelbana i Götgatsbacken eftersom hon menade att det skulle leda till ännu otryggare trafiksituation ”då själva poängen med att ha en gågata är att gående ska kunna promenera tryggt och fritt”.

Ulla Hamilton aviserade ett förslag från trafikkontoret att lösa konflikten cyklist-fotgängare i Götgatsbacken som hon hoppades skulle komma före sommaren. Hon uteslöt inte möjligheten att leda cykeltrafiken i ett stråk förbi Götgatsbacken.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Kan inte annat än hålla med! I rusningstid är det näst intill omöjligt att korsa Götgatan på sträckan mellan Slussen och Högbergsgatan eftersom många av cyklisterna far fram som jehun. Och det var väl inte så det var tänkt när den delen gjordes om till gågata.

Neon, 16:05, 3 april 2012. Anmäl