Protester mot utförsäljningarna av allmännyttan

Nyligen beslutade de kommunala bostadsbolagen i Stockholm att sälja närmare 3 000 hyreslägenheter till privata fastighetsägare.  Husen ligger i Blackeberg, Bromsten, Hässelby, Ulvsunda och Hagsätra.

Annons:

Flera hundra hyresgäster protesterade utanför Stadshuset på måndagskvällen mot privatiseringen av de kommunalägda bostäderna.

Utanför Stadshuset protesterade på måndagskvällen flera hundra hyresgäster mot den borgerliga alliansens utförsäljning av allmännyttan. Inne i Stadshuset diskuterades frågan vid fullmäktigesammanträdet.

Tomas Rudin (s) talade både utanför Stadshuset och inne i fullmäktigesalen mot alliansens utförsäljning av de allmännyttiga bostäderna.

Tomas Rudin (s) undrade om utförsäljningarna ska fortsätta.

– Ja, vi kommer att fortsätta med en aktiv fastighetsförvaltning, svarade finansborgarrådet Sten Nordin (m).

Finansborgarrådet Sten Nordin (m) förklarade att försäljningarna av kommunala bostäder till privata fastighetsägare ska fortsätta ”även om det inte finns några omedelbara planer på större bostadsförsäljningar”.

Sten Nordin sade att inga affärer är aktuella just nu men att intresset är stort från privata fastighetsägare att köpa fastigheter av Stockholms kommunala bostadsbolag.

Tomas Rudin dundrade mot den borgerliga privatiseringspolitiken och påpekade att den bland annat gör det svårare för unga att skaffa bostad eftersom de privata värdarna bara lämnar 50 procent av sina lägenheter till bostadsförmedlingen medan de allmännyttiga bolagen lämnar 100 procent.

– Jag tycker inte 50 procent är ”bara”, svarade Sten Nordin.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

Du vinner inte mer på att bygga i Storstockholm än du förlorar. Rättare det är människornas liv som spolieras, unga som tvingas växa upp anonymt i omänskliga höga hus osv osv. Stockholm är sedan länge en veritabel trafikmaskin, just nu förvandlas den även till en gigantisk bostadsmaskin. Försök tänk lite längre än näsan räcker och läs gärna på om konsekvenserna på olika plan.

Barry, liberal, 21:11, 24 april 2012. Anmäl

Genomvidrigt hur Nordin kan säga att 50% inte är "bara" i tider av enorm bostadslöshet. Vad man dock måste förstå är att bostadslösheten är medvetet skapad. Allmännyttan har massvis med pengar - det är bara att börja bygga. De har planmonopol, de äger mark och de är rika som troll efter alla utförsäljningar. En massiv utbyggnad av den offentliga hyressektorn i Stockholm skulle radikalt sänka värdet på de omhuldade bostadsrätterna – och att alliansen därmed skulle sänka sin egen väljarkår. Det är klasskampen som avgör - som vanligt!

Andreas K, 20:51, 24 april 2012. Anmäl

Nån major brukar skriva på denna blogg om "de lönnfeta politrukerna och mandarinerna". Kanske inte bara ett sammanträffande? Se Epsteins "Köp in 101 ex av Ola Anderssons bok till politikerna" här intill!

Barry, liberal, 15:20, 24 april 2012. Anmäl

Sten Nordin skulle behöva förlora 50 % av sin kroppshydda.

Andreas, 14:28, 24 april 2012. Anmäl