Stockholm i facklornas sken

Facklorna tänds …

Annons:

… i Årsta.

Valborg är lika mycket facklornas som eldarnas afton. I Årsta gick fackeltåget från Årsta torg till brasan vid Årstaliden och från Stortorget tågade fackelbärarna till Riddarholmen där valborgsmässoelden tändes för 37:e året i rad. Men kanske är det den sista majbrasan på Riddarholmen även om jag inte hoppas det. Det är mycket jobb för de aktiva bland arrangörerna som börjat komma upp i åren. Men förhoppningsvis tar yngre krafter vid. Tyngsta lasset dras av socialdemokraterna i Gamla stan.

Fackeltåget i  Gamla stan …

… och elden på Riddarholmen.

Upp mot fem tusen personer hade samlats för att beskåda elden och den vidunderliga utsikten över Riddarfjärden och lyssna på körsång och höra Anna-Greta Leijon hålla det traditionella vårtalet till staden Stockholms ära.  Hon prisade de öppna vattnen, citerade Lars Berghagen, bävade inför ombyggnaden av Slussen. ”Kommer man i framtiden att kunna stå på Södermalmstorg och se utöver Mälaren och Saltsjön”, frågade hon sig och uppmanade Stockholms politiker att inte bygga för vattenspeglarna vilket renderade spontana applåder från Valborgsmässofirarna.

Anna-Greta Leijon.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Fru Leijon behöver ju bara ta sig en titt på plankartorna för att se att visst kommer man kunna göra det. Bättre att kolla upp saker innan man ställer upp och ojar sig inför publik.

Erkki, 11:28, 1 maj 2012. Anmäl