”Mer tid till lek, sex & revolution”

I Vänsterns blåsorkester …

Annons:

… spelade bland andra serietecknaren Cecilia Torudd (Ensamma mamman) och filosofiprofessorn Torbjörn Tännsjö.

Bland talarna vid La Mano märktes Maj Britt Theorin (i röd kappa till höger) …

… och Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt.

Flera hundra människor samlades tidigt på 1 maj vid La Mano-monumentet på Katarinavägen för den traditionella hyllningen av de närmare fem hundra svenskar som frivilligt kämpade mot fascisterna i det Spanska inbördeskriget 1936-39. Många av de Spanienfrivilliga var sjömän. Ungefär en tredjedel av dem stupade i kampen och nu har alla ”mönstrat av för gott” som en av talarna uttryckte det. Men hyllningarna av de Spanienfriviliga fortsätter trots det. Nu på 35:e året. Liss Erikssons La Mano invigdes 1977.

Anarkisterna tågade från Södermalmstorg ..

… via Skeppsbron till Sergels torg ..

… med lite speciella  krav på plakaten.

Anarkisterna var lika morgonpigga som hyllningsdeltagarna vid La Mano. Klockan tio tågade några hundra demonstranter i väg från Södermalmstorg via Skeppsbron mot Sergels torg med krav på plakaten som “Omprövning av verkligheten och dess omständigheter”, ”Let´s take over the city”, ”Mer tid till lek, sex & revolution!”,  ”Alla är välkomna” mm. Årets 1 maj har inletts.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

Om Kalle och de andra yimbyiterna ändå kunde träffa tjejer så kanske de inte hade tid att jobba för att förstöra stan för oss andra.

Kajsu, 10:05, 2 maj 2012. Anmäl

Syndikalisterna tågade inte alls från Södermalmstorg. Det du såg (och fotograferade) var det traditionella anarkisttåget. SAC, Syndikalisterna samlas varje år kl.11 på Sergels Torg. Rätta gärna det och ha en fortsatt trevlig annandag 1 maj! ;)

Gurre, 07:15, 2 maj 2012. Anmäl

Haha, vuxna människor alltså? Beter sig som gymnasieungdomar

Kalle, 16:47, 1 maj 2012. Anmäl

[...] ”Mer tid till lek, sex & revolution” Dela detta:FacebookTwitterLike this:GillaBli först att gilla denna post. Kategorier:Politik, [...]

Röster från baksätet « Area 1056 (Webbsida), 16:12, 1 maj 2012. Anmäl