”Jag måste ta en bild på statsministern!”

”Mamma jag måste sluta. Statsministern kommer här. Jag måste ta en bild”, sade flickan som talade i mobil när Fredrik Reinfeldt passerade på Riksbron på väg från Riksdagen till Rosenbad på torsdagseftermiddagen. Och han poserade också villigt framför kameran. Vilken skön syn tyckte jag. Skulle Nicolas Sarkozy eller Wen Jiabao gjort samma sak i sina hemländer om någon hade velat ta en bild. Jag tvivlar, kanske har jag fel. Men Sverige är fortfarande lite grann som förr, trots allt. Det känns bra.

Annons:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-7 av 7

Det där var ett litet nålstick mot landets statsminister.

jojo, 08:16, 7 maj 2012. Anmäl

Kanske var det extra lätt att posera eftersom pressen uppenbarligen fanns i närheten och kunde dokumentera det hela?

Götrik, 12:08, 5 maj 2012. Anmäl

Palme gick på bio och Lind på NK...

ök, 21:45, 4 maj 2012. Anmäl

Ja, det är väl så det ska vara i en demokrati, att vanligt folk kan se, träffa och prata med sina politiker, Sträng tog väl pendeln till jobbet på sin tid, och ehrlander brukade gå till riksdagshuset, Har vi politiker som fattar bra och kloka beslut så behöver de knappast gömma sig i bilar med svarta rutor,MEN DET FATTAS VÄLDIGT MÅNGA RIKTIGT DÅLIGA BESLUT AV VÅRA POLITIKER OCH FRAMFÖR ALLT TJÄNSTEMÄN, Ja, senast är väl F-Kassan som i vanlig ordning springer runt kilovis med klaver runt benen,Då är det väl mycket behändigt att gömma sig bakom Vakter, låsta dörrar och mörka fönster. För övrigt tycker jag att det är trevligt med ankdammar,Sverige kan fortsätta att vara en sådan!

Johan Hedlund, 16:07, 4 maj 2012. Anmäl

Håller helt med, Epstein, det är en fröjd att se! Skulle Obama eller Merkel kunna göra samma sak?

Erkki, 09:21, 4 maj 2012. Anmäl

@major W Att du bara orkar aliasmannen...

Patrik, 09:08, 4 maj 2012. Anmäl

Ja visst. Det är så här vi vill ha det, att politikerna finns mitt ibland oss! Inte som många bypolitiker som gömmer sig, fattar oerhörda beslut om byggande och annat och sedan har hemlig adress... Stadsbyggnadsnämndens medlemmar t.ex. har mycket att lära av "husse"! Tänk om Lars Epstein kunde dra ut dem i dagsljuset med sina fina bilder och intervjuer så att vi får se vilka gökar det är som förstör stan just nu...

major W, 07:44, 4 maj 2012. Anmäl