Familjefest mot bilväg genom Bagisskogen

Linje 17-paraden mot exploatering av Bagisskogen …

Annons:

… samlade några hundra deltagare på söndagen.

Några hundra människor strålade samman och hade picknick på den nedlagda Bergholmsskolan gräsmatta i Bagarmossen på söndagen. De kom paraderande från fyra olika hål, Kärrtorp, Björkhagen, Bagarmossen och Skarpnäck. Alla hade det gemensamt att de protesterade mot en planerad bilväg och husbebyggelse i Bagisskogen mellan Bagarmossen och Skarpnäck. Nätverket Linje 17 hade tagit initiativ till evenemanget.

Paraden utgick från fyra olika håll …

Ett så kallat programförslag för hur bebyggelsen och vägen mellan Bagarmossen och Skarpnäck är tänkt hade utlovats från stadsbyggnadskontoret under senvåren. Nu är det framskjutet till den 13 juni, då förslaget ställs ut, med samråd den 18 juni (midsommarveckan). Samrådstiden, då intresserade kan lämna synpunkter, pågår till sista juli, alltså under semesterperioden, vilket fått en del av de engagerade att misstänka att staden vill ha så lite uppmärksamhet som möjligt kring förslaget. För att undanröja misstankar av den karaktären är det ju egentligen bara att förlänga samrådstiden till den sista augusti. Enkelt!

… och strålade samman på gräsmattan intill Bergholmsskolans fotbollsplan …

… där den avslutades med en stor familjefest i det gröna.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (11)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 11

[...] Läs mer i DN  Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken. Snart blir det samråd → [...]

Familjefest mot bilväg genom Bagisskogen | Leve Bagisskogen (Webbsida), 11:48, 4 juni 2012. Anmäl

Vänligen respektera befolkningen i Bagarmossen!

östermalmsbo, 19:16, 29 maj 2012. Anmäl

En bilväg är en dålig lösning. En eller ett par gator med kvarter och parker är en bra lösning.

Erik, 13:14, 23 maj 2012. Anmäl

Barbro: Bagisskogen räknas inte som någon grön kil. Däremot är Nackareservatet en del av en grön kil

Erik, 13:13, 23 maj 2012. Anmäl

Det där med att tiden fördubblats får vi nog ta med en nypa salt. Ett annat projekt bara hundra meter från den Gröna Kilen/Bagisskogen har nämligen fått en 6 veckors samrådstid trots att det är betydligt mindre (58 lägenheter och 1 förskola). Den samrådstiden är förlagd 15 maj - 26 juni, dvs innan den mest semesterintensiva perioden drar igång. Jag tycker dessutom att vi absolut ska haka upp oss på den formella gången för det är den demokratiska process som vi medborgare har möjlighet att göra våra röster hörda i.

Barbro, 18:12, 19 maj 2012. Anmäl

Hej. Jag tycker inte att vi ska haka upp oss på den formella gången. Jag har tagit upp frågan om samrådets datum på nämnden den 10maj och direktör Susanne Lindh sade att de skulle undersöka om man kunde ta samrådsmötet veckan före. Tiden för samrådet är utsträck till fördubblad tid dock. Det är bättre att komma med bra argument, det kan även ske skriftligt och bör vara det om man senare vill överklaga ett beslut, som sakägare. Den enda plats man kan bygga bostäder på här är på själva skoltomten. Inte längs gångvägen mellan Bagis och Skarpnäcksfältet och ingen väg vill vi heller ha. Maria Hannäs (V) i stadsbyggnadsnämnden och fd vice orförande i Skarpnäcks SDN

Maria Hannäs, 00:05, 19 maj 2012. Anmäl

[...] för bilderna, kära facebookvänner! En annan som också tog några fina bilder av spektaklet var DN:s klassiska fotograf Lars Epstein. Det här inlägget postades i Okategoriserade av [...]

Paraden: ”Inga bilar i bagisskogen!” | Bagarmossen Business (Webbsida), 01:59, 15 maj 2012. Anmäl

Gör en personundersökning på det nymoderata buset!

Ture Sventon, privatdetektiv Drottninggatan, 10:26, 14 maj 2012. Anmäl

Varde ljus, Såna här ärenden bestäms långt över huvudena på lokalpolitikerna av de allsmäktiga borgarråden. Joakim Larsson, ordförande i Exploateringsnämnden och Ulla Hamilton, ordförande i Trafik- och renhållningsnämnden, är marodörerna som skall synas den här gången (också...).

S:t Erik (Webbsida), 09:36, 14 maj 2012. Anmäl

De ansvariga håller sig gömda och föredrar anonymiteten som vanligt. Dra ut marodörerna i dagsljuset! Lokalpolitiker i nämnder etc finns på stadens hemsida.

Varde ljus, 08:15, 14 maj 2012. Anmäl