Snurrstolar ersätter parksofforna i Tessinparken

Annons:

De traditionella parksofforna i Tessinparken ersattes i måndags av snurrstolar med plats för endast en person. Varför? Kanske för att få i väg A-lagarna. Det trodde åtminstone en Östermalmsdam som passerade förbi med en kommentar: ”Ja här trivs inte fylleristerna”, sade hon. Det ser onekligen lite udda ut. Ett antal privata färggranna enklaver utspridda på behörigt avstånd från varandra. Inte som förr parkbänkar där man kunde slå sig ner och kanske byta några ord med en främmande person som råkade sitta på samma bänk. Kanske ett uttryck för tidsandan. Var och en är sig själv nog. Jag hoppas inte snurrstolarna är på väg att ersätta sofforna också i övriga parker i stan. Och vart har A-lagarna tagit vägen? De har flyttat lite närmare tunnelbanan där de fortfarande finns gammaldags parksoffor med plats för fler än en.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 10

Ensam är stark! Detta var det sämsta förslaget som realiserats på länge. Riktigt osmakligt.

Jacob Tomson, 16:56, 13 juni 2012. Anmäl

Sånt här gör mig förbannad och upprörd. Det är dels slöseri med skattepengar. Och rent urbota idiotiskt. Stockholm behöver snarare MER parkbänkar. Vem är den ansvarige politikern för detta? Om det är problem med a-lagare, så får man väl ha väktare som går runt mer i parkerna? Här känns det som att man borde uppmana folk att släpa dit sina gamla träsoffor och lämna i ren protest. Eller är tanken bakom detta rent kapitalistisk: finns inga bänkar i parkerna, så får man sätta sig på ett fik och betala?

JD, 23:04, 9 juni 2012. Anmäl

Stockholm, den människofientliga staden.

malaffico, 10:14, 6 juni 2012. Anmäl

Helt klandervärt! A-lagarna är tyvärr en del av verkligheten och hänger direkt samman med de påsar som de ännu icke alkoholskadade Gärdesborna bär hem från Systemet i Fältöversten. Den grusplan där A-lagarna hållit till på sofforna och spelat boule dagarna i ända borde i själva verket vara ett föredöme för alla kommuner. Till skillnad från vanligt folk så umgås A-lagarna med varandra och utnyttjar sofforna maximalt. Såvitt jag vet har de inte ställt till med något obehagligt för de förbipasserande och den gigantiska Tessinparken har utrymmen i övrigt för den som önskar sitta ifred från Valhallavägens oväsen. All stadsplanering borde planera för A-lagarnas relativa välbefinnande och Tessinparkens grusplan har länge varit ett föredöme. Nu har några som totalt missförstått livets villkor tagit kommandot och upphöjt förstärkningen av den individuella ensamheten till norm.

Tomas Lindgren, 20:53, 31 maj 2012. Anmäl

Mycket sorgligt! Dessa stolar bidrar verkligen inte till ett mer socialt samhälle utan gynnar den Stockholmska anonymiteten där folk inte hälsar, ignorerar varann och undviker social interaktion. I Paris är det annorlunda: här finns bänken kvar, dessa används flitigt – utan problem – och, om man vill, så finns det alltid möjlighet att prata med en främmande människa. Om man inte känner för det, så kan man få sin ro ändå. Varför behöver Stockholm vara så distanserad?

Jonas, 11:03, 30 maj 2012. Anmäl

Ännu ett exempel på där staden har gett upp sitt ansvar och istället för att hjälpa människor gör allt för att "vanligt" folk inte ska behöva se hur ila det gott med samhället.

Janne, 08:35, 30 maj 2012. Anmäl

Vid den lilla sjön där jag bor finns ett antal enpersons-soffor (utan snurr dock). Självklart är det för att man vill ha bort A-lagarna som ibland ockuperat alla soffor. Men det är trist att det inte går att lösa problemet på annat sätt. Ofta är man ändå två som vill sitta tillsammans. Den ena får väl sitta på karmen... Stolarna i Tessinparken verkar utplacerade på ett väldigt ödsligt och okänsligt sätt, vem vill sitta där i gruset och solgasset? Inte mysigt för fem öre!

Neon, 22:53, 29 maj 2012. Anmäl

Mycket sällan vill man sätta sig allt för nära en vilt främmande människa på en parkbänk. Detta beror dock mest på att man vill visa respekt för den person som redan sitter där. Men om man är två personer som redan känner varandra sedan tidigare (vilket inte är allt för ovanligt) så är en gemensam parkbänk alltid att föredra. Min gissning är att dessa ”bänkar” aldrig kommer att nyttjas i någon större utsträckning.

Forsen, 18:11, 29 maj 2012. Anmäl

Vi har sett den där trenden det senaste året egentligen. Både i Sverige och Finland. Såklart ett uttryck för tidsandan men inte bara negativt väl? För hur ofta sätter sig människor på en bänk om där redan sitter någon? Helsingfors: http://sittplatser.tumblr.com/post/1133405392/i-helsingfors-har-man-tagit-det-har-med Sverige: http://sittplatser.tumblr.com/post/363257897/det-ar-nagot-valdigt-utlamnande-narmast http://sittplatser.tumblr.com/post/21643227284/se-foregaende-post-fast-fran-en-annan-vinkel Och den här sanslösa samligen enkelbänkar: http://sittplatser.tumblr.com/post/3627617359/sittplatserna-vid-uppsala-resecentrum-ar-tillagade

Sittplatser (Webbsida), 17:49, 29 maj 2012. Anmäl

Vem är det som sitter och fattar beslut om sådana här dumheter? Utomordentligt korkat är vad det är. Bevisligen finns det MINST en person i den här staden med ett överflödigt jobb.

Forsen, 17:20, 29 maj 2012. Anmäl