Grattis Eva Nilsson!

11Eva Nilsson tar emot Stå upp för Vasatsan-utmärkelsen av Birkagårdens föreståndare Roland Romehed. 

Eva Nilsson startade Kammis textilverkstad, mötesplatsen för hemlösa och andra, i en källarlokal i S:t Peters kyrka i hörnet av Kammakargatan och Upplandsgatan för två år sedan, när Kammis flyttade till Västberga. På måndagen fick hon välförtjänt ta emot årets Stå upp för Vasastan-utmärkelse och en check på 10 000 kronor för sitt ideella arbete.

Hon brinner för att stötta utsatta människor. Utan stöd från staden men med hjälp av frivilliga krafter och överblivna varor från olika affärer i grannskapet driver hon Kammis textilverkstad, dit alla är välkomna, flera dagar i veckan. Där finns förutom verkstaden också servering med överkomliga priser och mänsklig gemenskap.

Bakom utmärkelsen står tidningen Vi i Vasastan, Stiftelsen för medborgerligt mod och Birkagården vars föreståndare Roland Romehed överlämnade den symboliska prischecken till Eva Nilsson. Grattis!

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

[…] Grattis Eva Nilsson! […]

Eva hjälper Andrea att virka grytlappar till försäljning - DN.se (Webbsida), 00:16, 25 januari 2015. Anmäl