Kurdiskt nyårsfirande i Blå Hallen

11

Folkdansgruppen Komciwan dansade …

41

… i Blå Hallen …

31

… på lördagskvällen …

21

… när det kurdiska nyåret firades …

61

… med många artister …

51

… och många tal av bland andra dessa sju, från vänster i främre raden: kulturborgarrådet Roger Mogert (s), riksdagsledamot Fredrik Malm (lib), arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (s), Keya Izol, ordförande  i Kurdiska riksförbundet, partiledare Jonas Sjöstedt (v) och demokratiborgarrådet Ann-Margarethe Livh (v).

På lördagskvällen fyllde kurder Blå Hallen i Stadshuset för att fira Newroz, det kurdiska nyåret, som börjar nu, samtidigt med vårens ankomst.

De fick lyssna på många uppskattande tal från egna representanter och välkända politiker som Jonas Sjöstedt, Fredrik Malm, Ylva Johansson med flera.

Men kanske hade de kommit mer för att lyssna och titta på alla artister som uppträdde kvällen till ära som till exempel folkdansgruppen Komwican som dansade suggestiva danser från olika delar av Kurdistan.

Jag tror nästan det.

 

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Kommentarer (0)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 0 av 0
Bli den första att kommentera!