Avspänd festklädsel?

Fråga: Jag är bjuden på 50-årsfest där klädkoden är ”relaxed med dansskor”.
Vad klär jag mig i?

Svar: Vill du så skulle du kunna ta träningsbyxor och linne, som bör vara “relaxed”. Eller hemmapyjamas. Nej, jag skojar, gör inte det, så har inte inbjudarna menat även om “relaxed” kan tolkas precis hur som helst vilket är just motsatsen till en klädkods syfte.

Allvarligt talat, dessa fåniga påhittade klädkoder är aldrig till nytta för gästerna, trots att inbjudarna alltid tänker sig att vara välmenande och ge gästerna så kallad klädfrihet som oftast blir enbart besvärligt!

Men väljer du som är kvinna en dansvänlig knäkort kjol och en snygg top bör du inte bli helt felklädd i alla fall.

Magdalena Ribbing

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

Relaxed låter säkert mycket coolare än avslappnad. Vem vill gå på kalas med en massa avslappnade typer när man kan blanda sig med den relaxade gräddan?

Elke, 12:02, 3 april 2009. Anmäl

och bara en helt stilla undran om varför de inte kunde slå upp ordet "avslappnat" eller "avspänt" i sin inbjudan, ord som motsvarar det engelska "relaxed". inte nog med att själva klädkoden är förvirrande...

Sofia W, 11:38, 2 april 2009. Anmäl