Grabbfasoner?

Fråga: Jag (kvinna) har sedan ett par år tillbaka umgåtts en hel del med en man som jag lärde känna genom jobbet. Han har många sidor som jag uppskattar, såklart, men han har en oerhört irriterande sida som jag känner att jag måste fråga om det verkligen är okej eller om det bara är jag som är känslig som blir förödmjukad.

Alltid, oavsett tillfälle, så verkar denna man ha ett stort behov av att påpeka för mig så fort han ser en vacker eller sexig kvinna, vilket han gör ofta, ofta.
Jag har sagt till honom att jag tycker det är ohyfsat, oavsett vilken relation han och jag har. Ibland när vi sitter på en restaurang och pratar kan han plötsligt bara börja stirra på någon kvinna och sucka djupt över hennes skönhet, och lyssnar inte alls på vad jag just säger, eller avbryter det han själv säger. När jag påpekar det flinar han bara och säger att han inte kan hjälpa det. Jag tycker det är omoget och ouppfostrat. Jag känner bara en som gör så här, denne man, och därför tror jag att det faller under normalt hyfs att inte göra så.

Annons:

Min fråga är nu: är detta beteende att betrakta som okej eller är jag överkänslig?

Svar: Det är inte så ovanligt, som jag har förstått det, att en del omogna män beter sig så som du beskriver. Men det är givetvis inte varken artigt eller vuxet. Eftersom han inte förstår vad du säger till honom och du tycker att det är ett irriterande beteende, vilket jag har full förståelse för, har du som jag kan se det, två möjligheter – om du inte tycker att din väns fördelar överväger så pass att du kan stå ut med hans löjliga fasoner.

1. Du gör precis som han: sucka av fröjd när du ser en stilig karl (behöver inte vara så väldigt stilig!) och påpeka det ihärdigt så att din vän inte missar att du tycker att andra män är ytterst intressanta; avbryt dig eller honom i ett samtal för att himla med ögonen över en snygg man; framhåll ofta hur attraktiva andra män är.

2. Du slutar att träffa din faktiskt ganska tölpiga vän.

Magdalena Ribbing

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (70)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 70

Ett tips från mig. Du följer med din bekanta ut och provar råd nr 1du fått av Magdalena. Om din vän då blir förnärmad över ditt uppträdande tycker åtminstone jag att att du skulle nobba honom i fortsättningen. Kanske har du redan fått detta råd av någon av dem som kommenterat tidigare (har inte läst de övriga kommentarerna)-kanske har du också provat det så du vet vilken verkan det hade ?

Barbro, 10:19, 1 april 2012. Anmäl

Kim, det är bara just det uttrycket "massa män" i ditt inlägg som är fel och det är du inte ensam om att använda. Låter mer som ett slarvigt modeuttryck än dyslexi att hoppa över "en".

VVV, 16:04, 29 mars 2012. Anmäl

@Kim, 13:34: Då får jag säga att du stavar väldigt bra för att vara dyslektiker :-) Det hade jag aldrig trott faktiskt.

Paulina, 14:07, 29 mars 2012. Anmäl

@ VVV Jag är dyslektiker , så det är inte alltid så lätt för mig. "Tack" för din onödiga kommentar.

Kim, 13:34, 29 mars 2012. Anmäl

Paulina: Då är det ju fullt förståeligt att du känner som du gör! Att du kan se det så tydligt som ditt sista inlägg visar på gör också att i alla fall jag får intrycket av att du ändå kommit väldigt långt i bearbetningen av skoltiden. Tack för att du delade med dig.

Anonym, 12:37, 29 mars 2012. Anmäl

@Anonym, 22:14 mfl. Ni har så rätt. Jag har haft väldigt svårt att lämna skoltiden bakom mig med tanke på vad jag utsattes för under den tiden. Tjejen jag nämner var värst och gjorde livet surt för mig. Jag tänker inte berätta hur, men det var ganska hemskt och jag har haft en revanchlusta sedan dess - som händelsevis fört mig långt. Och när jag fick veta den här tjejens situation just nu (av en gemensam fd klass"kompis" i förbifarten) kände jag viss skadeglädje.

Paulina, 08:50, 29 mars 2012. Anmäl

Till FS: Mannen är kär i dig och vill försöka få dig intresserad på ett barnsligt vis. Han vill att du ska bli irriterad och/eller säga ifrån, eftersom han då har chans att tolka det som att du blir svartsjuk.

Anonym, 13:05, 28 mars 2012. Anmäl

Heja MR, vilket bra svar! Men allvarligt, min kille hade samma tendens, tills jag sa åt honom att välja, antingen kunde han gå och börja dejta tjejen i fråga med de snygga benen, eller skaffa sig lite flera killkompisar att sitta och kommentera tjejers ben med. Förklarade även att ju mer han kommenterar, ju mer börjar jag känna mig som en av hans polare och mindre som flickvän. Kommentarerna fick då ett tvärt slut. Man måste helt enkelt sätta gränser.

Ullrika, 12:53, 28 mars 2012. Anmäl

Åsa, 09:37, 28 mars 2012@ Att jämföra kommentarer om kvinnor med byggnader och andra vackra ting är väl att ta i. Har du ingen takt känsla i kroppen?

Afrodite, 10:48, 28 mars 2012. Anmäl

@Paulina: låter mer som om du är den ensamstående mamman med taskigt jobb i förorten, som dessutom verkar sitta ohjälpligt fast i tonårsminnen?! Av ditt språk och tankegång att döma verkar du inte ha kommit tillräckligt långt för att bedöma FS fråga på ett vuxet vis.

AnnaC, 10:45, 28 mars 2012. Anmäl