Täppaklädd?

Fråga: Nu har sommaren kommit igång och jag som precis flyttat till radhus undrar:
Hur pass avklädd kan jag springa omkring på vår lilla täppa? Ungarna låter jag vara och springa lite som de vill. Men jag, som vuxen, ska jag följa regler, oskrivna kanske, eller kan jag göra som jag vill?

Svar: Eftersom du frågar inser du ju att du inte kan göra precis som du antydningsvis skulle vilja, alltså gå omkring naken eller i enbart minimala underbyxor eller liknande. Så med hjälp av vanligt folkvett förstår du att du inte ska vara naken eller halvnaken där andra ser dig. Om du är avklädd i något hörn av din täppa där det inte finns insyn så varsågod – men där dina grannar och de som passerar ditt hus har full vy (obs. utan att de lutar sig in eller har klättrat upp i ett utsiktsträd) ska du som kvinna klä dig i något slags blus/tröja eller solbehå plus en kjol eller shorts.

En man kan ha bar överkropp inom sin tomt.

Det jag påpekar här betyder inte att man måste vara fullt så påklädd som är rimligt när man går utanför sitt privata område.

Magdalena Ribbing

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 1

Kommentarer (34)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 1-10 av 34

Anna N: Va skont det vore om vi kvinnor kunde sluta anlita en poang skala nar det galler vad som raknas som vackert och inte. Denna skala har ju manga ganger skapats av andra kvinnor (i mode varlden bla). Kvinnor ar manga ganger our own worst enemies. Ofta sa oroar vi oss mer for vad andra kvinnor tycker om oss an vad man tycker om oss. Sa kan man inte fa kanna sig vacker eller vilja hora att man ar vacker aven om man inte ser ut som en runway model?

Tycker jag Iallafall, 23:24, 22 maj 2017. Anmäl

Anna N, problemet är att tjejer, kvinnor, vill vara snygga utan att behöva anstränga sig. Killar å andra sidan inser att "okej, kvinnor kommer nog inte att tycka att jag är snygg om jag är tunnhårig, har ölmage, har korta ben men det skiter jag i" Medans kvinnor blir jättesura om dom har ölmage och inte blir kallad snygg för det. Tjejer är fortfarande superfixerade vid att bli kallad för snygg. Istället för att sluta bry sig om vad killarna tycker så startas kampanjer som "fat is beautiful" osv.

Malin F, 10:20, 22 maj 2017. Anmäl

Kap, synd att du missade poängen i mitt inlägg. Jag är inte traumatiserad. Många säger att "på 70 talet var allting bättre för då gick alla runt utan bh och bröst blev så normalt". Bröst är normalt i min vardag och det är Ändå ingenting jag vill se.

Hedberg Jennie, 09:40, 22 maj 2017. Anmäl

Ok, bara bröst inte är kutym i radhusträdgården 2017. Men det här handlar i grunden om att kvinnor alltid förväntas, ändra, dölja, lyfta, sminka, operera, färga, skyla, framhäva, visa upp olika delar av kroppen - och sedan skämmas. Vi ska vara objekt och våra kroppar vara föremål för tyckande. Ännu värre när vissa kvinnor spär på genom att själva kräva av andra kvinnor att de "håller sig i skinnet" och uppträder som objekt. Det är ingen naturlag - vi bestämmer om vi vill ha det så här.

Anna N, 10:45, 19 maj 2017. Anmäl

Susie Dahl: Man kan ocksa vanda pa det och saga att valjer man att bo sa nara grannar sa far man vara lite mer hansynsfull mot grannarna. Sa lange brost raknas som sexuella objekt sa far man val for andras skull lata bli att visa upp dom offentligt. Och ni som sager att brost bor ses som icke sexuella objekt: jag haller med men nu gor dom det trots att dom ocksa ar en matkalla for barn (precis som mans privata delar ocksa har sexuella och icke sexuella funktioner och bor hallas tackta).

Tycker jag Iallafall, 02:00, 19 maj 2017. Anmäl

Håller med om att man får vara mer tolerant om man bor i radhus och att man i princip inte ska lägga sig i hur andra gör. Alla har såklart olika gränser för vad som är ok, men en sådan sak som att inte sola toppless synligt på tomten är väl ganska självklart. Det räcker med en bikinibehå för att inte vara stötande. Man är för nära inpå helt enkelt. Inte störande på samma sätt om man bor i villa med stor tomt. Har man tonåringar är det nog inte uppskattat om morsan solar toppless öppet heller..:)

M K, 15:41, 18 maj 2017. Anmäl

Ewa Atena, 01:30, jag vet precis vad du menar med tobaksrök från grannen. Tack för att du nämner det! Det är ett hälsoproblem vilket t.ex. i mitt fall gjorde att jag inte kunde vistas i min egen bostad. Vad nu det har att göra med om granntjejen skulle sola topless, radhus eller ej - ej ett hälsoproblem. Hon behöver ju inte gå omkring topless, men tanken på att hennes stilla bara bringa skulle angå mig tycker jag är konstig. Andra kanske förfäras över nakna fötter, tatueringar, feta lår, finnar.

Genesis Day, 10:05, 18 maj 2017. Anmäl

Anna N, jag vill inte se hängiga, stora mansbröst heller, så det har inget med könet att göra. :D dock tycker jag att väljer man att bo så tätt inpå grannar, så får man vara mer tolerant.

Susie Dahl, 09:23, 18 maj 2017. Anmäl

Vad som är kulturellt accepterat ändrar sig. Idag gäller ok till plastbröst och visa så mkt hud som möjligt i reklam, på tv och film. Men skyl dig för guds skull i din trädgård!!!. Ok... Det som är riktigt skrämmande är de (mest kvinnor faktiskt) här i spalten som hävdar att bara bröst är "äckligt" eller "onaturligt". Och att jämföra med fisar... Kan man dra merr skam över sitt eget kön?

Anna N, 07:19, 18 maj 2017. Anmäl

Genesis Day@ Frågan gällde RADHUS inte stranden där du vistas en gång om året och kan sätta dig på vilken plats du vill eller gå därifrån ifall du skulle inte trivas pga dina närmaste grannar på filten bredvid . Min granne under röker och jag får hans rök i stora rummet. Jag lider i tysthet trots att jag bett honom inte göra det. Det heter hänsyn så länge lagen inte hjälper oss. Måste det vara på det viset? Kan inte folk tänka mer än näsan räcker? Gnällande Jaget vinner mer och mer

Ewa Atena, 01:30, 18 maj 2017. Anmäl