Uppror med tyngd

Marit Paulsen – den svenska tanten tiger inte i Bryssel – fick en rejäl framgång i EU-valet. Hennes franska motsvarighet är Daniel Cohn-Bendit, Röde Danny. Hans nybildade gröna parti blev andra eller tredje största parti, det vill säga fick lika stort stöd som socialisterna, 16 procent. Hans snilledrag var att ta med en norsk tant, Eva Joly, åklagare i ett uppmärksammat korruptionsmål, och mustaschprydde José Bové, bonde med upprorsgaffeln ständigt till hands.
Till skillnad från Piratpartiets folk är det människor med politisk erfarenhet. Av dem kan vi vänta resultat.

Annons:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (13)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 13

Silvio Berlusconi är fyra gånger populärare än Marita Ulvskog. Ingen svensk politiker har sådant förtroende hos väljarna som Italiens konseljpresident. Mannen, myten och människan fick hela 630000 personröster.

Allan Stahre, 14:54, 11 juni 2009. Anmäl

Det var henmsk vad det var svårt för mig idag. ett mellanslag hade smugit sig in. mellan a och k i elak.

null (Webbsida), 16:34, 10 juni 2009. Anmäl

Sorry, menar länken bredvid namnet. http://ledomainedanais.blogspot.com/2009/06/en-ela k-liten-dam.html

null (Webbsida), 16:31, 10 juni 2009. Anmäl

Barbro och ni andra kan med fördel fördjupa er i var Europe Ecologie står i förhållande till Piratpartiet. Sätt det gärna i samband med Frankrikes internetpolitik. Klicka namnet ovan.

null (Webbsida), 16:30, 10 juni 2009. Anmäl

Barbro, det är just dessa människor med "politisk erfarenhet" som är i färd med att montera ner demokratin. Gissa vilka människor jag hellre ser ta beslut !? Att de befintliga "politkerna" dessutom misslyckats fatalt med att upprätthålla kärnvärden som sjukvård, skola etc trots av vi har nästan världens högsta skatter spär ju knappast på min beundran.

Uffe, 12:48, 10 juni 2009. Anmäl

Till Fredrik: <br/>Du som är miljöpartist borde kanske veta att ditt parti började också som ett enfrågeparti. Men håna på bara, fundera inte över varför 7,1% av de röstande tycker att de viktigaste frågorna på agendan är att skivbolagen inte ska få söka igenom dina byrålådor och få dig att sätta in en annons där du bekänner ditt brott. Varsågod och läs: https://lagen.nu/1960:729#P53h

Mathias, 21:30, 9 juni 2009. Anmäl

Det är ganska magstarkt att jämföra intelligentsian i det elitskolestyrda Frankrike med svenska politiker över huvud taget. <br/>Allra minst passar det in på Piratpartiets kader, som i stor utsträckning har en högskoleutbildning bakom sig, eller står mitt i den. Och ofta tunga utbildningar, som matematik (Engström) och från tekniska högskolor. Hur många civilingenjörer finns hos andra partier i Sverige?

B, 21:03, 9 juni 2009. Anmäl

Men hu, vilken otrolig arrogans. <br/>Varför skulle "23-åriga datavetares" inte kunna "behandla frågorna" precis lika bra som vem som helst? Är det helt plötsligt en NACKDEL att såkallat vanligt folk kommer in i EU-parlamentet? <br/>Och tänka sig, det är miljöpartister som vräker ur sig detta. Man blir ju inte direkt förvånad, men kanske borde bli det, med tanke på hur det såg ut när MP kom in i riksdagen.

Globetrotter (Webbsida), 14:13, 9 juni 2009. Anmäl

Att piratpartiet fick 7.1% av halva svenska folkets röster har ett otroligt symbolvärde. Om Miljöpartiet, som har samma åsikter i PPs frågor, hade gått fram 12% (istället för 5 och 7 till PP) så hade valanalytikerna tolkat det som att ungdomen gillar miljön, och sen hade man valt att bortse från integriteten. Att PP fick 7% går inte att misstolka. <br/>Det sänder en stark signal till köttberget i riksdagen om att här finns röster att hämta i riskdagsvalet, så länge de kan ta upp integritetsfrågan och trovärdigt stå som dess försvarare. Se bara hur Mona Sahlin tvärvände tre dagar innan valet.

Jörgen, 13:56, 9 juni 2009. Anmäl

Visst. Marit kommer säkert att välta Bryssel på ända, radikal och nydanande som hon är... Men först - ska hon dricka kaffe.

Arvid, 12:58, 9 juni 2009. Anmäl