Vem kan ersätta Wenger?

Samma lag, samma vinnare och förlorare men helt nya typer av matcher. När Tottenham mötte Manchester City i höstas slutade det med en förnedrande 1–5-förlust. När Arsenal ställdes mot Manchester United gick det ännu värre: åtta insläppta mål och ett rekordstort nederlag.

Sedan dess har det hänt mycket.

Annons:

Tottenham har gått fram som en ångvält i Premier league och radat upp segrar. Arsenal har tagit sig samman och styrt upp defensiven efter den minst sagt svajiga säsongsinledningen.

När lagen åter ställdes mot varandra på söndagen (Tottenham mot City och Arsenal mot United) var det betydligt jämnare än senast, även om poängen fördelades likadant den här gången.

Scott Parkers betydelse för Tottenham kan knappast överskattas. Mittfältaren kanske inte gjorde sin allra bästa match mot Manchester City men utan honom skulle laget aldrig ha stått upp så bra som man faktiskt gjorde. Med Parker på planen kan Modric, Bale och Van der Vaart lägga (nästan) all kraft på offensiven. Parker tar ju hand om defensiven på egen hand.

För er som inte såg matchen kan jag berätta att Tottenham var oerhört nära att ta få med sig alla tre poäng. Jermain Defoe drömmer förmodligen mardrömmar om sin missade målchans minuten innan Manchester Citys 3–2-mål. I och med förlusten är Tottenham borta från guldstriden.

Manchester United slog Arsenal med 2–1 och tog tre nödvändiga poäng i toppen av tabellen. Att förlora på hemmaplan är förstås aldrig roligt men Arsenal bör ändå vara ganska nöjda med insatsen. Matchen var jämn och kunde lika gärna ha slutat oavgjort.

Arsene Wenger fick motta burop och hånfulla sånger från hemmapubliken i slutminuterna. Tränaren har en jobbig höst bakom sig och Arsenalsupportrarna har till slut tröttnat på att aldrig vinna några titlar. Jag förstår deras frustration. Arsenal har varit nära många gånger och känslan är att laget hade kunnat nå hela vägen om Wenger gått ifrån sin filosofi bara någon enstaka gång och till exempel värvat en rutinerad mittfältare eller målvakt. När spelschemat har tätnat framåt vårkanten och skadorna blivit fler har Arsenal gång på gång vikit ner sig.

Samtidigt bör Arsenalsupportrarna ta sig en rejäl funderare. Om inte Wenger ska leda klubben vem ska då göra det? Vilken tränare skulle kunna vinna ligan med Arsenal redan nästa säsong? Knappast någon. Manchester United, Manchester City och Chelsea har betydligt större resurser, Tottenham är på uppgång och Liverpools nya ägare är redo att satsa på klubben. I väntan på att Fifas ekonomiska fair play-regler börjar gälla får Arsenal sikta in sig på slåss om Champions league-platserna. Det kan Wenger göra lika bra som någon annan.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

[...] tidigtAftonbladetUnited svarade på CityEurosport.com SEnyhetsverket -Fotbollskanalen -Dagens Nyheteralla 19 nyhetsartiklar » // © 2012 Sverige – iWooho.com [...]

Evra hyllar taktiken – SvenskaFans.com | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 15:05, 23 januari 2012. Anmäl

[...] SEUnited slog Arsenal i LondonnyhetsverketSvenskaFans.com -Fotbollskanalen -Dagens Nyheteralla 18 nyhetsartiklar » // © 2012 Sverige – [...]

Van Persies revansch – efter jättemissen – Expressen | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 13:13, 23 januari 2012. Anmäl

[...] som själv gjort 0-1 på inlägg från Giggs. Arsenals van Persie missade först en …Vem kan ersätta Wenger?Dagens NyheterVan Persies revansch – efter jättemissenExpressenTV: Här avgör Welbeck mot [...]

United slog Arsenal i London – nyhetsverket | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 11:13, 23 januari 2012. Anmäl

[...] Vem kan ersätta Wenger?Dagens NyheterSamma lag, samma vinnare och förlorare men helt nya typer av matcher. När Tottenham mötte Manchester City i höstas slutade det med en förnedrande 1–5-förlust. När Arsenal ställdes mot Manchester United gick det ännu värre: åtta insläppta mål och ett …Van Persies revansch – efter jättemissenExpressenTV: Här avgör Welbeck mot Arsenal – och van Persie missar drömläge 22:47FotbollskanalenJagades av United – byttes ut för tidigtAftonbladetEurosport.com SE -Örnsköldsviks Allehanda -SvenskaFans.comalla 19 nyhetsartiklar » // © 2012 Sverige – iWooho.com st_ro_start(27949, "", "", ""); Powered by RackTheme [...]

Vem kan ersätta Wenger? – Dagens Nyheter | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 01:39, 23 januari 2012. Anmäl