Glädje och sorg i Manchester

Det var det.

Mikel Arteta pangade in 1–0 hemma mot Manchester City och sköt samtidigt ligatiteln till Manchester United. För nu måste det väl ändå vara klart?

Annons:

Med sex omgångar kvar att spela leder United Premier league med åtta poäng.

Manchester City har havererat totalt de senaste veckorna. Mot Arsenal uppträdde laget osäkert, oinspirerat och tafatt. City var, ärligt talat, inte ens nära segern.

Efter en imponerande start på säsongen har laget tappat fart ju närmare upploppet man kommit.

Efter förlusten mot Arsenal riktade Roberto Mancini stenhård kritik mot Mario Balotelli.

– Mario borde ha blivit utvisad redan efter 20 minuter, sade tränaren och syftade på Balotellis vidriga stämpling på Alexandre Song.

Mancini fortsatte med att gnälla över Balotellis opålitlighet – ”Jag måste kunna vara säker på att få ha kvar elva spelare på planen” – innan han rundade av presskonferens med orden: ”Vi kommer förmodligen att sälja honom.”

Det var det.

Roberto Mancini har förstås rätt. Men samtidigt har han så oerhört fel. Mario Balotelli går inte att lita på. Anfallaren är trubbel. Om han inte tänder eld på sin lägenhet med fyrverkeripjäser eller ramlar in på presskonferenser i Milano så blir han utvisad eller bråkar med lagkamrater på plan. Så är det. Men vad hade Roberto Mancini och Manchester City räknat med när de köpte anfallaren från Inter för två somrar sedan?

Mario Balotellis lynnighet kan väl knappast ha kommit som en överraskning för dem?

I stället för att skylla förlusten – och indirekt den missade ligatiteln – på Balotelli borde Mancini rikta blicken mot sig själv. Under sin tid i Manchester City har han spenderat mer pengar än någon annan tränare. Ändå kommer säsongen att sluta titellös.

Det är inte Mario Balotellis fel.

Samtidigt som Manchester City har vikit ner sig så har Manchester United varit säkerheten själv. Klubben har fått utstå hård kritik den här säsongen och vissa har till och med pratat om att Sir Alex Fergusons storhetstid skulle vara förbi. Nu kommer man förmodligen att kamma hem sin 20:e ligatitel.

Och framtiden ser ljus ut. United har ett ungt lag med många lovande spelare. Dessutom har man ligans bästa veteraner. Ryan Giggs är inte lika bra som för ett par säsonger sedan man han håller fortfarande hög Premier league-klass. Och Paul Scholes, vad ska man säga om honom?

Patrick Vieira sa att United uppträdde desperat när de dammade av pensionären Scholes halvvägs in i säsongen. Ett galet påstående. Sedan Paul Scholes återkomst har United tagit 34 av 36 möjliga poäng i ligan.

Helt otroligt.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

Det var väl inte ett galet påstående? I ren desperation övertalades han att komma tillbaka. De unga hade inte samma blick, samma driv i 90 min som Scoles, klart det var desperat. Dagens unga har ju blivit bortskämda från ung ålder och är nöjda vid sin debut i a-laget. Inte ens hot om hårtorkar botar det.

Pål, 02:48, 15 april 2012. Anmäl

Nja, Balotelli får allt ta på sig ansvaret för de dumheter som gång på gång får honom utvisad. Han kan väl knappast hävda att Mancini och City INTE ville att han skulle skärpa sig på den punkten? Att det var OK att sabba 5-6 matcher för laget per säsong?

Bolltrollet, 15:10, 11 april 2012. Anmäl

arsenal besegrar manchester city i storstilad fashion och det enda ni kan skriva om är balotelli och city? usch!

Anonym, 15:06, 10 april 2012. Anmäl

arsenal besegrar manchester city i storstilad fashion, och ni skriver bara om balotelli och city usch

Anonym, 15:05, 10 april 2012. Anmäl

Tror att en hel del av Citys svaga vår beror på Afrikanska Mästerskapen. De tappade Yaya Toure (som fram till dess varit ligans bäste mittfältare) ett antal matcher och när han kom tillbaka var han ordentligt sliten. Sen orkade Silva inte hålla formen från hösten när han var fenomenal. Mario har väl som vanligt blandat briljans med komplett idiotei vilket inte kan komma som en överraskning för någon. Mancinis sista veckor har alldeles oavsett inte imponerat. Pretty fucking far from Fergie...

Dr Lovejoy, 23:44, 9 april 2012. Anmäl