En fullständigt galen säsongsavslutning

Foto: Jon Super/AP

Fiaskot var bara ett par minuter borta. Den på pappret enkla hemmamatchen mot Queens Park Rangers hade utvecklats till en mardröm, ligaguldet var på väg att glida Manchester City ur händerna.

Annons:

Vid sidlinjen stod Roberto Mancini och hans högra hand David Platt och såg på med fasa. När den assisterande domaren visade upp fem stopptidsminuter låg City fortfarande under med 1–2. Det krävdes seger för att greja ligaguldet.

– Vi var döda och begravda, säger David Platt till Sky Sports.

Riktigt så illa var det dock inte. Manchester City reste sig på nio, gjorde både 2–2 och 3–2 och snuvade Manchester United på ligaguldet.

Matchavslutningen i Manchester är bland det galnaste jag har sett. Men samtidigt var den på sätt och vis fullständigt logisk. Det här har ju varit galenskapens år i Premier league, ett år där osannolika matcher har avlöst varandra.

Manchester United 8–2-seger över Arsenal satte tonen och sedan rullade det bara på. Arsenal besegrade Chelsea med 5–3 på bortaplan, Mario Balotelli showade mot Manchester United, Papiss Cissé bjöd på årets mål. Säsongen innehöll så många fantastiska matcher och så mycket individuell briljans att det hade räckt och blivit över för ytterligare ett år.

Kanske var det inte mer än rätt att det galnaste laget av dem alla bärgade guldet.

Manchester City har ju varit rena cirkusen. Carlos Tevez stängdes av från spel, var på väg bort men kom tillbaka. Mario Balotelli startade en eldsvåda i sin egen lägenhet, drog på sig idiotiska avstängningar och visade prov på stor humor när han sänkte Manchester United i derbyt. Roberto Mancini bjöd på obegripliga presskonferenser, hamnade nästan i slagsmål med Sir Alex Ferguson och sågade spelare till höger och vänster. Kort sagt, City var en cirkus. En oerhört underhållande sådan.

Laget svarade förresten för en hel del fantastisk fotboll också. Särskilt under första halvan av säsongen.

För City-supportrarnas hälsa hade det förmodligen varit bättre om ligan avgjorts redan för ett par veckor sedan – men rent dramaturgiskt var det här förstås det häftigaste som kunde hända.

En galen avslutning på en galen säsong. Och just därför helt logisk.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

@Mikael Fast tror du att spelarna visste att matchen mellan Stoke och Bolton var slut?

Yepson, 00:41, 15 maj 2012. Anmäl

Vad ingen nämner med vändningen är att Stoke-Bolton tog slut två minuter före City-QPR. QPR hade alltså något att spela för i 93 minuter, men inte i 95.

Mikael, 15:08, 14 maj 2012. Anmäl

Sopigt eg av City att det skulle bli så här spännande. Titeln har de ju egentligen köpt redan i början av säsongen. Att inte vinna med de miljarderna och det laget är ju en totalflopp. Ekonomisk doping. Kul iaf att det blev lite spännande av det änå.

Anonym, 10:30, 14 maj 2012. Anmäl