Sverige får böta för klädbrott

Jesper Nielsen bar i matchen mot Slovenien i lördags ett svart armbågsskydd som gick från vänstra överarmen och ända ner till handleden.

Men nu tolkar det Europeiska förbundet, EHF, skyddet som en tröjärm och då är färgen fel, den måste vara i samma som färg som landslagsdräkten enligt den nya klädkod som EHF beslutat om. Det var de nya hårdare reglerna som förbjöd Tobias Karlsson från att använda den regnbågsfärgade kaptensbindeln.

EHF har nu beslutat att Sverige ska betala böter för Nielsens armskydd, 500 euro. Problemet är att skyddet inte finns i blått eller gult, så alternativet för Nielsen är att spela utan skydd i kvällens match mot Tyskland. Skyddet bär han sedan han ådrog sig en lättare skada under turneringen i Spanien för ett par veckor sedan.

Sverige är inte det enda land som tvingas böta. Även Slovenien får böta 500 euro för att spelarna hade olikfärgade strumpor på sig i matchen mot Sverige. Och tidigare har EHF beslutat att även Frankrike ska böta för att alla spelarna inte hade samma färg på strumpor och underställ. De franska böterna fastställdes till 1500 euro därför att inte heller EM-loggan syntes på de franska tröjorna.

Även Makedonien har inte haft koll på strumporna och tvingas böta 500 euro.

 

 

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (0)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 0 av 0
Bli den första att kommentera!