Ska jag ta jobbet?

Fråga: ”Jag har en känsla av att jag har blivit tillfrågad om ett chefsjobb bara för att jag är kvinna. Alla andra divisionschefer är män. Jag skulle bli den enda kvinnan. Gör jag rätt om jag tar jobbet?” /Karin

Svar: ”Vad vill du själv? Tycker du erbjudandet är lockande och attraktivt, så tacka ja! Gör det bästa av saken om du märker att du blir behandlad som ”andra klassens chef” när du väl är tillsatt, så visa framfötterna på ett tidigt stadium. Lär dig säga ifrån, men samtidigt leverera, vara tuff, stentuff om du måste, och demonstrera att du kan klara av ditt jobb minst lika bra som männen. När du blir erbjuden ett chefsjobb så kanske du behöver fundera lite innan du tackar ja eller nej. Det finns viktiga många frågor innan ditt beslut. Kan du stå för företagets värderingar? Stämmer personkemin mellan dig och de högre cheferna/styrelsemedlemmarna? Är företaget ekonomiskt solitt? Finns det handlingsutrymme, vilket mandat får du för att fatta egna beslut? Hur stort är ditt ekonomiska ansvar? Passar du in i företagskulturen? Lycka till!”

Annons:

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Måste man bli chef?

Fråga: ”Det verkar som om man måste bli chef om man vill kliva uppåt på karriärstegen. Jag bävar för att bli chef och allt ansvar som följer med jobbet.” /Lena

Svar: Att bli chef känns ofta ganska naturligt om man vill ta ett kliv uppåt i karriären. Alla passar dock inte som chef. Och andra vill inte ta det stora ansvaret som följer med ett chefsjobb. Det är inget fel i att inte vilja bli chef. Du kanske kan finna ett jobb med eget ansvar i alla fall. Du kan också starta eget och det är också en typ av eget ledarskap. Alla har inte förutsättningar att bli chef och alla behöver inte vilja bli det heller. Om ett utvecklande arbete är tillräckligt för dig, då är det din bästa karriär om du är nöjd med detta. Se bara till att det är en karriär som du tycker om och har lust med. Lycka till!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Nu vet jag inte var du jobbar men på många ställen kan man få ökat ansvar och göra karriär utan att bli chef. Specialist, ansvarig för en fråga/område, egen företagare, produktchef etc. Jag har själv en tjänst som innebär en chefsposition med affärsområdesansvar utan personalansvar.

IL, 11:01, 30 april 2012. Anmäl

Måste chefer vara sociala?

Fråga: Jag vill gärna pröva på chefsjobbet men tvekar. Jag är inte så socialt lagd. Tycker allmänt att det är jobbigt att lyssna på andras problem, är inte vidare öppen och gillar inte att dunka alla i ryggen.

Svar: Chefer behöver vara socialt kompetenta. De ska rekrytera, motivera och peppa och kanske också en dag komma att säga upp någon, men göra det smidigt och på ett empatiskt sätt. En chef har också kontakter med kunder, leverantörer och samarbetspartners. Dessutom ska du kunna dra jämnt med personerna i ledningsgruppen. Det är otroligt viktigt att komma överens med människor inom hela hierarkin på företaget och kunna ”ta folk” i olika miljöer och olika situationer. Men framför allt – som chef måste man tycka att det är kul med människor! Ledarskap handlar om kommunikation. En del personer är livliga, färgstarka och sociala. Andra är mer tystlåtna och fundersamma. Mitt förslag är att du gör en självinventering för att ta reda på om chefsvägen är den rätta vägen för dig. Vilka delar i jobbet intresserar dig mest? Vilka är dina styrkor och vad brukar andra ge dig beröm för? Det finns många olika utvecklingsvägar, uppåt är inte enda vägen. Lycka till!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (6)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-6 av 6

Per ställer en intressant fråga, varför? . Har du efter lång och trogen tjänst..., eller vet arbetsgivaren att du kommer att bli tvungen att ta en rad obehagliga beslut..., eller är det billigare att ge dig ett chefsjobb än att ge dig sparken för att du sedan självmant ska säga upp dig..., eller är du fast i din egen föreställning att du måste klättra, eller är du helt enkelt inte redo...?. Att vara chef kan vara svårt, ensamt och väldigt utsatt. Men det kan också var väldigt inspirerandeoch utvecklande för dig själv. Om du får det stöd och verktyg du behöver för jobbet i fråga och har koll på ovanstående blandat med hög moral och hård hud ( som man kan skaffa sig på vägen men kan göra lite ont) och att du tror att du har något att bidra med så är det bara att köra!!!

Michel Declercq, 08:58, 25 april 2012. Anmäl

Tro det eller ej så är man mer flexibel än vad man tror. Jag är extremt osocial privat och gillar att vara för mig själv. Men på jobbet så krävs det att jag är en lagspelare och en social kameleont. Och att slå över till den rollen görs utan att jag tänker på det ens, eftersom det behövs för att göra mitt jobb. Så länge man tycker om sitt jobb så är det inget ansträngande att slå om.

Gus, 12:09, 21 april 2012. Anmäl

Alltid lika intressant att läsa synen på chefskapets egenskaper från specialisterna i ämnet. Som Chef har jag alltid agerat utifrån ägarnas direktiv - tillväxt och lönsamhet. Tycker jag att det alltid är kul med människor - nej tyvärr inte, är jag alltid social - nej, är jag överens med alla - nej. Vad är då viktigt, att tillföra energi till organisationen, att vara tydlighet och att ha närvaro, att visa på möjligheter i synnerhet när det går dåligt, och sist men inte minst skapa lönsamhet och tillväxt. Du har då möjlighet och utrymme att få individer som växer i sina roller. Våga pröva, fokusera på resultatet, hitta din egen stil Lycka till

Anonym, 09:34, 21 april 2012. Anmäl

Jag förstår verkligen inte detta. Varför i all världen vill FS överhuvudtaget vara chef? För att få högre status? Högre lön? Eller för att få förmånen att kunna peka med hela handen? Nej, jag tror inte alls att FS passar i chefsrollen. En dålig chef kan dra ner en hel grupp/avdelning. Det finns andra sätt att utvecklas personligen i sin yrkesroll.

Per, 15:43, 20 april 2012. Anmäl

För fyra år sedan stog jag i en liknande situation som den du kort beskriver nu. Sugen på att utvecklas men osäker på min egen personlighets lämplighet för chefsjobbet. Precis som att alla i ett luciatåg inte kan vara lucia så kan inte alla vara chefer. Dock så ligger det oerhört mycket i att utvecklas med ansvar dvs att med ett större ansvar så förändras man som person. Mitt förslag är: Våga prova, våga utvecklas som individ och var inte fast i en stereotyp självbild. Om du är osäker så be några kollegor eller nära vänner att beskriva hur de uppfattar dig, samtidigt som du själv skriver ned hur du uppfattar dig. Genom detta får du ett sk "Johari fönster", en metod för att synka självbilder med omvärldens uppfattning. Mvh

Fredrik, 10:21, 20 april 2012. Anmäl

Som FS fråga är ställd så säger jag spontant; Nej, du skall inte blir chef. Men jag rättar mig gärna omedelbart och vill istället ha en annan frågeformulering från FS. Den kan börja likadant "Jag vill gärna pröva på chefsjobbet men tvekar. ..." Sedan får den följas av reflektioner/konstaterande som är positiva och värdeskapaden i en chefsroll. Jag är ... Jag tycker .... Jag vill ... Jag kan ... Om FS kan skriva en frågeformulering och belysa vad vederbörande faktiskt har för styrkor och viljor inför ett chefsjobb så kanske mitt spontansvar hade blivit: Jajamensan, prova gärna, prova sunt och prestigelöst. Var beredd på att lära dig mycket om dig själv och andra. Ta gärna hjälp för att förstå och få stöttning i ditt eget utvecklingsarbete. (Chefsskapet är i mina ögon mer beroende på förmågan att ställa rätt frågor, snarare än att ge rätt svar.)

Anonym, 08:10, 20 april 2012. Anmäl

Hur går jag vidare efter att ha misslyckats som chef?

Fråga: ”Jag vill gärna bli chef på mitt företag men om jag inte lyckas så har jag ingen annanstans att gå efter det. Hur förklarar jag det för en framtida arbetsgivare? /Anders

Svar: Ibland måste man våga anta en utmaning. Får du ett tillräckligt attraktivt erbjudande och det känns som rätt tajming för dig, så ta steget. Om du sedan inte trivs med ansvaret, då är du lite visare till nästa gång. I framtiden så kan du säga: ”Jag ville prova, men det kändes för stressigt att fatta beslut och ha ansvar hela tiden. Jag kanske är mer en ’doer’ och behöver arbeta praktiskt. Det var en nyttig lärdom, men inget för mig.” Och vill du prova på chefsjobbet senare igen kan du säga: ”Just då i mitt liv passade inte det här mig. Det var fel tajming, barnen krävde ganska mycket uppmärksamhet och jag beslöt mig för att ta ett steg åt sidan i karriären. Nu känner jag mig redo igen och kan satsa mer. Att pröva på att vara chef under en period är en bra erfarenhet. Det är först när du har jobbet som du vet om det passar dig eller inte. Ett bra tips kan vara att skaffa dig en mentor som hjälper dig med råd och tips på vägen.” Lycka till!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

@T: Du har missförstått ordet "hen". Det är mycket praktiskt att använda när man inte känner till könet på någon, som i detta fall.

Sara, 14:17, 8 maj 2012. Anmäl

Jag skulle råda frågeställaren att fundera ordentligt runt detta. Vi är många som känner det som vårt största karriärmisstag att vi blev chefer. Du kan upptäcka att du inte passar för chefandet, misslyckas av andra skäl eller bli utmanövrerad av psykopater högre upp resultatet blir ändå samma: du är fast. Som f.d. chef är risken MYCKET stor att du anses överkvalificerad för alla andra jobb. Har du expertkompetens i botten är dessutom risken överhängande att du inte kan få andra chefsjobb heller eftersom kombinationen av detta och den ledarerfarenhet gör att du alldeles för ofta upplevs som ett hot av anställande chefer (mycket få chefer i dagens Sverige verkar beredda att anställa människor som de tror är mer kompetenta än de själva).

F.d. chef, 11:10, 26 april 2012. Anmäl

Anonym 08:50: Det är oförskämt att kalla FS för "hen" då denne aldrig uppgett sig vara androgyn.

T, 15:47, 20 april 2012. Anmäl

Att vara chef innebär ofta ett stort ansvar för andra människors arbetssituation. Jag är inte säker på att det är något man ska 'prova' om man inte är utbildad och insatt i vad det kan innebära, och beredd att axla det ansvaret. Som dålig chef kan man ställa till mycket skada i andra människors liv.

mango, 15:51, 16 april 2012. Anmäl

jag förstår inte svaret. var frågan från början mycket längre och har kortats ner av utrymesskäl? personen frågar ju inte vad som händer om hen inte vill fortsätta som chef utan vad som händer om hen misslyckas med at få jobbet som chef, varför någon arbetsgivare nu skulle bry sig om det. hen behöver ju knappast uppge i sitt cv att hen sökte en chefspost men inte fick den.

Anonym, 08:50, 16 april 2012. Anmäl

Måste man sätta upp mål? Duger inte slumpen?

Fråga: Många pratar om att det är bra att sätta mål i karriären. Varför? Är det inte bättre att lita på slumpen?

Svar: Det är först när du har en bild av vart du är på väg som du kan bryta ned den i korta och långa mål och göra en handlingsplan utifrån dem. Det låter som om du tvekar inför att ställa upp mål? Kanske har dina tidigare planer inte kunnat genomföras av olika anledningar utanför din kontroll? Du kanske till och med känner rädsla över att du missar möjligheter om du snävar in dig mot ett enda mål? Var inte orolig. Många känner så.
Är det bättre att lita på slumpen? Nej. Resultat- och prestationsinriktad forskning visar att människor väljer att arbeta mot uppställda mål därför att de tror att det innebär en positiv utveckling för dem själva och för att de vill ta ansvar och göra ett bra resultat.
Det handlar också om att lära sig ta kalkylerade risker och sätta realistiska mål för att nå ett positivt resultat. Om du skapar en tydlig bild av vart du vill är det lättare att se om du är på rätt väg.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

Ja, man kan lita på slumpen. Det tar lite längre tid att nå toppen, men man är betydligt nöjdare längs vägen. Man tar nämligen varje steg när man vill det och för att man vill det, inte för att det steget leder vidare till nästa steg.

Rufus Cade, 08:50, 22 april 2012. Anmäl

Det finns en lite kul avhandling som visar att det är bra med vaga mål (!): http://www.jusektidningen.se/arkivet/2011/7/vaga-mal-vagen-till-valgang/

Jonas, 15:28, 18 april 2012. Anmäl

Så klarar du dig som frilans

Fråga: Vad behöver jag tänka på för att våga ta klivet och bli frilans samtidigt som jag planerar att bilda familj inom de närmsta åren?/ Jessica

Svar: Det finns aldrig någon optimal tidpunkt för allt man vill ska hända. Det bästa är om du kan behålla din anställning och gå ned i arbetstid under en period samtidigt som du tar frilansuppdrag. Då får du tid att växla om och bygga en ny plattform. Kan du göra om din anställning till frilansuppdrag för din arbetsgivare? Då har du säkra uppdrag vilket är skönt om du ska bilda familj i framtiden.
Börja nätverka aktivt och berätta att du vill få frilansuppdrag. Kontakta redaktörer för tidningar du gärna vill skriva för. Ta fram en hemsida och en facebooksida och beskriv vem du är och vad du kan bidra med.
Bestäm dig för om du ska nischa in dig mot något speciellt område. Bygg ditt personliga varumärke. Skaffa en F-skattesedel som du kan fakturera från. Var beredd på att livet som frilans är annorlunda än anställd. Du får ligga i och jaga jobben själv. Lär dig att ta ett nej och behåll självförtroendet.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Ta klivet om frilans eller egenföretag är din dröm. Många kommer säga att det är svårt att vara egen. Lyssna inte på dom. I allafall inte så mycket. Jag var anställd i tio år, sen körde eget i tre år, var mammaledig ett och nu jobbar igen med ett litet barn på dagis. Det funkar jätte bra. Man får ofta höra ord som svårt och krångligt. Jag håller inte alls med. Skatteverket och F-kassan har svar på alla mina dumma frågor. Att få hjälp med bokföring kostar inte så mycket (men krävde lite runt frågning) . Man kan också göra det själv. Du kan lätt få tag på ett skrivbord hos något företag för under 2000/m ink bredband (i stockholm). Jag tycker egenföretagar nätverk är bra på tips om kontor och ekonomi/bokförings tips. Om du ska bli förälder. Se till att fakturera tillräckligt så du kan maxa din lön året innan och få bra föräldrapeng. Sen är det lika lätt (eller krångligt) som att vara anställd - enda skillnaden du är anställd av dig själv. Man behöver inte vara pedantisk ekonom för att driva sitt eget företag, det går utmärkt att vara en administrations fobiker och slarver som jag. Jag tog också hus lån när mitt företag var i sin linda. Jag klädde mig propert och frågade vilka papper dom behövde för att kunna ge mig långet. Lite kopior på fakturor samt kund lista. De frågade också om skrivna avtal för uppdrag, men jag har inga (är säkert att föredra) men det gick bra ändå. Om du du verkligen vill finns det inga hinder. Gör ditt bästa det rcker så långt. Som egenföretagar får du fixa lite med administration, men du vinner frihet och allt jobb känns så mycket roligare när du drar in dem själv. Lycka till.

A Larsson, 10:01, 3 april 2012. Anmäl

Gör en inventering och ta redo på vem du är

Fråga: Jag studerar till civilingenjör och funderar mycket på vilka jobb jag egentligen passar för. Hur kan jag komma fram till det? Hälsningar Martin

Svar: Gör en självinventering och ta reda på vem du är. En självanalys har du nytta av i olika faser av ditt liv: inför utbildnings- och fördjupningsvalet, vid sökningen av ditt första, andra och tredje jobb. Eftersom du kontinuerligt utvecklas som människa, ändras också dina förutsättningar och prioriteringar i arbetslivet. Det som var viktigt vid första jobbet kanske inte är det viktigaste vid jobb nummer tre. Därför är en självanalys varje gång du står inför ett nytt steg i arbetslivet en självklarhet. Självinsikten ger dig bättre självförtroende. Så småningom får du klart för dig vad du vill ha ut av ditt kommande arbete. Försök att skilja på vad du vill på kort och lång sikt. Se dina första jobb som naturliga led i din utveckling, både professionellt och som människa. Försök hitta en intresseinriktning. Gå på jobbmässor och arbets­marknadsdagar och ta reda på information om olika företag. Lycka till!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Ett bra ansökningsbrev ska vara max en sida

Fråga: Hej, hur skriver man ett intresseväckande ansökningsbrev? Häls Carina

Svar: Här får du 10 tips för att skriva ett framgångsrikt ansökningsbrev.
1 Skriv ditt cv först, sedan brevet. Då har du underlaget för vad du vill lyfta fram om dig själv i brevet som ska skapa intresse hos läsaren.
2 Anpassa varje brev (och cv) efter det företag och den tjänst du är intresserad av.
3 Använd rubriken till att väcka intresse.
4 Skriv en intresseväckande inledning. Använd första stycket för att fånga läsarens uppmärksamhet genom att berätta varför du skriver och ge de viktigaste skälen till att du är rätt person för tjänsten.
5 Berätta konkret hur du kan bidra till företaget genom dina tidigare erfarenheter och kunskaper.
6 Korrekturläs ordentligt.
7 Använd ett enkelt och konkret språk.
8 Undvik att använda ordet Jag för ofta, speciellt i början av meningar.
9 Undvik att bara rabbla upp en massa personliga egenskaper typ ”Jag är en stresstålig, glad och positiv, flexibel, noggrann och energisk tjej på 55 år”. Använd färre ord och ge konkreta exempel.
10 Håll brevet till max en sida.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Detta var mycket bra råd så jag hoppas att arbetssökande tar till sig dessa. Nämn även udda meriter som ni inte tror är meriter, t ex jobbade på en bar i Spanien i tre månader.

Sune Larsson, 09:57, 17 april 2012. Anmäl

Är det bra att nätverka?

Hej, alla säger att nätverka är en bra jobbsökningstrategi. Hur gör jag?

Lotta

Svar: Att nätverka och bygga relationer är en jättebra jobbsökningsmetod. Här är några tips.
1 Ha ett tydligt mål med ditt nätverkande.
2 Förbered en nätverkslista. Börja med att skriva ned alla du känner som har någon som helst koppling till det område du är intresserad av. Bryt ned listan i undergrupper. Fyll på listan kontinuerligt.
3 Kontakta ditt nätverk. Börja boka möten – frukost, kaffe, lunch – med dina kontakter. Förklara att du vill skaffa dig information om området/tjänsten/branschen och gärna vill ha deras råd. Det är lättare att utgå från informationssökning än jobbsökning. Människor vill gärna ge dig råd men kan känna sig ställda mot väggen om du börjar fråga om lediga jobb. Får du ett nej kommer du inte vidare. De som jobbar med eller har jobbat med de uppgifter du är intresserad av, kan bäst berätta vad jobbet verkligen innebär.
4 Följ upp. Följ upp alla kontakter, tips och information som du fått genom ditt nätverk. Håll en kontinuerlig kontakt med alla du träffar.
5 Använd sociala media.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

Mattias L. Jag tror inte det handlar om totala främlingar, utan folk som man trots allt träffat vid olika tillfällen, antigen genom jobb eller på andra sätt. Inom mitt jobb (media) är det ganska vanligt att folk träffas för lunch eller en kaffe för att kanske lära känna varann lite mer och då pratar man såklart både om det ena och det andra, alltså inte enbart att man grillar personen med frågor om deras jobbsituation och om de vet om det finns jobb till en. Sen får man nog försöka vara bra människokännare och bra på att känna av stämningar och läsa mellan raderna för att se var man kanske kan inflika med en extra fråga eller inte...:) Kanske inte så konkret råd men detta är i alla fall min erfarenhet. Sen kan det kanske skilja sig från bransch till bransch hur öppna människor är för nätverkande, jag vet inte, men jag att nätverka är något som gynnar alla, det är i alla fall min åsikt & erfarenhet. Sen kanske olika grupper/nätverk med människor i samma bransch också kan vara något?

Mia, 22:18, 15 mars 2012. Anmäl

Det skadar inte att ha läst Barbara Ehrenreich böcker i ämnet innan man reservationslöst "kastar" sig i armarna på "alla dessa Coacher som florerar så ymnigt i dessa tider.

Lassalle, 08:32, 7 mars 2012. Anmäl

Ja, informationen om jag vill ha nytt jobb är ute i hela mitt kontaktnät sedan många år tillbaka. Får konstiga blickar och frågor från många om varför jag fortfarande är kvar på min arbetsplats, jag som velat ha nytt så länge. Måste vara totalt värdelös.

ann, 14:25, 3 mars 2012. Anmäl

Ärligt talat Menar du att man ska ta kontakt med personer utanför ens normala bekantskapskrets för att äta lunch eller fika (eller frukost!) och prata om deras jobb men inte fråga om det finns något på deras firma? Hur kommer den personen att tas emot. Hand upp den som på allvar väljer att gå på lunch med en tämligen främmande person som hör sig för på det sättet. Att man pratar öppet med sina vänner (inte kollegor) tar jag för givet. Snälla, kom igen och ge vettiga råd som är användbara i det verkliga livet.

Mattias L, 16:33, 28 februari 2012. Anmäl

Hur håller jag utvecklingssamtal?

Fråga: Jag är ny som chef och ska hålla utvecklingssamtal med åtta medarbetare. Hur lägger jag upp det på ett bra sätt? Hälsningar Lasse

Svar: Hej, Lasse. Utvecklingssamtalet har fokus på medarbetarens utveckling. Din uppgift är att lyssna, inte att komma med alla svar. Använd ett coachande förhållningssätt och visa genuint intresse för din medarbetare. Tydliggör vem som har ansvar för vad efter samtalet.
Några tips: Boka in en ostörd, neutral plats. Avsätt minst två timmar per person. Har ditt företag en guide och policy som du kan arbeta efter?. Ett bra samtal bygger på att båda parter är förberedda, här är några bra frågor:
I går: Hur har året gått, prestationer, måluppfyllelse.
I dag: Arbetssituationen och arbetsmiljön, hur fungerar arbetet, kommunikation, relationer och samarbete i gruppen, på avdelningen, med dig. Hälsa och stress. Rätt arbetsuppgifter?
I morgon: Utvecklingsområden, kort- och långsiktiga mål, karriär- och kompetensutveckling, framtida arbetsuppgifter. Utvecklingsplan. Låt medarbetaren ta ansvar för sin egen utveckling!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

Utvecklingssamtal och lönesamtal är två samtal som ger bäst resultat om de inte blandas ihop.

Tom (Webbsida), 05:36, 1 mars 2012. Anmäl

Jag hoppas att ni inte menar att det ska vara ett kombinerat utvecklingssamtal och lönesamtal. För mig ska dessa vara två isolerade händelser men som både arbetsgivare och arbetstagare kan man använda sig av kontentan av utvecklingssamtalet.

Anonym, 07:12, 15 februari 2012. Anmäl

Jag vill också poängtera vikten av att koppla utvecklingmålen i medarbetarsamtalet till lönesamtalet:)

Anonym, 16:48, 11 februari 2012. Anmäl

Jag vill också tillägga vikten av att koppla medarbetarsamtalet till lönesamtalet. De utvecklingsområden ni kommer fram till ska kopplas till lön:)

Anonym, 16:47, 11 februari 2012. Anmäl