Jag misstänker att chefen fuskar

Fråga: Stämningen på mitt jobb är inte bra. Vi är få fast anställda och några extra anställda.
Mitt intryck är att chefen och en av de extraanställda fuskar för att det ska se ut som att enheten där vi arbetar ska visa bättre resultat än den gör. Jag misstänker att det har skett flera gånger. Jag talade med min chef om detta, och några andra saker som jag inte tycker fungerar bra. Sedan dess har chefens och min relation varit spänd.
Kan jag gå till en överordnad och berätta? Tyvärr anar jag att det finns risk att jag blir av med jobbet. På grund av min ålder 50+ har jag troligen svårt att hitta nytt jobb. Tacksam för råd.

Svar: Du har talat med din chef om dina misstankar. Det ledde till dålig stämning på jobbet. Om du går vidare till en överordnad är det troligt att chefens överordnade vill vara säker på att det du påstår är sant. Kan du bevisa det du anser dig se?
Lagen säger att så kallade visselblåsare ska ha trygghet. Men tyvärr måste du ha bevis. Hur bevisar du det i ett samtal med den överordnade chefen och din chef?
Du är fast anställd, och har genom Las – lagen om anställningsskydd – trygghet att behålla jobbet. Men du kan fundera igenom hur du och chefen ska ha god stämning framöver, ifall du inte har lyckats bevisa det du tror och du fortsätter arbeta kvar på denna lilla enhet.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Om jag har förstått den här frågespalten rätt går den ut på att uppfostra frågeställarna (och läsarna) att i alla lägen göra sina chefer nöjda och glada. Sitt still i båten, bråka inte, gör vad ni blir tillsagda, foga er och kyss fötter – det är bäst i längden för er karriär! Naturligtvis är råden helt logiska, man skulle bara önska att de inte kändes så himla tidsenliga. Man påminns om att integritet och heder numera inte står särskilt högt i kurs på marknaden.

Kap Kennedy, 08:31, 25 oktober 2016. Anmäl