Imorgon smäller det!

Guuuud. Imorgon är det dags! Klockan 14 drar Stockholm Maraton igång och det ser ut att bli en varm dag. Linne och solkräm med andra ord! Och jag ska försöka att inte överanstränga mig.

Annons:

Blir den här looken imorgon.

Är jag rädd? Lite. Har haft ont i benen sedan jag sprang 35 km för två veckor sedan. Och den senaste veckan har jag varit inne och fått benmassage vid tre tillfällen. Har fortfarande ont i vänster vad och smalben. Men det känns ändå mycket bättre. Tack Anna Söder, massör på Oasen i DN-huset!

Talade med Malin Ewerlöf i telefon igår och fick några goda råd. I grunden handlade det om att försöka ha ett relativt jämnt tempo de första tre milen. Och försöka njuta av hela evenemanget i största allmänhet. Tänker att jag borde sikta på tre mil på 2 tim 50 min. Kanske 55 minuter på första och andra milen samt 60 minuter på den sista. Hur de sista 12 km sedan går är i Guds händer liksom.

Jag vet inte om det är en försvarsmekanism. Men jag har inte tänkt så mycket på Maraton den senaste veckan. Kanske en bra taktik. Man ska ju inte träna. Och man lär få upp entusiasmen när man väl står där på startlinjen.

Mmmm. Kolhydratspulver. 

Det enda som påminner mig om maran är att jag börjat äta ”Vitargo Carboloader” de senaste dagarna. Det känns lite ironiskt. Det som började som ett bantningsprojekt med en kolhydratsfattig diet har slutat med att jag pressar i mig kolhydrater i pulverform. Det är inte ens gott!

Onda ben eller ej. Varken min naprapat eller min massör har hittat några alvarliga ”fel” på mig. Trots den korta startsträckan på 50 dagar har jag tränat tillräckligt känner jag. Jag borde klara att komma runt imorgon.

Loppet bevakas av TV4 och på Marathon.se. Ni som har 35 kronor som bara bränner i fickan kan följamig via sms. Skicka SM mellanslag och mitt startnummer 7644 till 72700. Messet ska se ut såhär: ”SM 7644″

Wish me luck!

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 10

Under fyra timmar, bra jobbat! Din blogg är sjukt rolig att läsa!

Louise, 23:39, 5 juni 2010. Anmäl

Riktigt bra kämpat att komma i form på denna tid. Ta det lugnt och tänk på att om det blir varmt och soligt så kommer det märkas rejält och gör då inte misstaget att springa på klockan, utan låt kroppen bestäma tempot så blir det bra. <br/>Ta fram din inneboende Kenyean och glid fram!

Gunnar, 06:52, 5 juni 2010. Anmäl

Tack för bloggen! <br/>Lycka till imorgon!

Fredrik (Webbsida), 22:35, 4 juni 2010. Anmäl

LYCKA TILL!!!! Du är grym! Och bloggen är tio gånger bättre än SvD =)

sanna, 22:16, 4 juni 2010. Anmäl

Hoppas få en snygg eller åtminstone kul bild i kameralinsen. <br/>Men förta dig inte <br/>Fotografen

Facebookanvändare, 21:18, 4 juni 2010. Anmäl

Stort lycka till imorn!! och tack för bloggen!

viktor, 19:42, 4 juni 2010. Anmäl

Hej Jonas! Vi håller på dig, det vet du! <br/>Cissi

Cissi, 16:07, 4 juni 2010. Anmäl

Lycka till!

David, 15:37, 4 juni 2010. Anmäl

Då blir det pasta i kväll? Inget överilat tempo i morgon och du tar dig runt. Massor av lycka till!

K, 14:41, 4 juni 2010. Anmäl

Önskar dig all lycka i ditt lopp. Tack för en verklighetstrogen och inspirerande blogg om hur det är att träna till ett sådant här evenemang egentligen. Det är bra att någon förmedlar också baksidorna med den här typen av träningsupplägg på ett ärligt sätt. Det tycker jag du har gjort med humor och självdistans. <br/>Tror dock att du är starkare än du ger sken av. Under 4 h förvånar mig inte. Vi ses på Lidingövägen imorgon.

PaBe, 11:24, 4 juni 2010. Anmäl