Irländsk komiker kommenterar obegripliga OS-seglingen [Video]

Tycker du att OS-seglingen varit lite svår att följa? Då är du nog inte ensam. Men nu har den irländske komikern Chris Tordoff ställt upp och kommenterat tre och en halv minuter av ett av racen i London-OS. Han förstår visserligen inte mer än du och jag, men det är i alla fall väldigt roligt.

”Belarus, not so good on the water it seems. Questionable human rights record as well for that country.”

”Some mad man there going the wrong way completely. He doesn’t know where he’s going. Go back, you fool, you’re not going to win any medals going that way!”

Annons:

Den obrydde mannen som överlevde mordförsök [Video]

Ung Ferrariförare gör misstaget att köra över en polisfot [Video]

Bortskämd snorunge som får vad han förtjänar eller ett solklart fall av polisbrutalitet? Ett nyss uppladdat Youtube-klipp diskuteras just nu flitigt på internet.

Reddit har videon fått över 3 500 kommentarer och på Youtube har nästan 3 000 tyckt till om situationen, som utspelar sig så här:

En Ferrari 458 Spider (ca 1 700 000 kronor) står parkerad vid ett hotell utan frontregistreringsskylt och kontrollmärke, vilket är olagligt i New York. Ägaren bryr sig inte om att polisen står och skriver en bot för detta utan sätter sig i bilen och försöker köra därifrån.

Polisen ställer sig då i vägen men föraren kör ändå. Efter en varning får polisen sin fot överkörd och han reagerar genom att slita ut den unge mannen från Ferrarin och gripa honom.

Det finns två åsiktsströmmar här:

A) Man kan, som många gör, hävda att Ferrarimannen gör sig skyldig till både våld mot tjänsteman genom överkörningen samt gripandemotstånd eftersom han inte vill kliva ur bilen på befallning. Även om mannen anser sig felaktigt bötfälld borde han acceptera det där och då för att sedan överklaga i efterhand. Man kan också tycka/tro att han förmodligen är en bortskämd snorunge som fått bilen av sina föräldrar som inte uppfostrat honom.

B) Men man kan också säga att polisen inte borde ställt sig så diskret med foten i vägen utan tydligt med hela kroppen framför vindrutan. Alternativt ställt sig åt sidan eftersom poliser inte ska utsätta sig för fara på det sättet. Ferrariföraren, som kanske trodde att han fick köra iväg, kan också anses ha blivit utsatt för polisbrutalitet.

Bonusinfo: Mannens flickvän som syns i videon är Stephanie Pratt, en av stjärnorna i MTV:s realityserie ”The Hills”. Bonusinfo 2: Videon är filmad med en systemkamera (Canon 7D), därav den ovanligt höga kvaliteten.

Personligen lutar jag åt ståndpunkt A, men bedöm själva nedan:

Nya simkungen Lochte har svårt för intervjuer (och matte) [Video]

Ryan Lochte säger själv att han nu är den bästa simmaren i världen, före sin landsman Michael Phelps. Och det må vara sant, men en sak 28-åringen inte riktigt bemästrar än är intervjuer. Och fyrans gångertabell.

Konservativ radiopratare: Batman attackerar Romney

En av USA:s mest kända konservativa radiopratare säger att den nya Batmanfilmen vill förstöra för presidentkandidaten Mitt Romney.

Rush Limbaugh pratar politik i radio och är väldigt lik Fox News-värden Bill O’Reilly i det att han gärna svingar hårt mot den amerikanska vänstern. Han har länge varit en av de mest kända, välbetalda och populära kommentatorerna i amerikansk politik.

Men i våras tyckte många att Limbaugh gick över gränsen när han kallade juriststudenten Sandra Fluke ”slampa” och ”prostituerad” för att hon pratat med kongressen om att preventivmedel borde täckas av försäkringen.

Då tappade Rush Limbaughs program 45 sponsorer och hela USA, inklusive president Obama, kritiserade den ultrakonservative programledarens uttalanden.

Efter att ha legat lågt i några månader hoppade Limbaugh upp i kontrovers-sadeln i går igen. Men den här gången uttryckte han inte några kvinnofientliga åsikter. I stället attackerade han årets kanske största film: ”The Dark Knight Rises”, den avslutande delen av Christopher Nolans Batmantrilogi (som bloggen skrivit om i december och i juli).

Limbaugh har problem med skurkens namn: Bane. Det är nämligen alldeles för likt Bain Capital, Mitt Romneys före detta investmentbolag som på grund av sina hemlighetsfulla affärer nu är Obamas trumfkort i reklamkampanjerna mot Romney.

”Tror ni att det är en slump att den våldsamma, eldsprutande, fyrögda vad-han-nu-är-skurken heter Bane?” frågar Rush Limbaugh i sitt program, och fortsätter:

”Biopubliken kommer att vara enorm. Massor av folk kommer att se filmen. Och det rör sig om hjärndött nöjes- och popkulturfolk som kommer att höra Bane i filmen och associera det med Bain”.

”Och när de kommer att börja ägna sin uppmärksamhet åt valet senare i år kommer Obama och demokraterna fortsätta prata om Bain, inte Bain Capital utan Romney och Bain. Och då kommer folk att tänka tillbaka på Batmanfilmen och säga ’ja just det, jag vet vem det är!’”.

Men vid närmare granskning av denne Bane visar det sig att Rush Limbaughs utspel träffar ganska snett. För att inte säga missar målet helt och hållet. Karaktären är nämligen inte ny för denna film, utan presenterades redan 1993 i Batman-serietidningen ”Knightfall” .

Ridå, Rush.

P.S. Alla som sett trailern till The Dark Knight Rises undrar nog även hur Limbaugh fått för sig att Bane skulle vara fyrögd och eldsprutande. Filmen har för övrigt svensk premiär 24 juli.

Första affischen till Sons of Anarchy säsong 5

Som väntat verkar det inte gå superbra för Clay att anpassa sig till Jax som President …

Premiär september!

Att fånga en känguru [Video]

Den australiske Youtube-användaren kookabugga har avslöjat kängururs stora svaghet och delat med sig av upptäckten i en video uppladdad i måndags.

Mannen i videon, som trots viss likhet inte är den amerikanske sektledaren Charles Manson, förklarar på ett avslappnat sätt hur man fångar en känguru.

I en av videons kommentarer på Youtube länkas det till denna video med samma fenomen. En möjlig slutsats från dessa två videos är att kängurun förknippar påsen med mammas pung och därför agerar som den gör.

Första trailern till nya ”Trollkarlen från Oz” [Video]

Trollkarlen från Oz kommer snart tillbaka på vita duken och nu har första trailern släppts. Men den som vill se Lejonet, Fågelskrämman och Plåt-Niklas blir besviken – de får inte vara med av juridiska skäl.

”Oz The Great and Powerful” är en så kallad prequel till den stilbildande musikalfilmen från 1939, som i sin tur baserades på L Frank Baums barnbok från 1900. Det innebär att den utspelar sig före händelserna som ledde till Dorothys Oz-äventyr.

Dessvärre är många av de klassiska karaktärerna inte med i den nya filmen. Inte ens Dorothys röda tofflor.
– Det är en juridisk fråga. MGM äger rättigheterna så de kommer inte att vara med i den här filmen, säger regissören Sam Raimi på Comic-Con i San Diego där filmens trailer premiärvisades på torsdagen.

Några som däremot kommer att vara med är James Franco samt Mila Kunis, Rachel Weisz och Michelle Williams. Den förstnämnde spelar Oscar Diggs som dras in i den fantastiska världen Oz där han bland annat möter tre häxor porträtterade av ovan nämnda skådespelare.

Filmen har premiär i mars 2013 och i vanlig ordning avslöjade den första trailern inget om handlingen, men en sak är klar: regissören Sam Raimi har inte snålat med specialeffekterna.

”That Gotye Song” – Vi har alla gjort det här … [Video]

Youtubegänget The Breakfast Toms med amatörskådespelarna Kyle Kaplan, Nicholas Braun och Vincent Pergola har verkligen satt huvudet på ”Somebody That I Used To Know”-spiken.

Den här sketchen, om hur man förhåller sig till 2012 års största hitlåt, publicerades för ett dygn sedan och att döma av visningsräknaren känner 1,5 miljoner människor igen sig. Det tror jag att du också gör.

P.S. Den 7 januari i år skrev jag om en annan rolig grej med den här låten (även om den inte var speciellt känd då).

Galen rally-gymkhana i ett avspärrat San Francisco [Video]

Gymkhana, rally på hinderbana, blir allt mer populärt. På måndagen, för några timmar sedan, släpptes den hittills kanske mest spektakulära videon av sporten. Den är inspelad i ett avspärrat San Francisco och gör redan succé på Youtube.

UPPDATERING TISDAG LUNCHTID: 4.300.000 visningar på 21 timmar. Fortsätter det så här blir det 2012 års mest sedda Youtube-video.

Föraren heter Ken Block och är en känd amerikansk extremsportare som innan rallykarriären även sysslat med skateboard, snowboard och motocross.

I samarbete med ett sko- och ett energidrycksföretag har han gjort denna video som nog är det mest ambitiösa projektet som gjorts inom gymkhana.

Eller inom rally över taget.

Teamet har lyckats få tillstånd att spärra av stora delar av San Francisco, med allt vad det innebär i form av pappersarbete som försäkringar och tillstånd från alla grannar som riskerar att få en flygande bil genom köksfönstret.

Men man har inte bara lyckats trolla bort alla bilar som kunde stört den livsfarliga uppvisningen, utan även befolkningen. Gatorna är helt tomma, det ser ut precis som i en zombie-film förutom att det far fram en 650 hästars supersponsrad Ford Fiesta som gör 0-100 km/h på två sekunder.

En gymkhana-bana innehåller alltid mycket svängar på 180- och 360 grader, och ofta är så kallad drifting (kontrollerad sladd) att föredra, både för förare och publik.

Det löser Ken Block med bravur i videon, som är snyggt filmad av Ben Conrad med många, många kameror. Höjdpunkt: Sidledsförflyttningen i luften (!) vid 5:40.

Strax efter den bedriften hookar Block upp med sin motocross-polare Travis Pastrana, känd från bland annat extrem-teveprogrammet Nitro Circus, och hittar på mer kul.

Videon lades upp på Youtube för fyra timmar sen, klockan 17 på måndagskvällen, och har redan fått otroliga 400 000 visningar. Det har gått så fort att räknaren vid själva videon inte hunnit uppdatera utan står kvar på 305 i skrivande stund (men med tiotusentals ”gillningar”).

Ett klassiskt tecken på att vi framför oss har några dagar med enorm internethype kring den här videon.