”Mythbusters” råkade skjuta kanonkula in i ett samhälle

Discovery Channels populära experimentprogram ”Mythbusters” har gått i nio säsonger utan något större missöde. Fram till i går. Då råkade de nämligen skjuta en kanonkula rakt i ett samhälle i Kalifornien, rapporterar lokal-tevekanalen NBC Bay Area.

”Mythbusters” handlar som namnet antyder om att slå hål på myter, ofta från filmens värld. Tidigare har de bland annat testat om man kan skjuta hatten av en person utan att skada honom (det kan man inte) och om man kan rädda sina kamrater genom att kasta sig över en handgranat (det kan man).

Annons:

Men under tisdagens inspelning gick något allvarligt snett och Discovery Channel kan skatta sig lyckliga att ingen skadades.

Programledarna Adam Savage och Jamie Hyneman stod på ett polisskjutfält i staden Dublin, Kalifornien och skulle skjuta en kanonkula in i en stor vattenbehållare. Men tydligen var den inte tillräckligt stor, eftersom kanonkulan missade målet och flög rakt in mot samhället. Där tog den några helt otroliga studsar på vägar, genom sovrum och slutligen in i en bil som en familj just parkerat tio minuter tidigare.

– Galet, galet, galet, galet. Det borde inte vara möjligt ens, säger J.D. Nelson, talesman för Alameda Sheriff’s Department till San Fransisco Chronicle.

Mythbusters skrev i går på sin Twitter: ”I dag ska vi jobba med tungt artilleri”. Men efter olyckan togs meddelandet bort, enligt MSNBC. Nyhetskanalen ringde även upp programledaren Adam Savage som bara ska ha svarat ”Jag hinner inte prata nu”.

För att helt förstå den förlupna kulans livsfarliga färd hänvisar jag till ABC News teve-rapport, som även gör gällande att ”Mythbusters” nu tar uppehåll i väntan på utredningens resultat:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (16)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 16

[...] in ett program där en ospecifierad myt om kanonkulor testades. Tyvärr brast säkerhetsrutinerna. Leonel Marjavaara på DN rapporterar: Programledarna Adam Savage och Jamie Hyneman stod på ett polisskjutfält i [...]

Veckans nätsnackisar (Webbsida), 15:57, 17 december 2011. Anmäl

Bombrangen har funnits sedan WW2. Att en fastighetsfirma bestämde sig för att bygga hus 300 meter från bombrangen på andra sidan en inte alltför hög kulle är ju inte direkt världsen smartaste lösning. MB sköt nog med kullen som backstopp. Dom kunde valt att skjuta norrut istället, vilket hade fått kulan att helt missa bebyggt område. Men normalt är det ju bättre att ha en större backstopp. Tråkigt att det skedde ja, men spekuleraren som byggde husen har också i min min mening ansvar.

Facebookanvändare, 12:29, 8 december 2011. Anmäl

malin: ja, det finns ett Dublin i Kalifornien. Finns gott om platser som delar namn med andra platser.

Cog, 11:26, 8 december 2011. Anmäl

Hahah joo komiskt som bara den :D Tur dom hade alltså i oturen :P Men bra PR detta för dom, även om jag inte tycker dom bevisar mkt i programmet.

canonballlover, 11:01, 8 december 2011. Anmäl

ja det här är ju en TF4 som heter duga!

safety first, 08:31, 8 december 2011. Anmäl

ligger dublin verkligen i kalifornien? ;)

malin, 06:52, 8 december 2011. Anmäl

@Mythlover - Läste du inte vad Leonel skrev? En KANONKULA åkte igenom sovrum och en bil. Folk kunde ju ha dött. Jag själv gillar Mythbusters men man ska inte skratta åt allt, detta är absolut inte "komiskt".

Anon, 01:10, 8 december 2011. Anmäl

Världens bästa program juuu:) För eller senare går det lite fel, så är det bara men detta är nästan mer komiskt, fattar inte varför alla ser det allvarliga? Huvudsaken är att inte någon skadas, skratta åt det istället å gå vidare.

MythLover, 00:20, 8 december 2011. Anmäl

Sluta klaga! Mythbusters är ju ett Kanonprogram. ;)

Herr Nilsson, 23:15, 7 december 2011. Anmäl

Löjligt att dra tillbaka twitterinlägget...

Xanthopteryx, 22:27, 7 december 2011. Anmäl