Fiasko för USA:s nya magasin Conservative Teen

Nyligen lanserades i USA magasinet Conservative Teen. Det första numret, som tar upp ämnen som promiskuitet, abort och svarta presidenter, har förlöjligats hårt och nu verkar det som att personerna bakom projektet lagt ned verksamheten och gått under jorden.

Magasinet skrivs av vuxna och skribenterna kommer från kristna och konservativa lobbyorganisationer men också från USA:s största nyhetskanal Fox News.

Några av rubrikerna i det första numret är ”Why abstinence works – and how it can work for you”, ”Why the unborn needs our protection” och ”Ronald Reagan: Our first black President?” (skrivet av adoptivsonen Michael Reagan).

Annons:

Dessutom får läsarna i artikeln ”Glee: Songs, Sex and Sleaze” veta att musikal-teveserien kan verka oskyldig på utsidan men på insidan sprider ”hardcore social liberalism”.

Numret gavs ut i pdf-form och när den sociala nyhetssajten Buzzfeed publicerade artikelutdrag den 26 mars fick magasinet viral spridning. Men i stället för beundran blev reaktionerna ”va?” och framför allt hån och skämt.

TV-satirikern Stephen Colbert tog upp magasinet i sitt program den 28 mars och sa att det republikanska partiet tack vare Conservative Teen går en lika ljus framtid till mötes som magasinbranschen.

Tidskriften Vice skrev under rubriken ”The Worst Magazine In The World” att den enda anledningen Vice skriver om det är på grund av skadeglädje, och ifrågasatte utgivarens ”patetiska och propagandistiska försök” att påverka ungdomar.

Även journalister på andra sidan Atlanten har reagerat. Brittiska The Guardian noterade hur de två ungdomarna på omslaget (nedan) ser ut och skriver:

”Att vara en konservativ tonåring verkar verkligen vara annorlunda än att vara en vanlig tonåring. Konservativa tonåringar verkar vara den här åldersgruppens übermänniskor – blonda, ljushyade individer frammejslade från perfekta germanska rötter och klädda för en avslappnad dag på yachten. Till skillnad från vanliga tonåringar verkar de har överkommit gängligheten, osäkerheten och aknen som annars tenderar att karaktärisera våra mest pinsamma år. Och kanske är det just för att de har klarat sig igenom puberteten utan en enda finne som konservativa tonåringar inte är svaga och vänstervridna som vanliga tonåringar.”

Mitt i all uppståndelse, och eventuellt på grund av den, lade utgivaren ned verksamheten. Hemsidan ConservativeTeen.com plockades ned och prenumeranter fick reda på att deras prenumeration inte längre existerar eftersom magasinet lagt ned. Enligt Buzzfeed, som grävt i den plötsliga nedläggningen, handlar det hela om en härva av mystiska personer.

Den ansvarige utgivaren, en William R Smith, vill inte svara på några frågor men skriver i ett mejl att han är för sjuk för att kunna fortsätta arbeta. Det finns mycket få uppgifter om Smith online och mannen som registrerade webbsajten, Mike Johnson, är också en oklar figur.

Han ska ha jobbat på ett hamnföretag som inspekterar båtlaster till Kina men när Buzzfeed kontaktade dem blev svaret att han numer befinner sig på okänd ort.

– Mike Johnson jobbar inte längre för vårt företag och vi vet inte var han befinner sig just nu. Han var IT-manager och har tydligt registrerat flera domännamn utan företagets godkännande. Vi försöker att lösa den här situationen.

En av organisationerna som bidragit med artiklar är den kristna lobbygruppen Family Research Council, som skrev om sexuell avhållsamhet i det första (och sista) numret. Enligt dem lade Conservative Teen ned verksamheten av ekonomiska skäl.


Omslagsfotot är för övrigt hämtat från en arkivfoto-sajt och ungdomarna är i själva verket danska.

Här är Youtube-nyhetsprogrammet ”The Young Turks” synpunkter.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (14)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 14

[...] vet man inte om man ska skratta eller gråta? Har ni hört talas om det amerikanska magasinet Conservative Teen? Nä, jag tänkte det. Tidningen kom bara ut med ett nummer som innehöll ett högerkristet och [...]

Bistånd för vår egen skull | Sven Tycker (Webbsida), 22:23, 3 april 2012. Anmäl

Snöa inte in på en 200 år gammal diskussion här och nu, förstår ni inte hur otroligt komiskt det här med Conservative Teen är?

Richard, 12:00, 3 april 2012. Anmäl

"Kanske": Suckar bara när jag läser vad du skrivit. Vetenskap är definitivt inte kompatibelt med religion. Om du inte uppfinner en ny religion snarast. Vetenskapen är inkompatibel med de flesta, om inte alla, påståenden om så kallade övernaturliga händelser i bibeln, koranen, mormon-boken eller valfri religiös text. Man kan hitta likheter mellan en röd enhörnings-gud och "kvarkvetenskap" som du uttrycker det om man vill hitta det tillräckligt mycket. Faktum är att det inte finns, och kommer förmodligen aldrig finnas, bevis för någon supernaturlig skapare. Därför är det även befängt att tro på det från början. Varför tro på något som inte kan bevisas? Vetenskapen är inte, som du verkar tro, baserad på lösa påståenden som kanske, om man bara vill tillräckligt mycket, kan vara rätt.

Anonym, 10:51, 3 april 2012. Anmäl

Lightrend: working on it ;) Lightrend: Förresten, när du presenterar en åsikt och använder dig av uttryck som "Jag kan en del fysik" för att understryka din kompetens inom ett område så kan det vara bra att ge mer tyngd till sina åsikter genom att undvika uttryck som "assholes" och stavfel. I övrigt är det rätt att det blir problematiskt när människor påstår att de har en absolut sanning i en religion eller världsåskådning men faktum är att en mycket stor del av jordens befolkning tror på "en högre makt/högre mål". Vetenskap har en tendens att om-klassificeras och inte minst de lagar och regler som gäller inom fysiken. Applicera idén med en "ej tidsbunden" Gud som förekommer i många religioner med forskningen och idéerna bakom kvarkvetenskap och strängteorier och vissa intressanta likheter kan skönjas. Tillvaron är sällan svart-vit oavsett om man är vetenskapsman eller religionsutövare eller båda delarna.

Kanske, 10:21, 3 april 2012. Anmäl

Kanske: Har du någonsin hört talas om det du sitter och pratar om, utöver på internet forum? Hur som helst så är sånna här diskussioner härligt enkla; BRA att du har en anklagelse min vän - nu behöver du bara bevisa den också! Lycka till.

Lightrend, 09:50, 3 april 2012. Anmäl

Torbjörn Larsson: Att befatta sig med fackuttryck som 'monoteism' vs 'polyteism' tycker jag signalerar att det finns någon typ av kvalitetsskillnad på religioner och sekter. Det signalerar att det spelar roll vilken karaktär det är på materialet som folk tar ur tomma luften. Kalohux: Haha, jag hade älskat att ha dig som min side-kick : P Du kan följa efter mig på stan och läsa besvärjelser ur uppenbarelseboken medan du kastar vigvatten på mig! Hade vart så hysteriskt underbart för alla inblandade! Nä jag har bara ett att säga; Jag kan en del fysik (för att vara ekonom) och det tar inte många sekunder bakom skolbänken att komma fram till att det endast är de alra största assholes som påstår sig veta någonting alls om meningen bakom saker och ting. Ödmjuket i sin okunskap är en väldigt viktig och kraftfull egenskap, som i längden leder till att man är bättre förberedd när sanningen väl kommer.

Lightrend, 09:43, 3 april 2012. Anmäl

Det här känns onekligen som något som är skapat för att smutskasta den amerikanska konservativa scenen. För er som inte läst den så rekommenderar jag en enkel googling för att få tag på den. Mycket likt vissa "konservativa" inlägg gjorda av personer med annan politisk agenda på bland annat youtube. Om du kan skriva en publikation som utger sig för att vara från meningsmotståndare och som har sådan karaktär att den kan förlöjligas så kan du kanske vinna en och annan över till din sak.

Kanske, 09:15, 3 april 2012. Anmäl

Det riktigt ironiska är att "abstinens" naturligtvis inte fungerar. Tendensen var att det medförde minst lika tidig sexdebut mm, men jag kommer inte ihåg om det var statistisk signifikant. @ Kalohux: Poe eller crank? Det är en webnorm att det inte går att skilja just för den moraliskt urruttna religionen, den kan få folk att säga (och göra) vad som helst. Bland annat att postsemitisk kristen religion är "monoteistisk", trots att den har 3-4 övergudar beroende på olika kulters inriktning (tydligen 4 i ditt fall), samt alla undergudar som trängs på nålspetsar och flyger på vingar (!). Foliehattarna är extra stora i den.

Torbjörn Larsson, OM, 08:11, 3 april 2012. Anmäl

@Gurst Dom största folio-hattarna bär kors runt halsen, inte handduk på huvudet!

LasseT, 07:44, 3 april 2012. Anmäl

AntiKrists ande här i världen? Har du en handduk snurrad runt huvudet måntro?

Gurst, 23:45, 2 april 2012. Anmäl