Efterlysning (8): stockholmare

Hör upp gott folk. Jag vill veta mera om stockholmare, korvarna alltså. Vet någon hur de kom till, eller något annat intressant? Och vad tycker ni om dem? Är det sant att samma korv säljs som göteborgare i ja, gissa var?

Så här mycket tror jag mig veta. Den är smal varmrökt fläskkorv och hamnar ibland i kategorien kryddkorv. Den innehåller ofta cirka 80% kött och cirka 15 % fett. Men jag vill veta mer! Använd gärna kommentarverktyget nedan.

Annons:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

Vi kommer snart med några smaskiga korvar, har testkört dem på några krogar i Stockholm under sommaren med bra respons, återkommer när de finns på marknaden

Johannes Wahlman (Webbsida), 09:27, 13 september 2009. Anmäl

Åh, stockholmare har funnits i många år. Till och från misstänker jag. Ett tag fanns dom inte alls. Jag har för mig att det var Norrmalms som introducerade dom. Kan det ha varit på femtiotalet? Min pappa tyckte dom var riktigt bra, han kom från Tyskland. Jo då, det är senapskorn i korvarna. Dom finns att köpa lite här och var, titta på Vi-butikerna bl a. Men pass upp, det är ofta benbitar i korven! PS Gudruns finns fortfarande.

tant mossa, 08:22, 29 augusti 2009. Anmäl

När jag för länge sedan jobbade på reklambyrå och skulle hjälpa till och relansera ett litet korvföretag vid namn Gudruns, fick jag av korvfabrikanten lära mig att stockholmare, det var en RIKTIG korv det. Med äkta fjälster som knakar när man biter. Och häromdagen blev jag glad när jag upptäckte att min närmaste korvkiosk på Hornsgatan faktiskt hade denna korv. Har för mig att de innehåller senapsfrö?

Jag älskar stockholmare (Webbsida), 19:38, 27 augusti 2009. Anmäl