Efterlysning: läckert för LCHF:are

Är du en av dem som dragit ner på kolhydraterna? I så fall kanske du har något tips på användbara råvaror som har få eller inga kolhydrater? Fisk, skaldjur, fågel, kött, grönsaker som växt ovan jord, bär som hallon och lingon är kost som passar LCHF:are, men jag efterlyser roliga och ovanliga ingredienser. Använd gärna kommentarsfunktionen nedan.

Själv kan jag bidra med kalvsylta, räkost (och liknande smältost), leverpastej (fast där finns stor variation), torkad skinka, alger, surkål, svamp, rabarber, hallon, tranbär, lingon, björnbär, grapefrukt samt lime och citron.

Annons:

(och här finner du mer skrivet om detta).

Och ni som inte tror på att en lågkolhydratskost får äta som ni vill, så blir alla nöjda.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (24)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 24

Nässlor med fetaost är inte dumt, ännu godare än spenat. Vad gäller leverpastej innehåller de flesta förvånansvärt mycket kolhydrat. Man kan enkelt göra egen leverpastej. Vintersquash äter vi ganska mycket, liksom runda rättikor, de svarta, europeiska. Pannstekt eller ugnsstekt vitkål, som sen kokas med grädde är gott. Stekningen tar bort beskan för oss som är känsliga för sånt så att den söta kålsmaken kommer fram. Lätt förvälld och sedan gräddstuvad med ev en äggula är vitkål utsökt gott till stekt, rimmat fläsk. Kål av alla slag, inte minst kålrabbi, går hem hos oss. Till sensommaren hoppas jag ha gott om aubergine och kronärtskockor. Jo, jordärtskockor tror jag hör till det som går att äta även om man vill hålla nere på kolhydraterna.

Totto, 09:48, 8 maj 2011. Anmäl

Flesk og duppe, en fantastisk oppskrift på god mat laget på svensk "rimmat flask" se den på; sunnfamilie.net

Bjørn Larsen (Webbsida), 10:15, 26 april 2011. Anmäl

Jeg anbefaler at du prøver vår familie sin fantastiske oppskrift på" flesk og duppe" oppskriften finner du på EN SUNN FAMILIE

Bjørn Larsen (Webbsida), 10:11, 26 april 2011. Anmäl

Tack för de många intressanta tipsen!

Jens Linder, 01:28, 26 april 2011. Anmäl

Upptäckte nyligen en härlig krydda i thaiaffären: Friterad vitlök. Jättegott att strö på allt, särskilt kyckling med hemmagjord jordnötssås på osockrat jordnötssmör.

Sandras matblogg (Webbsida), 13:40, 20 april 2011. Anmäl

Mascarpone: en väldigt fet och ljuvligt krämig mjukost från Italien. Tillsätt mascarpone till vispad grädde och ät med bär.

Jacob Falck, 15:51, 19 april 2011. Anmäl

Mange deilige recepter på LCHFmat hos den norske lavkarbobloggen. For deg som ikke forstår norsk kan man bare fråga Janicke www.sunnfamilie.net

Bjørn Larsen (Webbsida), 09:27, 19 april 2011. Anmäl

I Doktor Dahlqvist & Airam:s LCHF-kokbok finns massor med läckra recept för fest och helg!

MEM, 08:48, 19 april 2011. Anmäl

Mållgan! är Du i farten igen? sist det begav sig" körde" Du bil helt osynligt här i värmland. Kul.

Ethel i värmland, 22:16, 18 april 2011. Anmäl

Om man inte är tokstrikt är tunt skivad rättika rätt trevlig om man vill göra något som liknar potatisgratäng. Även smörstekt pumpa är mumsigt!

Anders (Webbsida), 21:09, 18 april 2011. Anmäl