Fårostsallad med chimichurri

Så här tenderar maten att bli lite tung och monoton i många hushåll. Den här salladen kan förhoppningsvis utgöra ett uppiggande inslag. Använd feta gjord på fårmjölk tycker jag. Då blir det mer riv i rätten. Chimichurri är en sås/marinad från Argentina och Uruguay som kan göras både på färska och torkade örter.

Fårostsallad med chimichurri

Annons:

Den klassiska grekiska salladen kombineras med den argentinska heta örtsåsen chimichurri. Vill man kan man lägga på lite svarta oliver på salladen.

4 portioner

4 riktigt mogna tomater

1⁄2 gurka

3 schalottenlökar

200 g fetaost

dressingen:

1 msk torkad mald chili (red hot chilipeppar)

1 tsk torkad timjan

1 tsk torkad oregano

3 msk hett vatten

2 tsk finhackad vitlök

5 msk finhackad persilja

2 msk vinäger

1 dl solrosolja

1. Börja med dressingen. Blanda chili, timjan, oregano och hett vatten. Tillsätt vitlök och persilja och vinäger och sedan olja. Låt stå en stund så att smakerna förenas, gärna över natten.

2. Skär tomater och gurka i skivor eller mindre bitar. Skala och skiva löken i tunna skivor.

3. Häll dressingen i botten av en stor skål. Fördela tomat, gurka och lök.

4. Blanda runt så att dressingen täcker allt. Smula över fetaosten. Servera.