Förfrågan: vad står det på den japanska flaskan?

När jag var i Japan för ett tag sedan köpte jag en flaska av en exklusiv soja på en av Tokyos stora varuhus. Och häromsistens när jag samlade vänner och kollegor för ett liten sojatest var just denna sorten flertalets favorit. Lite mindre salt än normalsojan och med lång eftersmak.

Men en sak hade jag inte tänkt på, att det inte står något i västerländsk skrift på den lilla buteljen. Nu ber jag min bildade läsekrets om hjälp. Vad är det för märke och vad står där mer?
Man bugar och bockar i förväg.

Annons:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (4)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-4 av 4

Jag tror att det står 三ツ星 Mitsukoshi, japansk internationell varuhuskedja - finns bl a i London 醤油 shoyu (soya) 濃い口しょうゆ koikuchi (mörk) Här är en bild på varuhuset i Tokyo - bekant? http://www.gojapango.com/tokyo/tokyo.php?poi_id=1798 Här är adressen i London: 14-20 Regent Street, London SW1Y 4PH

Jonas, 15:16, 28 juni 2012. Anmäl

Det står 200ml på flaskan

Jan, 18:35, 16 juni 2012. Anmäl

三ツ星 ・ Mitsuboshi 濃い口しょうゆ Djup mork smak soja, en sort a 保存料は使用しておりません Utan tillsatta konserveringsmedel 開栓後は冷蔵庫に保存してください Oppnad flaska bor forvaras i kylskap Utan tillsatta konserveringsmedel så öppnad flaska ska förvaras i kylskåp jämfört med vanliga soya.

Jon, 12:49, 12 juni 2012. Anmäl

märket är mitsuboshi koikuchi = tjock sojsås "äkta brygg" (utan tillsatta sackarider)

Marcus, 05:28, 12 juni 2012. Anmäl