Deltävling 2!

NU HÖRRNI! Nu är det dags! Det legendariskt tråkiga svårtippade startfältet i deltävling två! Jag livebloggar här, kanske twittrar lite grand på @hfahl men inga löften. Detta inlägg uppdateras efterhand, så hit that F5 med jämna mellanrum.

Pojkbandsmedleyt, vad tycker ni? Nja, va? Trots fan-jävla-tastiska låtar, älskar både ”I want it that way” och ”It’s gonna be me”. Så känns det rätt färglöst det hela. Synd att inte Helena Bergström är med, hade ändå varit minikul att se henne sjunga Backstreet Boys, no?

Annons:

Ulrik Munther först ut. Det här med att artisterna valt sina egna introlåtar. Och att förvånansvärt många väljer alldeles för bra låtar. Vill Munther verkligen servera oss ”Bittersweet symphony” som jämförelse? Munther är dock stabil ikväll, som alla dagar, han är ändå jävla proffsig för att vara 18 år minus en vecka gammal. Undrar exakt hur förbannad han är över att inte få bli packad ikväll på efterfesten? Han är så himla gullig också. Och såg ni det lilla lilla barnet i publiken som hade Ulrik Muntherskylt och Ulrik Muntherlugg och Ulrik Muntherkeps? Dog söthetsdöden!

Nu dessa ”rockabillys” som jag inte förstår, Top Cats. Har han inte lite obehagliga ögon, sångaren? Stirrar isblått in i kameran. Ja – jag vet inte – detta har väl ganska goda chanser? Säger alla andra i alla fall. Svängigt osv.

Nu kommer Sonja Aldéns dödslåt! Efter att hon gått in i rövarklädsel och sedan slängt av sig den och blottat den skaldjursfärgade prom dressen. Hon är så himla konstig/rolig. På riktigt, jag tror hon är typ den festligaste människan någonsin att hänga med, Sonja, vill du bli min vän? Förmodligen inte, efter allt jag skrivit om hur illa jag tycker om denna låt. Ta det inte personligt, Sonja! Men detta är ett sådant otroligt pekoral. Och jag kan inte komma över det här med bron. Den bokstavliga bron. Manifesteringen av promenaden till dödsriket. Där det fläktar i det skaldjursfärgade.

Nu Andreas Lundstedt!!! Veckans bästa låt! Så himla bra plus fint nummer! Vi vet ju allihop att han inte har en chans i världen, men kan vi inte gemensamt ge honom lite stödröster åtminstone? För ”det konstnärliga skrevgreppet”?

Timoteij. Kortkort och vindmaskin och vajande blonda manar. Tycker ju detta är anskrämligt, men antar att det kommer röstas hemma i sofforna? Nu håller pressrummet gemensamt andan och väntar på att se hur sluttons-Timoteij kommer klara sitt uppdrag. Hon har inte satt sluttonen på ett enda rep hittills. Hold on… Wait for it… Oooooookej.

Nu är det David Lindgren! Mycket spänd på att se om detta kommer att bli den schlagerskräll det pratas så mycket om! Vad tycker ni? Han har ju inte den… mest intensiva utstrålningen. Men låten kanske funkar? Repetetiv, Swedish House Mafia/David Guetta light? Oj. Ja. Jublet i arenan när han gjorde sin lilla breakdancesnurr.

Mimi Ohs tur. Aka ”Veronica Maggio”. Alltså den är ju söt, den här låten, en söt bagatell, och hon är söt och jag gillar hennes scenkläder. Men en rätt klockren åttondeplats, va?

Nu kommer Di Leva. Jag tror han tjänar på sin placering i startfältet. På att vara sist, och efter Mimi Oh. Hans låt är liksom fet  och maxat tjockt stadionproducerad på ett sätt som åtminstone i arenan funkar bra. Jag har som typ enda recensent tippat honom till final. Jag har nog fel. Men Andra chansen åtminstone, va?

Lite LOL på Ginas rövskylt.

Nu: rafflande! Di Leva, Top Cats, Timoteij… inga överraskningar än… Ulrik Munther… OCH DAVID. Japp. Skrällvarningsnerverna här i pressrummet nu, va? De dallrar. Gah. Det blir Lindgren och Munther, va? Visst känns det så? Och Timoteij och Di Leva till Andra chansen?

Nu blir det pausnummer! Och Håkan Lidbo ska mixa på en induktionshäll! Detta är mycket märkligt. Och väldigt fult. Vad i helvete är grejen med kläderna? Skoluppsättning av ”I robot” typ? (Vill dock tillägga att Leila K:s ”Electric” fortfarande är en av svensk pophistorias bästa singlar.)

Nu – resultatet.

ULRIK. Det kan man ju unna grabben, årets Gossman! Hoppas han åtminstone får en flaska skumpa ikväll. Kan fan tänka mig att smyga iväg honom till ett hotellrum och hälla i honom några glas annars (mvh /”Enabler”).

Top Cats till andra chansen. Timoteij till andra chansen. Scandinavium skanderar ”David, David, David”.

JAPP DAVID! SKRÄLLY ÄR ETT FAKTUM!

Vad tycker ni nu då? Eftersnacka i kommentarerna! Jag måste knattra ner en artikel!

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (32)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 32

Dynga! Allt var dynga! Ingen har på allvar funderat på att vi ska ta ut en låt som ska kunna konkurrera i Azerbadjan.

thunders, 11:44, 12 februari 2012. Anmäl

Fråga till Hanna: Vad fick dig att tippa Di Leva till finalen? Du satte de övriga till final och andra chansen snyggt. Är hans nummer bättre live än i TV,för jag tycker inte att varken han eller låten tog tag i mig. Sedan kan man spekulera i om hemmaplan spelar någon roll eller inte med tre av fyra i topp som kommer från västsverige och en fjärde som jobbar i Göteborg? Jag måste ändå säga att det är ganska fantastiskt att själa konceptet fortfarande har en nerv efter tio år i detta format. Det är fortfarande bra TV.

Calle från Uppsala, 22:23, 11 februari 2012. Anmäl

Ja, Anna Marias låt var svinfin gammeldags schlager som förtjänade bättre, jag håller med...

Hanna Fahl, 21:54, 11 februari 2012. Anmäl

Loreen har en stark låt även i år, och dessutom ett grymt snyggt nummer ! @Calle, Du tippar SHM och Rebecca och Fiona, till nästa år. I år är Dead by April med, de var mellan akt förra året :) Så jag trumfar med The Soundtrack of our lives :)

Daniel i "Halland", 21:52, 11 februari 2012. Anmäl

Ja, näst sist var en orättvis placering för Lundstedt. Å andra sidan, Anna Maria Espinosas FAN-TAS-TISKA "Innan alla ljusen brunnit ut" kom näst sist av alla 32 bidragen häromåret. Där kan vi tala om orättvisa.

henrik, 21:46, 11 februari 2012. Anmäl

Jag håller med Emzie,Andreas låt var värd ett bättre öde än att komma näst sist. Jag tror att David Lindgren kommer att förlora stort mot Loreen i finalen. Låten är för urvattnad för att räcka hela vägen. Den behöver en akut remixversion för att funka stort. Men vem vet,nästa år kanske delar eller hela SHM och Rebecca och Fiona står på en mellodifestivalscen och uppträder:/

Calle från Uppsala, 21:39, 11 februari 2012. Anmäl

De två jag röstade på gick direkt till Globen, så det känns ju bra :)

Anonym, 21:35, 11 februari 2012. Anmäl

David var grym och kläderna perfekta för numret (tycker jag) - synd på Andreas bara, han var värd en mycket bättre placering än så!!

Emzie, 21:30, 11 februari 2012. Anmäl

Å Hej Calle, KUL ! Hanna <3 förstås ! David Lindgren står ju definitivt för "hitten" här känns det som. De övriga är grymt svårdefinierade, Top Cats låt hade vart bättre som ren rock med Elgitarrer och utan Ståbas, men men... By the way, Jobbig Flipp / Flopp numera på PP3, när det alternerar mellan olika dagar :( Har själv ingen möjlighet att vara med på dagtid.

Daniel i "Halland", 21:29, 11 februari 2012. Anmäl

Nja, jag tror nästan att kläderna bidrog till framgången. Den kontrast de skapar mot låten gör låten lite overkligare, eller hur jag nu ska beskriva det.

henrik, 21:28, 11 februari 2012. Anmäl