Första lyssningen, deltävling 4

Okej, då kör vi då?

Charlotte Perrelli – ”The girl”. Hm. Tydliga ”jag-vill-vara-modern”-komplex här alltså. Rihanna-stamningen (uh-uh-uh) och hårt komprimerad produktion. Fast med ”Mama mia”-piano helt plötsligt. Och tonartshöjning. Jag vet inte? Jämför man med ”Hero” är det här ju… Ja, det är ju mycket mindre av en låt-låt, om ni förstår vad jag menar. Mycket svårt att sia om hur denna kommer funka.

Annons:

OPA – ”Allting blir bra igen”. Aaaaaaaaargh dör av obehag redan efter en halv vers. Det är alltså grekiskt ”sväng” med svensk vistext och ganska dålig sång som försöker vara lite ”rivig” i vissa partier. Gillar ej detta alls. Vill aldrig mer höra det, faktiskt. Vill aldrig mer höra det, äta souvlaki, eller över huvud taget tänka på landet Grekland. Det är eventuellt bland de tio sämsta låtarna som någonsin tävlat i Melodifestivalen, någonsin.

Dynazty – ”Land of broken dreams”. Det här är alltså Peter Stormares små protegeer, de som var mellanakt förra året, ”helt apropå ingenting” var det ju samma år som Stormare var sketchman om ni minns. De gör skamlös hårrock (sic). Ptja, catchy, tänker jag? Gissar att de tänker maxa med pyrot också? Kanske kan funka. Wooooh-woooh refräng, falsett, osv.

Lotta Engberg & Christer Sjögren – ”Don’t let me down”. Det här är ju rätt härligt. Tänk ”Love boat”-signaturen, fast med mogna svenneikoner i stället för skeppsgossar. Mycket, mycket dansbandssvängigt, kommer att ”buggas” en hel del till det här ute i stugorna. Och Christer Sjögrens röst är magnifik som vanligt.

Hanna Lindblad – ”Goosebumps”. Den här har Linda Sundblad varit med och skrivit, och det hörs, lite samma härliga girlie vibb som hennes låt förra året. Söt låt, med maffig produktion på refrängen. Om den har nåt att göra med slutstriden beror helt och hållet på vad hon gör med låten, men jag är försiktigt positiv.

Axel Algmark – ”Kyss mig”. ÅH HERREGUD. Om Håkan Hellström aldrig börjat göra musik hade vi visserligen varit utan några magiska låtar, men frågan är om det inte hade varit värt det för att slippa denna fasansfulla ripoff. Faktum är att jag inte tror att jag kan förlåta Håkan Hellström för det här.

Lisa Miskovsky – ”Why start a fire”. Hmm. Detta är en snygg medelhög-rotation-på-P3-låt. Med rätt komplicerade tonartsbyten mitt i verserna. ”Running up that hill”-syntslingan som snygg blinkning. Och jättefina trumfills. Men typ utan refräng? Spontan reaktion: chanslös i tävlingen.

Danny Saucedo – ”Amazing”. Ok, ni som följde mig förra året vet att jag tycker att Danny blev fucking bestulen på segern och att det borde varit hans jävla tripp till ESC i Düsseldorf. Försökte till och med trumma upp en stödstorm för Danny på Twitter med hashtaggen #dannydorf. Fortfarande minibitter för detta! Men nu, mina vänner, har han en ännu mer smashing låt. Så fruktansvärt hittig! Älskar den redan efter en halv lyssning! Den har även break där man redan nu VET att Danny kommer visa upp dansskills/bländvita sneakers/kroppsbyggaröverarmar.

Såååååå. Försiktig första gissning då? Danny, Lotta & Christer, Dynazty… och sedan förmodligen Perrelli, i toppfyran. Utmanare: Hanna Lindblad. STORA disclaimers dock. Inte sett numren/hört dem sjunga live/osv osv.

Personliga favoriter? DANNY, Miskovsky. Hanna Lindblad, lite. Och Lotta & Christer på något sjukt sätt.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

[...] säger folk omkring mig och det stämmer ju.Tunga namn gör upp i MalmöSvenska DagbladetFörsta lyssningen, deltävling 4Dagens NyheterOj [...]

Charlotte Perrelli inledde repetionerna. Bild: Daniel Claeson – Göteborgs-Posten | Sverige – iWooho.com (Webbsida), 15:21, 23 februari 2012. Anmäl

Ja du Hanna Fahl! Tyvärr är det svårt att ta dig på allvar efter det att du hyllar Dannys megaskitlåt från förra året. In the club som den hette i svensk version. Att den dessutom var ett ruggigt plagiat av Myla Vox - En el club kan väl knappast någon längre förneka om man inte har personliga problem. Vad värre var är ju att den var tio gånger sämre än originalet. Tvekar inte att säga att in el club är tidernas sämsta låt alla kategorier. Låt förresten! Det är väl ingen låt. Det är ju bara samma hela tiden: In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah. In the club, the club ah ah.. Det är väl allt i stort. Sicken jädra dynga

Micke, 10:16, 23 februari 2012. Anmäl

@Yo-D: Vad snackar du om? Tycker Hanna gör en vettig och väldigt lagom-nivå referat av mello. Gillar hennes sätt att sätta ribban där den ska vara, allvar och ploj på samma gång, som mello är. Och jag är hennes publik från P3 sen länge, alltså ej nyfrälst. Så du kan gärna ta ner skylten om att du representerar nåt större än dig själv.

ElinA, 23:42, 22 februari 2012. Anmäl

Fröken Fahl, en gång respekterad svensk pop/alternativ musikjournalist. Nu totalt irrandes bland skit som hon inte ens innerst inne ens orkar lyssna på. Det skiner igenom, det blir dåligt. Lyssna till ditt hjärta och släpp den här skiten. Det har du råd med. Livet är alldeles för kort för att lägga tid på det här. Kram Din publik

Yo-D, 23:34, 22 februari 2012. Anmäl

Välkommen tillbaka! Låter som att det kan bli en kul vecka med blandning av högt och lågt, bra och svårt i vanlig ordning! :)

Mello-Mats, 20:31, 22 februari 2012. Anmäl