Hannas krönika, deltävling 4

Att Danny Saucedo gick till final är det minst otippade resultatet i en tävling någonsin. Det var alldeles uppenbart för alla som tjuvtittat på hans spektakulärt välproducerade nummer. Med brallan full av svindyr ljusslingeteknik och minutiös precision i dansstegen levererade han något ganska unikt: en på riktigt snygg och lyxig treminutersshow. Låten är en helt okej dansdänga också, även om han nervössjöng den ganska falskt.
Lisa Miskovskys finalplats var desto mer oväntad. Hennes subtila Kate Bushflirt var på pappret alldeles för finstämd, för indirekt, med sina tonartsbyten och lugna bilåkartempo. Men faktum är att de två finalisterna har något gemensamt: de är visuellt intressanta. Saucedo med sin ljusshow, Miskovsky med sina minimalistiska fågeldansare.
Showen har blivit allt viktigare i Melodifestivalen. För bara några år sedan kändes det mesta i tävlingen som hastigt hopslängda kabarénummer med marginellt större budget än din lokala revy. Men ambitionsnivån har höjts drastiskt. I stället för lökiga gimmicks får vi tajt perfektion, som sneglar mot amerikanska storproduktioner snarare än mot svensk tv-tradition. Men ambition är en sak, utförande en helt annan. Charlotte Perrellis försök att efterlikna Beyoncés fabulösa framförande av “Run the world” från Billboardgalan förra året föll platt. Ska man dansa med lila geometriska former får de gemometriska formerna åtminstone vara snygga.
Miskovsky och Saucedo gjorde däremot allt rätt. Matchade nummer till låtintensitet, undvek kitsch, och skapade underhållning snarare än att bara sjunga så fint de kan.

Annons:

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-7 av 7

Dags för lottning till AC idag. Får vi några tankar kring drömlottning, uppgjord lottning mm?

MelloMats, 07:58, 1 mars 2012. Anmäl

inte fågeldansare hanna, de är inspirerade av Loie Fuller: http://en.wikipedia.org/wiki/Loie_Fuller tråkigt att nöjesjournalister är så ointresserade av dans

katrin, 10:11, 27 februari 2012. Anmäl

min kommentar från igår borta? jag tar det igen: det är inte fågeldansare bakom lisa. De är inspirerade av en av dåtidens mest infytelserika dansare: Loie Fuller http://en.wikipedia.org/wiki/Loie_Fuller det är synd att så många populärvetenskpliga journalister bara har koll på musik och inte dans

katrin, 10:08, 27 februari 2012. Anmäl

Han dansar som en gud, men fyfan vilken kackig låt han släpat med sig i år. Han bara: "I'm feeling great, I'm feeling awesome, It's jolly good, and so alla tajderrrs!". "In the club" var ju totalt infantil men just därför ganska hård (hey vi snackar melodifestival) och gjorde sig bra med lasertajt koreografi. Nu är det utbytt mot ett hurtigt lallande. Dessutom lyckas han se fet ut med värsta ladugårdsröven i den där vaxduksåverallen vilket är helt overkligt gjort med tanke på bananbilden han twittrade innan showen.

Martin, 23:22, 26 februari 2012. Anmäl

Det fanns tydligen en anledning till att han "nervössjöng" http://nyheter24.se/noje/melodifestivalen/660992-teknikkaos-for-danny-enligt-reglerna-kunde-han-avbrutit-showen Tråkigt att han nu får en massa skit på sociala medier för sin dåliga sång.

Anonym, 02:20, 26 februari 2012. Anmäl

Det kändes som att Danny´s nummer var överkomponserat. När jag lyssnade på låttexten var dansnumret helt fel. Kändes som en Jane Fonda-gympa. Jag tycker att allt måste sammafalla, melodi text och framförande. Dock anser jag att Dannys dansnummer i sig var väligtr bra,

Frasse, 01:31, 26 februari 2012. Anmäl

hanna, inte fågeldansare. dom är inspirerade av loie fuller. lite intresse för dans kan vara bra att ha, även om musiken står i centrum http://en.wikipedia.org/wiki/Loie_Fuller

katrin, 22:51, 25 februari 2012. Anmäl