Första repet – Loreen

Okej jag vet att det är vecka fyra och jag är notoriskt känslomässigt svag vecka fyra (trogna läsare minns nog att jag började böla av Robin Stjernbergs ”You” en vecka fyra, for fucks sake), men jag började faktiskt nästan gråta lite när jag såg det här. Inte för att numret är perfekt (än, det kan nog fixa till sig) utan snarare lite rörigt, men. Loreens dansare re-enactar den där bilden på kvinnan som slår en nazist i huvudet med en handväska, och jaaa det ser kanske lite fånigt ut på scenen i en koreografi, jag vet inte. Men den där symbolen, handväskan i huvudet. Och inledningen med flickan som i en Sias ”Chandelier”-inspirerad danssekvens står bredvid Loreen, och den äldre kvinnan… Jag tycker faktiskt att det är helt fantastiskt att det här avslutar årets Melodifestival. I schlagersammanhang är det här fan det mest politiska jag någonsin sett.

Heja Loreen.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (1)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 1-1 av 1

Intressant, visste inte att någon annan än jag också tydligen svämmar över av schlagermjukiskänslor vecka 4 :-D Eurovisiondrottning Loreens nummer känns ganska mycket mellanakt i en Eurovisionsemifinal snarare än ett deltagande bidrag tycker jag. Å andra sidan kunde Europas vetskap om att det är Loreen som sjunger eventuellt säkra en hög (den högsta?) placering(en) men...blir en spännande deltävling 4 och en spännande final sen.

Ulrika Löv-Wärnå, 18:51, 23 februari 2017. Anmäl