Blir det något ryskt bidrag i Eurovision?

Det hela verkar väldigt oklart. Än så länge har Ryssland inte offentliggjort något bidrag, och tiden börjar rinna ut – på måndag är det möte i Kiev där alla Head of Delegation förväntas delta och presentera sina bidrag. Sajten ESCKAZ som är bäst på att täcka östregionens Eurovisionnyheter har rapporterat att ryska delegationen kanske helt enkelt inte dyker upp på måndag. Det skulle inte automatiskt innebära att de inte är med i tävlingen, men om jag förstår det rätt skulle de bli tvungna att böta för sen inlämning.

Här finns en bra sammanfattning av det politiska läget som lett till den här situationen – i korthet handlar det ungefär om att Ryssland hävdar att det är en säkerhetsrisk för etniska ryssar att vistas i Ukraina (något som Ukraina hävdar bara är propaganda) och att skicka en Eurovisiondelegation till tävlingen skulle gå emot det ryska narrativet.

Nå – vi får väl se, förmodligen senast på måndag, hur det blir.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (0)

Logga in för att kommentera.
Alla kommentarer publiceras med för- och efternamn.

Inloggad som ()

Kommentarerna ska hålla respektfull ton. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg med exempelvis rasistiskt och sexistiskt innehåll (läs vårt regelverk för artikelkommentarer). Vänligen håll dig till ämnet och skriv inte längre än 500 tecken.

Visar 0 av 0
Bli den första att kommentera!