Snyft och hej och tack igen

Hehe, Herngren klarade inte av att hålla sig borta i mer än ett dygn från bloggen. Inte bara träningsnarkoman numera verkar det som alltså utan även bloggberoende. Nyss hemkommen från kvällens NMT-pass med en mer än någonsin Merciless Marita så ville jag bara i ett allra sista inlägg säga hur glad och rörd jag är över alla era enormt fina och fantastiska kommentarer, grattis, lyckönskningar och snälla ord. Ni anar inte hur mycket det betyder för mig. Jag är så glad över att så många av er följt med mig på min resa och och vem vet, det kanske slutar med att jag saggar igen utan er och startar upp en ny kombinerad tränings- och bokblogg någonstans där jag varvar träskinlägg med lästips.

TACK verkligen från djupet av mitt hjärta alla ni! Vi ses!

Annons:

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (16)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 16

Hej! Nu bloggar jag på www.yourlife.nu! <br/>/Moa

Moa Herngren (Webbsida), 14:33, 19 mars 2010. Anmäl

Undrar precis som Malena när den startar upp. vill inte missa en rad. Kram HeleneH

Facebookanvändare, 09:29, 14 mars 2010. Anmäl

Hej Moa, när kommer nya bloggen igång???? Jag vill inte vänta längre!!!! <br/>Kram <br/>Malena

Malena (Webbsida), 18:11, 10 mars 2010. Anmäl

Fast jag missade själva programmet... :(

L42, 10:13, 11 november 2009. Anmäl

Men du är så himla cool! Då ser vi fram emot en "mot marathon" blogg, med träningsupplägg, mattips mm. Jag tror att jag inte är ensam om att sakna din blogg - det var det första jag läste varje morgon. Underbart att få vakna upp med en text fylld av igenkänning och en massa "det skulle jag också vilja göra". Tack för att du är så inspirerande!

Helene H, 10:03, 4 november 2009. Anmäl

Tack L42! Vad glad jag blir! Jag saknar er och Stanna-i-form-bloggen men i övrigt still going strong och lika träningsgalen som vanligt - anmält mig till Stockholm Marathon 2010 bara för att jävlas lite med mig själv. Allt gott! <br/>Moa

Moa Herngren, 22:57, 3 november 2009. Anmäl

Hej Moa! Jag vet inte om du tittar in här ibland,men jag ville säga att jagsåg dig nyss i en trailer till ett program med Kattis Ahlström - och rackarns, vad snygg du är!!!

L42, 09:22, 1 november 2009. Anmäl

Jag kommer sakna ditt bloggande om träning! Lycka till med allt både träning och jobb!

Moa, 21:38, 26 oktober 2009. Anmäl

Haha, avslut är svåra... Men det är klart att du ska ha en ny blogg! I will follow you... :)

Malina, 11:30, 23 oktober 2009. Anmäl

Och jag instämmer med föregående talare (ja allihopa :))! Tack för den här tiden som vi fått följa dig. Och inte ska du komma tillbaka för att du saggat ner dig, det är klart du inte gör!

Charlotte, 22:16, 22 oktober 2009. Anmäl

Tack och hej!

Vaknade i morse och kände mig pigg och stark igen. Mina små skador efter TjurRuset (här kan ni för övrigt se när jag kutar i mål) verkar lägga sig snabbt. Jag har märkligt nog knappt träningsvärk och jag börjar fundera på vilket mitt nästa lopp ska bli. Tips mottages tacksamt! Funderar även på att låta kroppen vila till på onsdag då det blir NMT igen. Hurra! Och TACK kära ni för alla fina grattis! Blir verkligen otroligt glad! Glömde även igår att credda Shrinkand-Malena som faktiskt gissade min målgångstid med bara 40 sekunders diff – snyggt där Malena!

 


Nu är det dags för mig att avsluta min Stanna-i-form-blogg och hälsoresa här på DN.se. Det har varit en fantastisk och omvälvande tid. Jag ska erkänna att när jag vägde in den 4e januari i år och började min ”hälsomånad” för DN Söndags räkning så var det nog just en liten månad jag hade i åtanke snarare än ett helt liv. Jag trodde nog inte på fullt allvar att jag faktiskt skulle klara av att inte bara förändra mina dåliga matvanor på sikt men framförallt hade jag inte i min vildaste fantasi trott att jag skulle börja träna på riktigt och dessutom tycka om att träna och göra träningen till en del av min vardag. Tänk att det faktiskt fanns en liten träningsnarkoman där långt inne i anti-tränings-soffpotatis-Moa som bara väntade på att få komma fram och springa skiten av sig i lervälling och över stockar och sten. Vem hade trott det? Inte jag i alla fall.

Förutom att jag har kommit att älska träningen så har det dessutom varit grymt kul att blogga och alla ni kära bloggvänner har varit en stor källa till inspiration för mig och era ständiga peppningar och outtröttliga hejarrop har gjort träningen så mycket roligare! Tusen tack! Jag kommer verkligen att sakna er och bloggen.

För er som är sugna på ett något mindre träningsfokuserat bloggande så kommer jag att gästblogga om böcker och skrivande på bokcirklar.se i november med anledning av min nya roman som kommer i mars – annars så hoppas jag att vi ses i papperstidningen DN Söndag och längs Karlbergskanalen förstås. Och glöm för bövelen inte att vinka när vi möts mellan pulsbandsångest och pannsvett!

PS: Eftersom ni så tålmodigt stått ut med mina eviga musikvideos så ska jag avsluta med en sista favoritdänga som ganska bra summerar Herngrens nuvarande form och sinnesstämning. Tack som fan hörrni – vi ses!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (31)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 31

Tack för trevlig läsning och inspiration! Jag ser fram emot din nya bok. <br/>Lycka till med fortsatt välmående.

Ullis, 21:19, 21 oktober 2009. Anmäl

Kommer att sakna dina inlägg. Började följa dig från början i jan. och du har lyckats att få mig att skrata flera gånger särskilt din spalt i DN där du skrev om att vara tonårsmorsa. Är impad av dina smala ben. Lycka till.

Jna, 16:10, 21 oktober 2009. Anmäl

Tack för all inspiration och glädje du gett och för att du delat med dig av ditt liv i några månader!

Maria, 12:38, 21 oktober 2009. Anmäl

Moa, tack för inspiration, glädje, jävlar anamma och bevis på att även gamla hundar kan lära sig träna...:-) Jag kommer sakna dig!

Malena, 11:40, 21 oktober 2009. Anmäl

Men Moa, det är med tårar jag inser att vi inte får läsa alla dina fantastiska inlägg längre. Men sen blev jag lite glad igen för jag kom ju på att jag faktiskt har fömånen att få uppleva din träningsresa "live". Jag håller med MarathonMia, fortsätt gärna dela med dig i andra bloggforum. Tack för alla du inspirerat och som efter det har vågat prova på din träning!! Vi ses definitivt i lervällingen ! KRAM

Anne-Li (Webbsida), 11:40, 21 oktober 2009. Anmäl

Tack och hej Moa!

Maja, 08:53, 21 oktober 2009. Anmäl

Men du - tack som fan själv!! Det har varit så härligt att läsa och inspireras av dig :) Jag räknar med att vi ses i lervälling snart (ska bara bli helt frisk igen först...) så ha det fantastiskt tills dess! Kram

Katarina, 22:36, 20 oktober 2009. Anmäl

Åh... jag kommer att sakna dig! <br/>Jag har följt din resa, inte från hälsomånaden, men sen "stanna i form"-starten. Till att börja med tänke jag inbland "men ska det vara så svårt..." när du hade svårt att motivera dig, medan jag tränade duktigt. Nu har jag kommit av mig med min träning, och det är jag som inspireras av dig! <br/>Coola Moa med NMT och tjurruset. Du är en cool tonårsmorsa och en cool förebild! <br/>Jag hoppas möta dig i löparspåren framöver... <br/>Go Herngren!

Anna, 20:55, 20 oktober 2009. Anmäl

Neeeeej! Jag vill inte! Jag är ju addicted på din blogg!!!! Men jag förstår att allt gott har ett slut, och man ska lägga av när man är på topp - och det är du verkligen Moa. Jag är sååå impad över "din resa" det här året, det ger inspiration och får oss andra att tänka om. TACK för att du delat med dig, hoppas att du minns oss (speciellt vi Malenor och Melinor och allt vi heter som har namnsdag 10 dec) och kanske smyger in på våra bloggar och ser hur vi har det. Hoppas det! <br/>Jag följer med till ditt bloggande på bokcirklar.se, och sen ska vi ju ses när du signerar din nya bok i Uppsala i vår (för det har du väl planerat in ordentligt?) <br/>KRAMAR och lev väl, <br/>Malena

Shrikand-Malena (Webbsida), 20:33, 20 oktober 2009. Anmäl

tack for en riktigt inspirerande blogg och lycka till med ditt kommande lopp vad det an blir och kanske vattenpolo!? och nasta ars tjurrus!

karin, 17:55, 20 oktober 2009. Anmäl

I mål!

Jag gjorde det! Jag genomförde TjurRuset (här kan ni se bilder från hela tävlingen) och mitt första tävlingslopp! Hurra!
Vilken fantastiskt upplevelse det var och bland det roligaste och tuffaste jag har gjort faktiskt. Jag var så nervös innan att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av mig själv samtidigt som jag kände mig otroligt taggad. Anne-Li från NMT hade varit med förr och såg till att vi hamnade längst fram i startfältet för att inte fastna och stoppas upp längre bak.

Jag hade bestämt mig för att ta det lugnt de första 3 kilometrarna men det var svårt till en början eftersom adrenalinet pumpade till max när startskottet gick och jag kände hur jag drogs med i tävlingsinstinkten. Första ”hindret” var ett stort och brant sandtag som följdes av en sandgropig sträcka som följdes av ytterligare ett sandtag och ytterligare en sandgropig sträcka. Inledningen av loppet var så tuff och mölksyran så intensiv att jag kände mig vimmelkantig av ansträngning redan efter 5 minuter och ett ögonblick så gungade faktiskt marken under mina fötter och jag undrade om det var möjligt att Herngren skulle slå rekord och i princip stupa redan på startlinjen. Dock hämtade jag mig snabbt och när vi väl kom in i skogen så kändes det bättre och jag fokuserade på att hitta min takt som skulle få mig att orka hela loppet.

Det var en sjukt tuff bana, full av träsk, rötter, lera, sega och branta backar, hala berg, vattengravar, kryphinder – you name it – it was there. Jag tog i så till den milda grad att jag bokstavligen kissade på mig av ansträngning efter bara ett par kilometer men i den allmänna lervällingen och jävlar-i-helvete-jag-ska-klara-det-fokusen så kändes nerkissade brallor som ett mindre problem.

Min målbild och det jag hela tiden hade i huvudet var att försöka springa under timmen och det hjälpte mig på något sätt att orka och kämpa och fokusera. Vid 4 kilometer så hörde jag hur någon sa att vi hade sprungit cirka 39 minuter och då fick jag lätt panik och insåg att jag måste öka farten rejält för att ha någon som helst chans att ta mig i mål på under timmen. Jag växlade upp och försökte att hålla ett så högt tempo som jag bara orkade och jag tror att jag sprang på cirka 70 procent av min totala maxfartkapacitet. Vid 7 kilometer växlade jag upp ytterligare och efter att ha vadat/simmat i vatten till axlarna i någon slags bred å så fick jag en sån fryschock och adrenalinkick att jag plötsligt fick en massa ny styrka och liksom flög fram och förbi andra löpare i banan. En väldigt märklig men häftig känsla, jag vet inte var jag fick kraften ifrån men jag ångade på för allt vad jag var värd. Superkraften varade dock bara 1 kilometer och de sista 2 kilometrarna sprang jag på ren järnvilja och med min målbild om under-timme-tid bakom pannbenet. Jag hade också en enorm nytta av min NMT-träning eftersom alla hinder och typen av terräng var i helt i linje med min vardagsträning. Jag hade även peppsägningar i skallen som jag brukar få av NMT-instruktörer och träningskompisar – typ: ”tryck på, tryck på – små korta steg!” i uppförsbackar och liknande.

När det var 700 meter kvar så såg jag att herrarna hade startat och insåg att min drömtid var förlorad, jag försökte trots det spurta på slutet och när jag sprang i mål på 1.09.20 så kände jag mig ändå väldigt nöjd och lycklig. För ett år sedan hade jag inte ens tagit mig uppför det första sandtaget. Nu tog jag mig i mål på plats 316 av av 800 tävlande kvinnor. Inte illa pinkat för en gammal soffpotatis. Men det bästa av allt var att det var så fruktansvärt kul och att jag känner att jag vill springa fler lopp och kanske våga mig på marathon så småningom. Och TjurRuset 2010 – då jävlar ska jag kuta under timmen!

Tack kära ni för all pepp och grattis! Jag hade stor hjälp av att tänka på er under loppet och det gav mig kraft och styrka när jag var som tröttast att kämpa vidare. Idag känner jag mig lite ledbruten men mycket glad. Jag rev upp en stor reva i vänster ben på något i skogen och jag har riktigt ont i vänster knä men i övrigt verkar min kropp ha klarat sig utan större blesyrer.

Här
kan ni se bilder från loppet i Sportnytt (inslaget kommer cirka 6 min in i programmet).

Och så lite diabildsvisning för er som orkar:

Nervös Herngren innan loppet biter på naglarna

 

Precis innan start. Jag till höger med mina kära NMT-vänner. Anneli till vänster om mig och Lenka till höger (som sprang på obegripligt snabba 54 minuter och kom på 14e plats) och bredvid henne Anne-Li i grå tröja

 

Super-Jens tog emot mig i mål och jag var trött och frusen men glad och lycklig

 

Mina ben hade badat en del i både vatten och gegga och ja, hrm, lite annat

 

Det var lerigt överallt

 

Och kallt överallt

 

Men vi var glada ändå trots att loppets kanske största utmaning var att byta om till varma kläder utomhus efteråt med stelfrusna fingrar och djupfrusna ben och fötter

 

Anneli gjorde ett suveränt lopp – vi började träna NMT samtidigt och är nu lika hookade 

 

Anne-Lis kille till vänster och brorsa (yes det är Håkan ”Hellboy” Polishögskolan the one and only” i mitten) var på plats och hejade på oss

 

Min fina T sprang också och var snabb som vinden och spöade Herngren med 4 min – jädrar!

 

Sist men långt ifrån minst: En stor del av NMT-gänget var där – mina Rambo-vänner som är min största träningsinspiration och som är dom som fick mig att börja träna på riktigt i mars när jag tog mina första stapplande joggingsteg. Tack alla ni! Här f

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (17)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 17

Helt fantastiskt stort grattis!!

Anna, 00:48, 20 oktober 2009. Anmäl

Grattis!!! wow mycket starkt jobbat! Làter som ett jobbigt men härligt lopp. Själv blir jag alltid sugen pà att ta mig ut och springa när jag läser din blogg och har kommit igàng rätt ordentligt. Och nu gör du mig sugen pà att springa ett lopp... hmmm ;)

Helena (Webbsida), 12:12, 19 oktober 2009. Anmäl

Grattis Grattis Grattis! Du är så grym. Tack för att du delar med dig av alla bilder - nästan som att vara på plats! <br/>Härligt att du fick en kick och vill köra igen! Jag kan ju hinta dig och Anneli om nästa års tävlingskalender... hint hint...

MarathonMia (Webbsida), 11:36, 19 oktober 2009. Anmäl

Jag vill också sälla mig till gratulanterna: Jättebra kämpat!! Vilket kvitto på omställningen du gjort. Dels är det förstås en grym fysisk prestation du gjort, men återigen framför allt: tänk att du gjort resan från att avsky träning och se det som något nödvändigt ont till att ha fått det som kul hobby, som du gör för att det är roligt och inte för att "jag måste och jag mår i alla fall bra efteråt"!! Fantastiskt!!!!

L42, 06:46, 19 oktober 2009. Anmäl

Så kul, grattis! Är så imponerad! Jämför med personen för ett år sen... Fantastiskt kämpat! Kanske, kanske ska jag våga nästa år... :)

Malina, 20:27, 18 oktober 2009. Anmäl

J*klar vad bra du är Moa! Grymt! Du är en förebild!

Karin, 20:14, 18 oktober 2009. Anmäl

Snyggt jobbat, Moa!

Charlotta, 19:34, 18 oktober 2009. Anmäl

Moa - you rock!

Sara, 18:43, 18 oktober 2009. Anmäl

Moa, du är helt fantastisk! Jag hoppas du inser vilken bedrift du har klarat av. Du är en så stor inspirationskälla för oss alla. Du har visat att har man viljan, då går det man i det närmsta inte trott var möjligt att klara. Fler borde få höra om din träningsresa...fundera på om du inte ska börja föreläsa om det ;-) Stort GRATTIS till en topprestation !! Kramar från NMT-Anne-Li :-)

Anne-Li (Webbsida), 17:18, 18 oktober 2009. Anmäl

Moa - you rock!

Sara, 17:06, 18 oktober 2009. Anmäl

Let´s get ready to rumble!!!


Ätit lätt men bra middag bestående av ugnsbakad lax och ris (Tack Mia) – check
Vätskeladdat – check
Slappat på spikmattan och lyssnat på bra musik – check
Sovit gott och länge – check
Ätit frukost bestående av gröt, linfrön och banan – check
Vaknat med benen fulla av spring – check!

Har visserligen inte drömt om Tjurruset i natt men det var det sista jag låg och tänkte på när jag somnade och det första som poppade upp i skallen när jag vaknade. Som den tävlingsamatör jag är så vet jag inte hur man brukar känna sig på ”matchdag” så att säga men jag känner mig oerhört taggad och som om kroppen är full av spring och stark samtidigt som det pirrar nervöst i mig som inför något viktigt. Har dessutom inte ont någonstans, varken i hälsporrar eller höfter och som grädde på moset så ser det härligt blött ut ute i bästa NMT-anda. Känner mig helt enkelt otroligt sugen på att kuta för allt vad jag är värd! Är dock lite stressad över huruvida jag kommer att springa på en bra tid eller ej men som MarathonMia sa till mig igår så ska jag inte tänka så för ju sämre tid jag har idag desto lättare blir det för mig att slå mitt personliga rekord i framtiden.

Sist men inte minst:
Tack kära ni för alla hejarrop!!! Jag tar med mig er peppning hela vägen ut i tävlingsbanan när jag låtsas att jag är Moa-Rambo-Rocky-Balboa klockan 12.00 idag!

 

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (9)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-9 av 9

Är det att stanna i form att byta ut ett beroende mot ett annat? Att numera inte ha annat än sitt sjuka motionsbehov i huvet och sina läskiga matskålar i huvet? <br/>Är det att leva?

undrande svea, 05:24, 18 oktober 2009. Anmäl

Stort grattis till din grymma tid!

Mikael, 00:30, 18 oktober 2009. Anmäl

GRATTIS! Vilken kanontid ! Tittade nyss på Tjurrusets hemsida och såg tiden - och <br/>att de ska lägga ut liten film på alla deltagares målgång. Så då kan vi alla titta på dig. Vilekn resa du gjort sedan i januari!! Otrolig prestation.

Caijsa, 16:15, 17 oktober 2009. Anmäl

YES!!! Där satt den. Vilken superfin tid Moa! Well done. Hatten av för dig - du är grym! <br/>(Mattias - du är också grym - vilken grej att sopa mattan med resten av NMT:arna efter din fråvaro - impad!!)

MarathonMia (Webbsida), 16:12, 17 oktober 2009. Anmäl

You go Moa girl!

Sara, 14:30, 17 oktober 2009. Anmäl

Preliminär tid: 1:09:20

Mattias, 13:51, 17 oktober 2009. Anmäl

Heja Moa och Lycka till!!! Jag tror du kommer att tycka det är jättekul - bara det inte blir för trångt och rörigt i starten.

Caijsa, 10:01, 17 oktober 2009. Anmäl

Kör hårt! Lycka till! Vinka till mina vänner från F&S!

Moa, 09:41, 17 oktober 2009. Anmäl

Heja Moa, heja!!!!!

Shrikand-Malena, 09:02, 17 oktober 2009. Anmäl

Tävlingsfeber

Okej hörrni – imorgon smäller det! Soffpotatis-Moa ska ta på sig nummerlapp 538 och ge sig ut bland stockar och sten i hennes första lopp någonsin! Känns både konstigt, läskigt och fantastiskt roligt. MarathonMia mejlade mig och undrade om jag börjat drömma om loppet ännu? Faktiskt inte men det kanske kommer i natt lite på samma sätt som med resfeber natten innan man ska flyga. Mia gav mig även lite tävlings-strategi-tips och tipsade om att jag ska mjukstarta dom första 3 kilometrarna för att sedan öka och springa mig spyfärdig mot slutet. Så – någon som känner för att betta på min tid? Själv gissar jag på 1 timme och 15 min men drömmen är att springa loppet under 60 minuter.

Slutligen: Nu får ni ge mig era allra bästa tips för att tokladda sista dygnet – vad ska jag käka ikväll till exempel? Godis? Pasta? En jättestor blodig biff eller vad? Imorgon lämnar jag i-poden hemma men tills dess kör jag lite spring-pepp med den här gamla dängan!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (15)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 15

Grattis till ett bra lopp!

Pernilla (Webbsida), 19:02, 17 oktober 2009. Anmäl

Lycka till Moa! Det kommer att gå kanonfint - du är min idol, tänk vilken resa du gjort i år. Hade du trott dig själv om du i januari vetat vad du ska göra nu i oktober. <br/>Jag tror du springer på 1:10. May the force! Heja heja!!!!

Shrikand-Malena, 17:42, 16 oktober 2009. Anmäl

Jajusstdet - vi skulle betta. Jag satsar en hälsodrink på 1:02:53

MarathonMia (Webbsida), 17:21, 16 oktober 2009. Anmäl

LYCKA TILL! Jag ska heja om jag ser dig. Jag ska nämligen inte springa, men vara hejarklack.

Josefine, 16:55, 16 oktober 2009. Anmäl

Jajusstdet - vi skulle betta. Jag satsar en hälsodrink på 1:02:53

MarathonMia (Webbsida), 16:42, 16 oktober 2009. Anmäl

Stort lycka till inför morgondagens drabbningar! Vilken tur du har som får ett ordentligt ruskväder att kämpa emot, det måste ge dig lite försprång efter alla NMT-pass. ;-) <br/>Ps. Jag ska också springa. Nästa år. Vi är ett gäng på jobbet som ska dra i varandra.

Lisa, 15:07, 16 oktober 2009. Anmäl

Hej Moa! Jag är så imponerad av dig och blir så himla motiverad. Om Tjurruset har jag hört att det kan bli lite trångt ibland och då får man hålla igen. Så ett tips kan kanske vara att ösa på när det går. Stort lycka till!

Anna, 14:45, 16 oktober 2009. Anmäl

Lycka till! Du fixar detta, ta det bara lugnt i början. Det är lätt att sätta av i för högt tempo, bättre att ta i på slutet som MarathonMia säger.

Anna, 14:32, 16 oktober 2009. Anmäl

Jajusstdet - vi skulle betta. Jag satsar en hälsodrink på 1:02:53

MarathonMia (Webbsida), 14:25, 16 oktober 2009. Anmäl

Härligt Moa! <br/>Du är ju hur tuff som helst! Vilket mål! Jag sprang förra årets Tjurrus på 1:02 (och "vanliga" milen på 47 min). Men du har oanad kraft bakom pannbenet och mycket mindre att bära runt på! Fler små tips kommer i mailen.... <br/>Lycka till! Jag håller tummarna stenhårt (eftersom jag inte själv kan spring loppet håller jag tårna också!)

MarathonMia (Webbsida), 14:23, 16 oktober 2009. Anmäl

Pulsbandshelvetet

Herrre jösses vad det var kallt att springa igår kväll! Glömde vantarna förstås och mina händer förvandlades på några sekunder till levande isblock som kämpade mot fryssmärtan. Bra dock för jag tvingades att öka farten drastiskt för att få upp värmen och jag sprang fortare än på länge. Det var mörkt, mycket folktomt och läskigare än vanligt i spåret i går. Måste tänka ut ny springrunda när jag kutar sent (20.00) vintertid. Blev cirka 4 kilometer och nej, trots ihärdiga försök fick jag inte igång pulsbandshelvetet igår heller. Gick till och med in i instruktionsboken (when everything fails: Read the instructions!) och följde anvisningarna till punkt och pricka men pulsbandet får inte kontakt med Garminklockan. Börjar snart undra om det är något fel på grejerna helt enkelt och att jag kanske måste gå tillbaka med dem till affären.

En väldigt stelfrusen springande Moa-hand!

 

Malina och Helene H: Bad things och hela True Blood-soundtracket är grymt!

Viola:
Du har helt rätt, jag måste fläska på med mer grönsaker, frukt och rejäla proteiner. Jag har en tendens att köra gainomax-drinkar av ren slöhet.

Shrikand-Malena:
Haha, då kan du tänka dig hur det är att spela in tv-program med två storebrollor, hehe. Närå, det gick helt okej hoppas jag men som sagt, jag känner mig nog mer bekväm bakom än framför kameran.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (12)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 12

Placering av pulsband är vanligen inte så klurigt. Jag sätter det precis över V:et där revbenen delar sig, precis ovan där, precis under de "bröst" en kille har. Rakt över hjärtat är också en beskrivning.

Tomas, 20:31, 15 oktober 2009. Anmäl

...förresten, ang. pulsbandet så vill jag minnas att jag hade svårt att få det att funka om jag inte satte det jättehögt upp (har visserligen en 301 men det kan ju inte vara så mycket skillnad). Nu sätter jag det under BH:n så funkar det hur bra som helst. Annars tycker jag det är dags att gå och klaga i affären efter att du har försökt få det att funka så länge.

Anna, 13:32, 15 oktober 2009. Anmäl

Efter att ha läst din blogg ett tag fick jag äntligen sprungit i dag, första gången på säkert två månader. En lugn 5 km runda efter Themsen, alldeles stilla och värmande sol. Härligt! Bra underhållningsvärde för de som satt och åt lunch i Richmond när jag hasade förbi...

Anna, 13:25, 15 oktober 2009. Anmäl

...och som småbarnsförälder är jag glad om jag kommer ut två ggr. i veckan och har då inte tid, lust eller energi att trixa med annat än den grundläggande utrustningen.

David, 10:28, 15 oktober 2009. Anmäl

Vi har olika inställning till löpning och var och en blir salig på sin fason. Jag vill bara säga att den fysiska träningen går alldeles utmärkt att utöva även utan avancerad teknik, också om man är mer än en "vanlig motionär."

David, 10:26, 15 oktober 2009. Anmäl

Åh vad du är duktig med träningen Moa! Du är en riktig inspiratör!!! Får man fråga hur mycket du gått ner i vikt sen hela kom i form projektet drog igång? Kram!

Matilda, 10:23, 15 oktober 2009. Anmäl

Eller ett sista alternativ, spring ikapp annan med en FR-klocka runt armen. Gå in i menyerna och sök efter pulsband och se om du kan fånga in dennas pulsband... <br/>Trist att du har problem med det, ny teknik ska vara rolig att använda, inte frustrerande. <br/>och David - statistik är kul. Det går att få massor med (för vanliga motionären meningslös) statistik. Och klockan fungerar lika bra oavsett om jag springer, orienterar, cyklar, spelar innebandy, paddlar kajak...

Tomas, 10:19, 15 oktober 2009. Anmäl

Du Moa, det går att vända om för att hämta vantar :) <br/> Mina träningsvantar är, ska jag erkänna det, inköpta på barnavdelningen, 6-12 år men i ett underbart stretchmaterial. Riktigt kallt? ta två par. <br/>Pulsbandet. Förstår inte att du sådan problem. Men det finns tre möjliga fel. <br/>1: Dålig kontakt. Du helt enkelt är en sådan som är lite svårare att läsa av. Sätt på pulsbandet på din son och se om det fungerar. kanske du kräver kontaktgelé? (gelé liknande den som används vid EKG). Eller kanske det fungerar bättre om du sätter sensorerna över ryggen? <br/>2: Batteri. Det ska inte vara tomt men kontrollera. Kanske du har en våg eller annat med CR2032 batteri? Eller multimeter. Testa det. <br/>3: Att GPSn tror att den inget pulsband har. Den ska dock docka med pulsbandet när du sätter på den om du har pulsbandet på dig. <br/>Men om du inte lyckas, gå till butiken. Du har köpt i butik och då har man rätt att vara (i deras ögon) en besvärlig kund. Kanske är enklast om du har tiden?

Tomas, 10:14, 15 oktober 2009. Anmäl

Jag springer bara med klocka. Tar halvtid och sluttid. Det är allt jag orkar med när jag springer. Det verkar, ut mitt (slöa?) perspektiv, väldigt komplicerat med GPS, pulsband osv. Jag trivs bra med att bara få springa...

David, 10:05, 15 oktober 2009. Anmäl

Jag springer bara med klocka. Tar halvtid och sluttid. Det är allt jag orkar med när jag springer. Det verkar, ut mitt (slöa?) perspektiv, väldigt komplicerat med GPS, pulsband osv. Jag trivs bra med att bara få springa...

David, 09:30, 15 oktober 2009. Anmäl

Springa och True Blood

Idag har jag säkert förbränt minst 1000 kalorier genom att jaga runt på stan på olika möten, känner mig ungefär lika pigg som en urvriden disktrasa. På den gamla goda tiden (för cirka precis ett år sen) så skulle jag nog sjunkit ner i soffan med en påse chips för att råda bot på tröttheten men nu funderar jag istället på att ge mig ut i spåret för att ladda kroppen med endorfiner istället för transfetter. Ska även göra nytt försök med pulsbandet – när jag försökte få igång det häromdagen så var det lilla hjärtat i högra fönstret täckt med ett kryss som om den vore ur funktion.

Igår snackade jag för övrigt kost och träning med min käre kollega Hansa ”Kroppen” Wiklund och han tipsade mig om att kolhydratsladda mer till frukost och lunch men att käka mer proteiner till middag men lite kolhydrater. Han trodde att detta kunde råda bot på mitt sötsug. Han menade också på att ett vanligt fel många gör som börjar träna är att dom helt enkelt inte anpassar kosten till den nya förbränningen och får i sig för lite energi. 

Kvällens höjdare (förutom springtur): True Blood SVT Play 22.00

 

 

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

Har laddat ner "bad things" till min "micoach" - perfekt att jogga till den låten!

Helene H, 06:48, 15 oktober 2009. Anmäl

Det som anses vara svårast att få i sig är mineraler och vitaminer, som dessutom behövs mer när man tränar och stressar. Därför är det dumt att stoppa i sig "tomma" kalorier av typen kolhydratdrinkar. Jag tror också att du äter för lite mat men för mycket raffinerat socker. Du behöver nog mer grönsaker, frukt och proteiner av t.ex. sojabönor, som också har en massa annat nyttigt i sig.

Viola, 23:10, 14 oktober 2009. Anmäl

mmm, lyssnar på True Blood soundtrack, gillar att det finns på Spotify! :)

Malina, 19:49, 14 oktober 2009. Anmäl

Råttorna anfaller!

Lyssnade på goda råd och tog en joggingrunda igår kväll istället för NMT. Det var kallt som satan ute och AC/DC-mössan åkte på men jag glömde vantar och jag frös till en början som en hund innan jag blev varm i kroppen. Försökte mig på pulsbandet igen och den här gången satt det mycket bättre men trots att jag fipplade på displayen några hundra varv så lyckades jag inte få kontakt med pulsfunktionen. Ska få hjälp på onsdag med detta.
Min Garmin kunde dock visa att jag sprang 7,6 kilometer med en takt på 6.53 och att jag brände 557 kalorier och sprang på 52 minuter totalt (sprang inte hela den tiden utan stod och försökte fippla igång pulsfunktionen vid ett antal tillfällen).

I övrigt så var det en ganska skrämmande upplevelse att kuta ute i spåret igår. När yxmördare, vampyrer och våldtäktsmän lyste med sin frånvaro så hade tydligen råttorna sin night out och hade bestämt sig för att leka ”skrämma-skiten-ur-Moa-leken”. Dom lyckades väl rätt bra med det kan man säga. Det var råttor ÖVERALLT och varje gång dom dök fram under broar och prång så kändes det som om hjärtat skulle hoppa ur bröstkorgen på mig samtidigt som jag flög några meter upp i luften. Vid ett tillfälle var det en stor råtta som liksom kom från sidan och hoppade fram och förbi mig i luften och det kändes nästan som om vi skulle krocka. Kom hem frusen och råttskakis.


Tomas: Tack – träningsnarkomanen ska försöka spara på energin till loppet!

Malina: Vad glad jag blir att du hejar på mig på lördag! Tack gulliga du! Jag håller också på SF-dieten!

Gustav: Bra kämpat i skogen! Vi ses!

Patrik: Intressant att du inte håller med om vätskeladdningen. Fler som har synpunkter på detta? Ska man kamel-vätske-ladda under veckan inför ett lopp eller ej?

Malena: Vad roligt med ditt Bootcamp! Grattis och heja dig!

Fialotta:
Inom en snar framtid så kommer jag och testar undervattensrugby med er!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (9)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-9 av 9

Ja, det är verkligen heja mig!:-) Känner mig jätteduktig som 3 ggr i veckan går upp 0515 för att ge mig ut och träna. Har duktig träningsvärk och det känns sååå bra!

Malena, 14:33, 14 oktober 2009. Anmäl

Även om man nu inte ska kamel-ladda kanske du kan dricka rödbetsjuice dagen innan eller innan tävling. Det stod på nån löpsedel e.d. att det förbättrar konditionen med typ 15%. Det kanske t.o.m. är gott? Och Om du gör det, berätta gärna om det slog väl ut...

Lina, 09:22, 14 oktober 2009. Anmäl

Pulsbandet igen - det gäller att du också har valt att se pulsdatan i fönstret. Själv brukar jag ha tid, puls, sträcka och hastighet synliga, det får jag väldigt mycket ut av! Har aldrig haft några "kontaktproblem" mellan enheterna.

Åsa, 10:49, 13 oktober 2009. Anmäl

Moa, vätskeladdning? Hur långt ska du springa egentligen? Du ska vara ut i 60-90 minuter? Med vätskekontroller? Nej, du behöver tänka på något speciellt denna vecka vad gäller mat/dyck. Visst, en stor pizza och en flaska rödvin kvällen innan är väl inte det bästa.

Tomas, 10:41, 13 oktober 2009. Anmäl

Pulsbandet. Som sagt. Sätt dig vid middagsbordet, i soffan eller liknande med pulsbandet på. Starta klockan och fippla runt (läs manualen) tills du lyckas få in signalen. <br/>Utfår ifrån att det inte är något så dumt som att batteriet i pulsbandet är tomt, det vore dumt. Mitt första batteri, original, höll i cirka två år tror jag. Det andra i cirka sex månader.. (CR 2032) <br/>Josefine: Viktiga med GPS oavsett märke, låt den få bra kontakt innan du börjar röra dig. Garmins GPSer har chipet SirfStar III, om din har annat så ja, då är FR 305 bättre. 310 har ännu lite bättre chip som håller reda på var satelliter ska vara, inte lyssnar blint som 305, vilket ska ge snabbare start men inte bättre mottagning.

Tomas, 10:37, 13 oktober 2009. Anmäl

Åh, dessa råttor! Kommer ihåg att jag för ett par år sen (när jag cyklade mycket och upplevde att det var en invasion av råttor) intervjuade en skadedjursreglerare vid Stockholms stad som bara lakoniskt suckade och sa "det är väl inte mer än det brukar..?" <br/>Vi bor i en råttstad helt enkelt!

Malina, 10:19, 13 oktober 2009. Anmäl

Hej, hoppas att du får ordning på din Garmin Forerunner. Jag undrar om du tycker att den har bra kontakt med GPS-mässigt? Jag har en pulsklocka med GPS av annat märke och jag upplever att den har svårt att få kontakt med satelliterna (eller hur det nu fungerar) så att jag inte ser hur långt jag har sprungit ändå. Funderar på om Garmin är bättre..

Josefine, 09:58, 13 oktober 2009. Anmäl

Moa: Har du synkronoserat klockan och Puls bandet mao kopplat ihop de så det pratar samma språk? se sidan 4 och 59-60 i instruktionsboken. <br/>Lycka till

staffan, 09:38, 13 oktober 2009. Anmäl

Min polares tränare sa ungefär (angående vätske- och eventuell kolhydratladdning): "Vänta med det där tills du tävlar i Marathon-SM". Kontentan var att som motionär är det inte så himla noga. <br/>Flame away.

Mikael, 09:36, 13 oktober 2009. Anmäl

TjurRuset-vecka

Idag måndag och första dagen på en ganska stressig jobb-träning-socialt afterwork-fylld-vecka. Planerar att träna NMT och springa ett par dagar och i övrigt vila kroppen inför TjurRuset på lördag. Har även fått tips om att vätskeladda så mycket som möjligt under veckan. Å andra sidan är det ju trots allt ”bara” en mil jag ska springa och liksom inget ultramarathon så jag behöver kanske inte ta i så att jag kräks på vätskefronten.

Ringde ortopeden och jag har fått en tid nästa vecka då de ska kolla vad som är fel och om fotinläggen behöver justeras om på något sätt. Tills dess rekommenderade de att jag springer utan inlägg. Känner en skön träningsvärk i kroppen efter NMT-passet i lördags då jag för övrigt träffade en tjej som håller på med undervatttensrugby och som peppade mig att komma och prova. Efter mitt lopp!

Ikväll: NMT och nytt försök med pulsbandet!

Apropå ingenting: Visserligen jobbar jag inte 9 till 5 för fem öre men idag känner jag mig ändå lite Dolly Parton-aktig – yihaaa!

 

 

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (7)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-7 av 7

Hah, du har träffat K! Hon sa idag på uvrugbyn att du var på g att testa. Kul!

Fialotta (Webbsida), 22:50, 12 oktober 2009. Anmäl

Har nu tränat 4 pass på min bootcamp och det funkar över förväntan. Ont i rumpen, ryggen, axlarna, vaderna - ja typ överallt men så härligt att känna att jag orkar... för det gör jag och mår dessutom skitbra av det! Tack för inspirationen!

Malena, 16:35, 12 oktober 2009. Anmäl

Har nu tränat 4 pass på min bootcamp och det funkar över förväntan. Ont i rumpen, ryggen, axlarna, vaderna - ja typ överallt men så härligt att känna att jag orkar... för det gör jag och mår dessutom skitbra av det! Tack för inspirationen!

Malena, 16:01, 12 oktober 2009. Anmäl

Idiotiskt tips att vätskeladda under veckan. Det ska man inte ens göra inför ett ultramarathon. Människan är ingen kamel. Vi kan inte behålla extra vätska i kroppen under flera dagar. Drick lite extra strax före loppet. Det räcker.

Patrik, 15:41, 12 oktober 2009. Anmäl

Här hittar man dig <br/>Jag har med skön träningsverk i kroppen efter i lördags. Trodde inte mina ben skulle bära i slutet efter 2 timmars springande men det gick bra. Var även ut och sprang själv igår kväll för det är så skönt att springa i kallt regn. <br/>Ha det bra <br/>/ Gustav

Gustav, 14:03, 12 oktober 2009. Anmäl

Mycket att hålla reda på för oss Moa-fans alltså... Komma ihåg att heja på lördag och dessutom ha koll på teven när du dyker upp! :) <br/>Är fascinerad av hur tydligt suget efter att äta sött hänger ihop med hur man tränar - så fort jag får en träningssvacka är jag sugen på godis men inte annars. Nåväl, håller fortfarande på SF-dieten och tror att det jämnar ut sig i långa loppet!

Malina, 13:49, 12 oktober 2009. Anmäl

Minns bara, det kan vara bra att spara lite energi till helgen. Ingen poäng med tuff träning veckan innan loppet om du vill ha chans att toppa prestandan. Lätt löprunda fungerar bra. <br/>Och pulsbandet. Bara spänn åt, kontrollera att pulsen visas på klockan. Om inte - fukta kontakter och gå in i menyerna och få GPSn att åter söka efter pulsbandet.

Tomas, 13:42, 12 oktober 2009. Anmäl

Tevetajm

Igår ett riktigt bra ”genrep” inför Tjur Ruset med Super-Jens! Vi körde intervallträning men även längre sträckor i skogen upp och ner och försökte hitta ett bra tempo. Totalt sprang vi drygt 1 mil och om jag kutar som igår på lördag så borde jag klara att springa loppet på cirka en timme.

Idag: Inspelning med Kattis Ahlström & Co och mina bröder Felix och Måns för TV4 Plus. Vi ska prata syskonrelationer gissar jag. Jag är helt ärligt inte så förtjust i att sitta framför kameran och hade hundra gånger hellre plågats i skogen under Commander Bruno, Den Onde Hövdingen och Merciless Marita samtidigt i typ en vecka. Här kan ni i alla fall läsa om programmet. May the force be with me!

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (1)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-1 av 1

Hur gick inspelningen? Var kraften med dig? Vad du än säger så kommer jag att titta på programmet... Vilken TUR att jag faktiskt HAR TV4+.. <br/>Och du - jag är oxå yngst i en syskonskara på 3 - jag vet hur det är....

Shrikand-Malena, 20:32, 13 oktober 2009. Anmäl