Rocky 4 juni

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (5)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-5 av 5

Rocky har flyttat till dn.se Vill man kommentera kan man göra det på rocky.vitkor.se

vitkor (Webbsida), 17:54, 26 juni 2013. Anmäl

Vill ha Rocky!!

Christer, 15:04, 13 juni 2013. Anmäl

saknar Rocky

La Signora, 12:49, 7 juni 2013. Anmäl

Saknar Rocky!!!!!!

La Signora, 12:49, 7 juni 2013. Anmäl

Varför kommer det inga fler Rocky?

La Signora, 12:46, 7 juni 2013. Anmäl

Rocky 3 juni

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Rocky 2 juni

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Rocky 1 juni

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Rocky 31 maj

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Rocky 30 maj

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Åsiktsmaskinen v 1

+ Debasers dolda agenda
Sedan DN häromveckan avslöjade att Debaser köper Hornstull Strand har Stockholms konsertälskare fasat för riskerna med monopolisering, likriktning och en återgång till 2006 års Cheap Monday-jeansmode i den nu så välklätt gentrifierade stadsdelen Hornstull. Men kanske finns det anledningar att tacka Debaser för köpet. I skrivande stund är det nämligen oklart om och i så fall när konserten med det lökiga, amerikanska rockbandet Dinosaur JR, bokade till 23 februari, kommer att bli av. Åsiktsmaskinen vill givetvis tro att det här är den egentliga anledningen till köpet; att sanera Stockholms konsertscener från 1980-talsalternativ­rock.

– Tänk utanför Brilloboxen
Är din högsta dröm att dricka öl i en stängd shoppinggalleria? Gillar du att äta bröd på vad som känns som en enorm toalett? Vill du betala 200 spänn för en ovanligt svampig pizza? Grattis! Stockholm har (vilket väl inte undgått någon) belönats med en ny, enorm restaurang som sägs vara en av stans största. Må så vara. Storleken har ingen betydelse.

? Martyrernas tid
Visst, träna mer, lev sundare, etcetera, etcetera. Men varför, varje år, just i årets minst uthärdliga månad? Åsiktsmaskinens nyårslöfte var som vanligt att inte göra januari tråkigare än vad den redan är.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (3)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-3 av 3

Ingen kommer i närheten av Nöjesguiden. Möjligen Norrskensflamman...

Marre, 10:25, 18 januari 2013. Anmäl

Nu finns det ju sämre band att hacka på än Dinosaur jr, men det är väl roligare att hacka på ett band som inte är så välkänt för vem ska då säga emot? Ni vill leka Nöjesguiden men ni kommer inte ens i närheten. Om man säger så här, DN läser man inte för musikkompetensens skull...

E, 22:45, 4 januari 2013. Anmäl

Efter att ha läst åsiktsmaskinen i många år har ni för första gången lyckats provocera mig genom att kalla Dinosaur Jr för lökig 80-talsalternativrock. Otippat av er att kasta bajs på ett creddigt indierockband som gjorde en av 2012 års bästa skivor, I like it! Jobba på, mer provokation och oförutsägbara åsikter!

Efraim, 17:09, 4 januari 2013. Anmäl

Benke: Den skönlockige var orolig för att inte komma med bussen

76:an är en uppnäst liten buss som går mellan Norra Hammarbyhamnen och Frihamnen och som huvudsakligen befolkas av topplånade Söderbor som stryker sina pekskärmar på väg till sina ytterst viktiga jobb på svessraaadjo eller essveteee.

Under den torrskodda delen av året är bussen uthärdlig eftersom alla researchare och redaktörer helst cyklar ty då kan de pinna på snabbt och känna sig ännu viktigare och bränna på mot rött nere vid Räntmästartrappan och njuta av hur fotgängarna kacklar över sitt patetiska övergångsställe som skrämda höns och sen lämna dem lååångt bakom sig och börna vidare förbi Slottet och känna sig osårbara i sina enfärgade och sobra hjälmar, ty de är ju ansvarstagande familjeförsörjare och sprängfulla med idéer till smarta dokumentärfilmer och det vore snudd på KRIMINELLT att hands­kas vårdslöst med en sån hjärna.

Men under den tid på året när snömodden förvandlar Skeppsbron till en pölsa måste hela den här armadan av nyvässade armbågar låta sina cyklar stå, och knö sig ombord på 76:an.

Blötsnö över Slussen. Den ena vintagesnofsiga projektanställningen efter den andra dräller in vid busskuren. Där står vi med slokande huvor och kastar jagade blickar upp mot Katarinavägen. Så fort en 76:a uppenbarar sig börjar skocken trampa oroligt och undra om bussen ska öppna dörrarna där den står med näsan i 3:ans blå arsle, eller om den ska vänta tills 3:an lättat och åka fram till stolpen?

Skocken försöker avgöra om det är läge att sätta sig i rörelse eller stå kvar vid stolpen. Sätter man sig i rörelse riskerar man att chauffören inte öppnar dörrarna, och då har man tappat sin plats i kön.

Det var en sån morgon.

76:an hade dragit hjulen efter sig längs Renstiernas, jag hamnade på ståplats vid bakdörrarna och allt var en röra av fuktiga ytterkläder och rinnande näsor och immiga rutor och ett desperat strykande över pekskärmarna, ge mig ett hem i denna vresiga värld, ge mig ett Like eller en lyckokakig plattityd från någon polare.

– Varför går du in genom bakdörrarna, säger en gubbe plötsligt.

– Hurså, svarar en kille.

– Du går in genom bakdörrarna och tränger dig före alla andra.

– Jag var orolig för att jag inte skulle komma med. Vad är problemet?

Gubben har något haveristiskt över sig. Killen är en skönlockig tjugoplussare, och han låter förbryllad.

Sympatierna hamnar genast hos den skönlockige, om inte annat så för att han är just skönlockig, och han har blivit verbalt angripen av en Ring P1-senior.

– Jaha ja. Du tränger dig före alla andra som stått här och köat. Det är typiskt.

Jag minns inte om den skönlockige svarade. Bussen satte sig i rörelse. Alla redaktörer och researchare gned frenetiskt på sina pekskärmar för att se om en god fe skulle uppenbara sig och låta dem få tre önskningar.

Jag grubblade över vad gubben hade menat med att det var ”typiskt”, och jag undrade om han lurade på något rasistiskt, inte för att den skönlockige såg särskilt utländsk ut, men ändå. Jag nästan HOPPADES att gubben skulle säga något rasistiskt eftersom det då skulle bli lättare att avfärda honom som en idiot, i stället för att stå där och inse att han faktiskt hade rätt, mitt i sin gubbighet och förbittring. Okej, den skönlockige var orolig för att inte komma med bussen. Men det var väl vi andra också?

Det räcker inte med att ha rätt. Man måste vara rätt också. Och det är svårare.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (16)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 16

Det här var riktigt bra! Ett av guldkornen! Och uttrycket "ring p1-senior"! Hahahahaha! Tack för en riktigt, riktigt bra krönika. Suveränt formulerad.

Annika (Webbsida), 11:46, 2 februari 2013. Anmäl

Bengt vill tydligen säga oss att man ska ta 76;ans buss för att få en skymt av honom och andra vintagetyper som leder debatten i Sverige. Debattinläggen i den så kallade Benke-fejden var däremot inte särskilt högklassiga intellektuellt sett. Men man ska inte kräva mer av svensk kulturdebatt, den är i bakvattnet.

Anonym, 14:17, 14 januari 2013. Anmäl

Kompis på kurs i London kliver ut från hotellet rakt ut till en gles skara vid busshållplatsen just som bussen rullar in. När han ska kliva på får han ett paraply i skallen från en äldre dam med kommentaren "there is a queue here young man", och när han ska kliva på sist säger chauffören "try and make it right on the next bus lad!" och så for bussen utan honom...

Lawe, 11:44, 13 januari 2013. Anmäl

Bengt Ohlsson drar sig inte för att reta, men det säger väl mer om dem som hetsar upp sig över honom. Navelskådande mediemänniskor behöver mycket uppmärksamhet, ty utan den förtvina de. Lite som Descartes -syns jag inte finns jag inte...

Anonym, 21:21, 7 januari 2013. Anmäl

'Life is sad, lïfe is a bust, all you can do is do what you must You do what you must do and you do it well I do it for you, honey baby, can't you tell?' Ohlsson förnekar sig aldrig - patetisk i ordets rätta bemärkelse. Undrar om nån inspiration nånsin registrerats in eller ut där.

Magnus, 22:19, 5 januari 2013. Anmäl

Haha, klockren sågning av mediahipstrarna på Söder! 76:ans buss borde kunna utgöra ett värdefullt instrument för observations- och attitydstudier i narcissism.

Laban, 17:07, 5 januari 2013. Anmäl

Hej Benke, Kul analogi med fejden för ett år sedan, eller övertolkar jag?

Majoriteten på Södermalm, 16:11, 5 januari 2013. Anmäl

Fantastiskt skrivet! Du behövs, Bengt Ohlsson! Glöm inte det när stormarna börjar vina i knutarna! Minns att du överlevt en sådan storm redan(slussen-debatten), för det ligger i stormens natur; den bedarrar alltid.

Sarah, 11:03, 5 januari 2013. Anmäl

Haha, så himla bra! Och ja, alltså tränga sig är aldrig rätt, lockar eller ej.

Stella, 10:15, 5 januari 2013. Anmäl

Självklart går man inte före någon i kön, oavsett lockar. Nån jävla respekt för andra människor måste man väl ha.

Anonym, 09:50, 5 januari 2013. Anmäl

Hanna: Kvinnors handfasta knep

Jag fick ett råd på Twitter av en för mig helt okänd människa, att jag borde försöka komma bort från mig själv och mina sjuka tankar. Liksom bara slippa mig själv. Det var ett jättebra råd. Det är precis vad jag behöver. Men hur fan gör man det?

Jag fick ingen vidare förklaring, jag tackade för tipset och sen blockade jag människan i fråga eftersom det faktiskt är jävligt otrevligt att komma med rekommendationer om behandling av psykiska besvär till folk man inte känner. Även om de stämmer.

Den här människan som gav mig rådet, jag undrar hur hon slipper sig själv. Hur gör hon? Vet hon hur man gör eller är hon bara en sån som sticker folk med sina råd? Antagligen det senare. Men tänk om hon verkligen vet?

Man läser om såna människor ibland, i veckotidningar. Det är alltid kvinnor och de har alltid såna härliga, handfasta knep för att hålla sig på rätt sida vansinnesgränsen. De kan till exempel baka sig ur stressen och pressen. Om livet är jobbigt, förhållandet knakar och ungarna skolkar, då blandar de en härlig smet och skopar upp i formar och en underbar doft sprider sig i huset och de blir lugna. De kopplar av med cupcakes. De knådar surdegsbröd, spritsar gräddtårtor, rider och scrapbookar. Håller sig sysselsatta, skapar.

Sommaren 1991 var jag en av dem. Jag bakade. Vi var ute i sommarstugan, mamma och pappa och jag, och jag hade en sån där ångest som man får när man är elva och saker och ting börjar uppenbara sig för en. Så jag bakade. Jag var så lillgammal, jag sa till mamma att det inte fanns någon bättre känsla i hela livet än att ta ut en plåt med rykande varma småkakor, och jag menade det. Jag bakade flera gånger om dagen. Jag experimenterade med chokladkex, mjuka pepparkakor och drömmar, jag framhärdade livet bland mjöl och pärlsocker. Herregud, vem var jag? Och vad hände?

Jo, jag fick diabetes.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (32)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 32

Jag tycker du ar sa himla bra Hanna! Super duper bra. Bara for du ar som du ar. Du paminner massa om min syster! Stor Kram pa dig! Och fortsatt som du gor!

Marie, 14:28, 23 januari 2013. Anmäl

Hanna, du är fantastisk! Du kan skita i dom såna där dumma kommenterar som handlar om att sänka andra för att man själv är så förbannat sänkt. Har just sett din programserie "Jakten på det perfekta livet" och du och Linda har en så fin vänskap. Önskar er båda allt gott!

Elin, 00:29, 10 januari 2013. Anmäl

bra där känner igen mig i dina tankar!

Elin Eurén (Webbsida), 21:09, 7 januari 2013. Anmäl

du skriver så man förstår att du har humor och självinsikt bra där Hannah!

Elin Eurén (Webbsida), 21:08, 7 januari 2013. Anmäl

Jag tycker inte du är neurotisk alls jag kan känna igen mig i dig, jag kan i bland bli maniskt intresserad av att dölja mina "konstiga" tankar om hur saker och ting förhåller sig. jag får gärna rådet att inte förstora upp mina upplevelser och att saker och ting inte är så allvarligt menat osv. Jag gillar inte att ge andra råd om personen inte vill förstås. ta inte allt så bokstavligt när folk kritiserar dig, jag har själv en blogg där folk har kritiserat eller i ifrågasatt mig och mina åsikter. Människor har så svårt att skilja på åsikter och person.

Elin Eurén (Webbsida), 21:07, 7 januari 2013. Anmäl

Hej Hanna, i likhet med Anonym 00:50, kan jag bara rekommendera att du studerar mikrobiologi och särskilt de bakterier som under stress kan anta andra former (till exempel I-former). Lycka till!

Vera, 12:53, 7 januari 2013. Anmäl

Hej Hanna, om du inte vet vad du vill bli är säkert mikrobiologi intressant. Du verkar vara en som som skulle klara det jättebra och kunna upptäcka nya saker. Inte dissa teorier för att de är för kontroversiella. För den som gillar mikrobiologi så är nog det kul att studera bakterier som kan anta en annan form under stress, till exempel genom att bilda så kallade l-former etc. Deras förvandling/transformering är helt otrolig egentligen.

Anonym, 00:50, 7 januari 2013. Anmäl

Hanna du förgyller min dag! Mer Hanna Hellquist till folket!

Anonym, 23:35, 6 januari 2013. Anmäl

Vore bra om du vill förtydliga att du har typ-2-diabetes när du skriver - behövs bara en parentes. Mitt barn har diabetes och det är alltför många som inte vet skillnaden mellan typ 1- och typ2-. Barn med diabetes är ibland beroende av omgivningens kunskap, så det är bra att vara tydlig.

Anonym, 22:24, 6 januari 2013. Anmäl

Heja Hanna, Du är bäst som du är!! Kram från kvinna som ej bakar sig ur kriser. Jag stannar så gärna kvar. Nina.

Anonym, 17:27, 6 januari 2013. Anmäl

Hanna: Jag fick en Harry Boy i julklapp

Jag fick en Harry Boy av min kompis Paul i julklapp. Vi firade ihop, Paul och mamma och jag. Det var tredje julen vi gjorde det. Sen pappa dog har mamma och jag varit tvungna att återuppfinna julen litegrann och vi har gjort det tillsammans med Paul, och det är skitmysigt fast det får man ju inte säga i Pauls närhet för då blir han liksom allergisk. Men han kommer i alla fall. Utan knussel. Och han har med sig presenter till både mig och mamma. På något sätt har Paul tagit pappas plats på julafton.
I år fick mamma ett paket ”uppåttjack” som Paul kallade det, alltså en påse kenyanskt kaffe, och jag fick då en Harry Boy. Paul talade så entusiastiskt om de olika loppen och vilka ­hästar som var spikade, jag fattade inte riktigt vad han sa för jag kan inget om trav, men vi ska se de där loppen tillsammans nu, Paul och jag, så han får väl lära mig.
Min pappas bästa kompis Herr Nilsson älskar trav. Han älskar trav mer än någon annan ­människa jag känner. Mer än Paul. Herr Nilssons dörr har alltid stått öppen för både pappa och mig, utom på lördagar för då är det trav. Då sitter han framför teven hela dan och gud nåde den som vågar hälsa på då. Då blir det ett jävla liv. Han blir uppriktigt förbannad. Pappa hade alltid vett att hålla sig borta från Nilssons på lördagarna men en gång råkade jag ringa till dem och Herr Nilsson svarade och det var inte roligt.
Jag har alltid blivit lite deprimerad när jag har tänkt på Herr Nilsson och hans trav. När jag har tänkt på hur han sitter ensam i sin soffa i vardagsrummet, det där mörka vardagsrummet med de tunga gardinerna och den bruna hörnsoffan och den ännu brunare bokhyllan med gamla fotografier och de där evighetslånga travsändningarna med män i slips som kommenterar hästarnas dagsform och småskämtar med varandra i studion.
Det kan vara världens ­vackraste sommardag utanför, det spelar ingen roll. Hästarna springer ju ändå. Jag kan inte tänka mig något tråkigare. Bara själva insikten om att livets alla lördagar är inbokade. I all framtid.
Mörka och ensamma lördagar med klena vinster. Fy fan, jag skulle dö. Det är liksom mot­satsen till livet.
Trots det blev jag ändå så glad över min Harry Boy, och jag blev så glad för att Paul och jag bestämde att vi skulle kolla på travet ihop. Annandagstrav … Det kanske kan bli en mysig liten tradition, tänkte jag i mitt stilla sinne, för det skulle jag ju ­naturligvis aldrig kunna säga i Pauls närhet. Det är roligt att ­fantisera över traditioner med någon som inga traditioner har, som fortfarande är formbar, fast han är fyrtio. Någon som inte gör som den alltid har gjort. Någon som inte har en brun hörnsoffa.
Men det visade sig att jag helt hade missuppfattat vidden av Herr Nilssons spontanitet. Det visade sig att Herr Nilsson inte alls hade bokat in sitt livs alla lördagar för all framtid. När jag pratade med Herr Nilssons yngste son nu i jul så berättade han att far hans satt i solen i Thailand och mös, med sin nya tjej. Tydligen kunde lördagstravet bytas bort lättare än vad någon hade kunnat tro.
Inget är som det har varit. Världen är upp och ner. Herr Nilssons lördagar är lediga och varma. Pappa är borta och jag ska börja spela på hästar. En gång om året, till att börja med.

Dela med dina vänner

 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Kommentarer (8)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-8 av 8

Lyssnade på Ditt Vnterprogram på sr-play idag. Broderade räknade korsstygn och grät en svätt under tiden. Tänkte på min egen pappa som oxå suiciderat för fem år sedan. Skall alltid vara öppen med det och inte känna skam. Tror att EMDR kan hjälpa dig med den jobbiga bilden av Din pappa som död. Kolla upp det eller hör av Dig till mig. Varm kram på Dig!

lena i edsvalla, 22:58, 29 december 2012. Anmäl

Hej Hanna! Ville bara tacka för ditt fantastiska vinterpratprogram. Tack för att du delar med dig av dina tankar. Gillar också dina "Jakten på lycka"-program. Kram Lotten

Lotten, 19:31, 29 december 2012. Anmäl

Tack fina Hanna att du sätter guldkant på min annars så grå vardag. Låter som en jätte härlig jul. Har en bror som är som Herr Nilsson så jag vet precis hur det är med de där travlördagarna, inget kan komma i vägen. Så tack än en gång och fortsätt att vara lika underbar som du är. Din roll i morgonpasset är mitt prozac.

Malin, 16:31, 29 december 2012. Anmäl

Hanna, jag lyssnade på ditt vinterprat ikväll. När du berättade att du tittade på din pappas dator och han hade googlat dig, började jag gråta. Du är en fantastisk berättare. Många kramar till dig.

Linda, 23:44, 28 december 2012. Anmäl

Hanna: Du behöver inte kläma ihop allt till en kompakt textmassa. I kommentarsfältet blir det så, vare sig vi vill det eller ej. Men du har friheten att göra en radbrytning. Jag önskar att du gjorde det oftare. Gott nytt år!

Hasse, 23:01, 28 december 2012. Anmäl

Hon säger ju faktiskt inte att Paul är en "kärlek", utan kallar honom kompis. Man ska inte anta att alla vänskap mellan folk av motsatt kön är romantiska ;)

Jonas, 21:52, 28 december 2012. Anmäl

Instämmer med Helena - du är fantastisk! Hörde dig i Värvet och följde TV-programmet slaviskt. Tack! P.S Gratulerar till kärleken, H, fantastisk historia. Och angående ålder så citerar jag Maja från Så mycket bättre och The Sounds med bifogad halländska: "Äh, det är kääärlek för faan". Har en 13 år äldre pojkvän - har aldrig varit lyckligare och det vidgar människors vyer. Kärlek!!! D.S

Anna, 18:47, 28 december 2012. Anmäl

Hanna, du blir bara bättre och bättre med allt du företar dig. Du är bäst av alla i Morgonpasset, när du leder programmet blir det bättre än annars. Jakten på... i TV har varit så jäkla bra, och ditt Vinter igår fantastiskt. Lycka till med allt och Gott nytt år! Kram/Helena PS Träffade den riktiga kärleken vid 40 och blev mamma för första gången vid 43, så det finns någon för alla! Han är dessutom sju år yngre än jag.DS

Helena, 12:55, 28 december 2012. Anmäl