Åsiktmaskinen vecka 44


Retrovaccin

I veckan rapporterade flera tidningar om en amerikansk hejaklacksledare som fått en neurologisk sjukdom efter att ha vaccinerat sig mot influensa. Medicinen fuckade upp hennes nerver så till den milda grad att hon numera bara kan gå baklänges. För dramatikens skull nämnde inga journalister att det gällde ett annat vaccin än det som skyddar mot svininfluensan. Åsiktsmaskinen misstänker att ett liknande nervuppfuckarvaccin redan har ordinerats i Stockholm. Alla trender – från Coco Chanel-hajp och gubbmode till nu rave och neogrunge – känns så retro att vi verkar gå baklänges jämt.


Vilse i city

Du hoppar in i en taxi vid Skanstull och ber att få åka till Fridhemsplan. Chauffören börjar genast knappa på sin gps. ”Det ligger på Kungsholmen”, säger du för att göra hans jobb lite lättare. ”Kungsholmen… Kungsholmen”, muttrar han fundersamt, som om du just har bett att få åka till Ougadougou. Efter ytterligare lite gps-knappande suckar chauffören djupt och erkänner att det är hans första dag på jobbet. Du grips av medlidande och guidar honom hela vägen fram. Förr i tiden gick de flesta taxichaufförer kurser i Stockholmsgeografi. Taxi 020 tycks ha rationaliserat bort den utbildningen.

Annons:


Böldmode

Bland denimnördar är det sedan länge populärt att inte tvätta sina jeans. Intresset för dålig hygien fick ett uppsving när Örjan Andersson, grundare av Cheap Monday, nyligen avslöjade att han för några år sedan struntade i att tvätta jeansen så länge att smutsen gav honom variga bölder. Dålig hygien känns egendomligt fräscht när mainstreammodet är så slätrakat, limedoftande, blommigt och mördande trist. Låt oss hoppas att den leriga och toviga crustpunken snart får en renässans.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (9)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-9 av 9

Skiter alla här pengar? Vem i hela h-e tar TAXI från Skanstull till Fridhemsplan, eller från City till Odenplan (om det nu inte är kl.3 på natten och tunnelbanan slutat gå)? Galningar.

Ozjeppe (Webbsida), 13:49, 29 december 2009. Anmäl

TVÅ GÅNGER har jag fått guida Taxi 020-chaufförer hem, den ena visste inte var Sveavägen låg. Vi var på Kungsgatan... Aldrig mer!

Jempa (Webbsida), 10:56, 13 november 2009. Anmäl

En klassiker. Stoppar en taxi vid St Eriksplan. Ber taxichuaffören att köra mig till Slussen. Det vet han inte var det är. Han börjar slå upp det i kartboken. Det var då jag klev ur bilen, och sa att jag tar en annan taxi. Gutår.

Christopher Anderton (Webbsida), 14:17, 6 november 2009. Anmäl

Måste faktiskt lägga in en rättelse om Retrovaccinet. I reportaget om denna flicka så säger faktiskt reporten i början, att hon vaccinerats mot seasonal flu, dvs den vanliga influensan, inte svininfluensan.

Annelie (Webbsida), 22:40, 3 november 2009. Anmäl

Jag trodde bara att det var jag som var drabbad! Vad fasen har hänt med alla taxiförare?????

Max (Webbsida), 11:59, 3 november 2009. Anmäl

Från city till odenplan. Chaffisen körde mot Fridhemsplan, och vägrade fatta att han körde åt fel håll. Från Medborgarplatsen: Spy bar, tack. - Var ligger det? Stureplan. - Jaha, det visste jag inte. Fridhemsplan till Grill. Idioten körde hela Odengatan till Sveavägen och runt. Trots upprepade påpekningar om att han körde fel. - man måste köra runt. - nej, man kan köra fleminggatan ner, över bron och genom tegnérlunden. - ok. betala så mycket du vill. eller så spelar de bara dumma så fort de hör att man är gotlänning, eller om folk råkar prata engelska i taxin.

Henrik (Webbsida), 16:22, 2 november 2009. Anmäl

Var inte det här en Rocky-stripp en gång i tiden? "Hornsgatan? Hooornsgatan?"

G (Webbsida), 11:51, 2 november 2009. Anmäl

När jag åkte taxi nu i helgen så fanns inte destinationen inlagd i gps:en. Lyckligtvis hade vi en i vår bil som hittade hela vägen. Det gick inte lika bra för de i den andra bilen, som blev avsläppta på helt fel ställe. Man blir helt matt.

K (Webbsida), 10:55, 2 november 2009. Anmäl

skitbra!

ett (Webbsida), 18:54, 30 oktober 2009. Anmäl