Felaktigt citat i torsdagens DN Sport

I dag torsdag publicerar DN Sport ett citat av Zlatan Ibrahimovic, hämtat från Twitter. Problemet är bara att det inte är Zlatan Ibrahimovic som står bakom citatet – och han står heller inte bakom Twitterkontot citatet hämtades från. Att citatet ändå tillskrivs Zlatan Ibrahimovic i tidningen är mycket beklagligt.

DN ber både Zlatan Ibrahimovic och läsarna om ursäkt. Hur publiceringen kunnat ske kommer att utredas närmare. Klart är att DN ser allvarligt på misstaget och har all anledning att se över rutinerna för när och hur citat från Twitter ska publiceras i tidningen.

Dela med dina vänner

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (2)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-2 av 2

[...] skapade visst en viss rabalder och DN ber nu om ursäkt för det inträffade. Saken ska utredas och rutiner ska ändras. Alltså den gamla vanliga floskeln [...]

DN ska utreda och se över rutinerna « Ann-Sofie Wågström´s Weblog (Webbsida), 14:53, 9 september 2012. Anmäl

Va? Kan man fejka twitterkonton! Släck lyset och ring polisen DN!

Varg i Veum, 20:14, 6 september 2012. Anmäl