Här finns världens dyraste privatbostad

Kontrasterna är enorma i Indiens största stad Bombay. Här finns världens största slumbefolkning, mer än tio miljoner människor lever i kåkstäder. Här bor också näringslivets toppar och Bollywoods glamourösa stjärnor.

Annons:

Den som vill titta närmare på hur de allra rikaste bor kan ta en promenad längs Altamount Road i Cumballa Hill. Gatan rankas som den tionde dyraste i världen. Här är ingen trångbodd, men en fastighet sticker ut både till storlek och utseende.

27-våningar höga Antilia Building är värderad till mer än en miljard dollar, nästan sju miljarder kronor, och rankas som världens dyraste privatbostad. Huset ägs av indiens rikaste man Mukes Ambani. Huste har stått klart sedan oktober 2010 men företagsledaren Ambani, frun Nita och de tre barnen har bara bott där sporadiskt. I Bombay tror många att det beror på den massiva kritiken mot överdådet.

I garaget under byggnaden finns plats för 168 bilar. Några våningar upp finns en spektakulär hängande trädgård. Det krävs 600 anställda för att hålla byggnaden i gång.

Dela med dina vänner

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0

Kommentarer (10)

Det går inte längre att kommentera detta inlägg.
Visar 1-10 av 10

600 anställda? Källa på den siffran, tack. Skulle inte förvåna mig alls ifall personen som fick fram den siffran också räknade med sporadiska och indirekta servicearbeten som rörmokning, snabbmatsleveranser, fönsterputsning några gånger om året osv. Undrar ifall det är redaktörerna som kräver så enormt kortfattade artiklar som gränsar till pseudo-journalistik? Har svårt att tänka mig att journalisterna känner att deras journalisturbildning får spelrum när artiklar sällan tillåts vara längre än ingressen..

Schack, 15:24, 17 april 2012. Anmäl

@Anonym, 18:40, 16 april 2012: Jag skämtade lite när jag jämförde med Nimis, men jag vidhåller att huset (även om det är imponerande på alla sätt och vis) i mitt tycke är apfult.

Björn, 09:34, 17 april 2012. Anmäl

@Anonym Tror att bilden valdes mer p.g.a kontrasterna mellan huset framför och lyxhuset

Anonym, 22:01, 16 april 2012. Anmäl

@Anonym Tror att bilden valdes mer p.g.a de stora kontrasterna mellan huset framför och lyxhuset

Anonym, 22:01, 16 april 2012. Anmäl

600 anställda på 27 våningar, det är ju drygt 20 stycken per våning. Vad gör dessa människor egentligen!?

Alf, 21:37, 16 april 2012. Anmäl

@Björn. DN lägger upp den sämsta vinkeln jag någonsin sett på detta magnifika och nyskapande stycke artikektur. http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/61/Ambani_house_mumbai.jpg

Anonym, 18:40, 16 april 2012. Anmäl

Sju miljarder kronor och huset ser ut som något Lars Vilks byggt i en nationalpark:)

Björn, 18:17, 16 april 2012. Anmäl

600 arbetstillfällen är väl inte kattskit?

Boris, 17:26, 16 april 2012. Anmäl

sam: 1. http://blogg.dn.se/nyheter/varlden/varfor-bombay-och-inte-mumbai 2. Det är din politisk befläckade åsikt. 3. Det är din politisk befläckade åsikt.

Oskar, 16:54, 16 april 2012. Anmäl

1 MUMBAI 2 det bör tilläggas att Mukesh, trots sitt motbjudande leverne, betraktas som en riktig hjälte i Indien - eller åtminstone hans far. En klassisk rags-to-riches historia. Man ser upp till Mukesh och tycker inte, till skillnad från oss svenskar, att han gör fel. 3. det är väl så att det i dessa utvecklingsländer, där de rika och medelklassen inte nått en mättnad i termer av välstånd, är det fortf OK att visa sin framgång genom att visa sin rikedom. först senare blir det intressant med filantropi, välgörenhet etc.

sam, 15:45, 16 april 2012. Anmäl